ΕΕ κατά Facebook και Instagram για τον εθισμό των παιδιών σε social media

Ερευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Meta. Θα εξετάσει κατά πόσον οι εφαρμογές του γίγαντα της Silicon Valley ενισχύουν τα φαινόμενα «λαγότρυπας», όπου οι χρήστες παρασύρονται όλο και πιο βαθιά σε διαδικτυακές ροές και θέματα.

ΕΕ κατά Facebook και Instagram για τον εθισμό των παιδιών σε social media

Διεξοδική έρευνα στη Meta ξεκίνησαν οι Βρυξέλλες, λόγω ανησυχιών ότι δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει τα παιδιά από τον εθισμό τους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram.

Oπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ, δήλωσε ότι θα εξετάσει κατά πόσον οι εφαρμογές του γίγαντα της Silicon Valley ενισχύουν τα φαινόμενα "λαγότρυπας", όπου οι χρήστες παρασύρονται όλο και πιο βαθιά σε διαδικτυακές ροές και θέματα.

Οι ερευνητές της ΕΕ θα εξετάσουν κατά πόσον η Meta συμμορφώνεται με τις νομικές υποχρεώσεις για την παροχή κατάλληλων εργαλείων επαλήθευσης της ηλικίας, ώστε να αποτρέπεται η πρόσβαση των παιδιών σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Η Kομισιόν δήλωσε ότι η απόφασή της να ξεκινήσει έρευνα προέρχεται από την προκαταρκτική ανάλυση της έκθεσης αξιολόγησης κινδύνου που υπέβαλε η Meta τον Σεπτέμβριο του 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v