Διέφυγε τον άμεσο κίνδυνο αλλά παραμένει σοβαρά ο Ρόμπερτ Φίτσο

«Είμαστε όλοι λίγο πιο ήρεμοι», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Σλοβάκος πρωθυπουργός στην πόλη Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Διέφυγε τον άμεσο κίνδυνο αλλά παραμένει σοβαρά ο Ρόμπερτ Φίτσο

Η ζωή του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ, τέσσερις μέρες μετά την επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον του.

«Δεν υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του, όμως η κατάστασή του παραμένει σοβαρή και χρειάζεται εντατική φροντίδα», είπε ο Κάλινακ, εκτελών χρέη αναπληρωτή πρωθυπουργού.

«Είμαστε όλοι λίγο πιο ήρεμοι», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Φίτσο στην πόλη Μπάνσκα Μπίστριτσα της κεντρικής Σλοβακίας, μεταδίδει το Reuters.

Ο 59χρονος πρωθυπουργός χτυπήθηκε από τέσσερις σφαίρες την Τετάρτη σε μια επίθεση που σήμανε συναγερμό για την πολωμένη κατάσταση της πολιτικής στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι πυροβολισμοί αυτοί ήταν η πρώτη μεγάλη απόπειρα δολοφονίας Ευρωπαίου πολιτικού ηγέτη εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, προκαλώντας διεθνή καταδίκη. 

Το Σλοβακικό Ειδικό Ποινικό Δικαστήριο αποφάσισε το Σάββατο ότι ο ύποπτος, ονόματι Γιουράι Τσ., θα παραμείνει υπό κράτηση αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για 71χρονο πρώην φύλακα σε εμπορικό κέντρο και συγγραφέα τριών ποιητικών συλλογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v