Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 9 2024

Τα υψηλά, τα placements και οι κόντρες

Νέα ιστορικά υψηλά για Jumbo (30 ευρώ), Titan (30,10), με βλέψεις για τα 30 η Motor Oil -στη λογική σχετικής ανάρτησής μας (στις 25 Απριλίου), συνακόλουθα μεγαλύτερων αποτιμήσεων, που ειδικότερα στην περίπτωση της Jumbo διαμόρφωσαν τιμή διάθεσης 3% του μ.κ. σε μέγιστη δυνατή τιμή (σε σχέση με όλες τις προηγούμενες) παρά το discount.

Κοινή εκτίμηση σε επιχειρηματικά/χρηματιστηριακά γραφεία πως ζήτηση από «ισχυρά ξένα χέρια» για μειοψηφικά ποσοστά υπάρχει για τουλάχιστον 2-3 εισηγμένες, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το αν θα υπάρξει κάποια συμφωνία (ή όχι) και σε τι όρους αποτίμησης.

Η μεγέθυνση των εισηγμένων (και σε όρους αποτίμησης) δελεάζει τον βασικό μέτοχο/επιχειρηματία να διαθέσει είτε άμεσα είτε και μέσω ιδίων μετοχών ποσοστό της εταιρείας. Χρηματιστές πιθανολογούν εξελίξεις, ενδεχομένως και πριν τις ευρωεκλογές. Θα φανεί.

Παράλληλα εξελίσσεται η κόντρα των αποτιμήσεων -διαγκωνισμός ουσιαστικός ως προς την προτεραιότητα έναντι ενός διαχειριστή ξένου fund/το μέγεθος μετράει-, με μία από τις πιο κλασικές να αφορά σε Eurobank vs Εθνική ή Εθνική vs Eurobank (*).

Η Εθνική έχει προσπεράσει τη Eurobank μία-δύο φορές (στο 4μηνο), για ακόμη μία προοιωνίζεται η χθεσινή υπεραπόδοσή της με 4,23% στα 8,14 ευρώ -με συναλλαγές 4,62 εκατ. τμχ.- έναντι 0,69% στα 2,034 με 12,34 εκατ. τμχ.

(*) παραπέμποντας στην ανάρτησή μας: Κόντρες και ανατροπές/18 Ιανουαρίου 2024, όταν η «υπόγα» πρώτη άνοιγε το σχετικό θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v