Ryanair: Δεν ανεβαίνουν τόσο γρήγορα οι τιμές των εισιτηρίων

Πιο χαλαρή η ζήτηση για το καλοκαίρι, προειδοποιεί η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης. Αλμα 34% στα κέρδη, στο 1,9 δισ. ευρώ, την τελευταία χρονιά.

Ryanair: Δεν ανεβαίνουν τόσο γρήγορα οι τιμές των εισιτηρίων

Η Ryanair προειδοποίησε ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων δεν αυξάνονται τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου αιχμής, παρά τη θετική ζήτηση για ταξίδια και τις ελλείψεις αεροσκαφών στην Ευρώπη.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης ανακοίνωσε αύξηση 34% στα κέρδη μετά από φόρους -το προτιμώμενο μέτρο της εταιρείας- στο 1,9 δισ. ευρώ για το έτος που έληξε τον Μάρτιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Michael O'Leary δήλωσε ότι η ζήτηση για πτήσεις αυτό το καλοκαίρι είναι «θετική» αλλά πρόσθεσε ότι «οι πρόσφατες τιμές είναι πιο ήπιες από ό,τι περιμέναμε».

Παρ' όλα αυτά, ανακοίνωσε την επαναγορά μετοχών ύψους 700 εκατ. ευρώ, με δεδομένο το «πλεόνασμα μετρητών». Ανακοίνωσε επίσης ότι το πρώην μέλος του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου Amber Rudd θα ενταχθεί στο διοικητικό της συμβούλιο από τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v