Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2024

ΣΕΒ: Πρωτοβουλία με ουσία

Με αφορμή την αρθρογραφία/ρεπορτάζ των Γιώργου Παπανικολάου και Αγγελικής Παπαμιλτιάδου, η σημερινή αναφορά μας. Από το φιάσκο μεγατόνων στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις και την αλλαγή ατζέντας του Eurogroup που πολιτικοποιείται σταδιακά λόγω Κίνας, μέχρι τα «φασούλια» εξωτερικής πολιτικής (όπως εύγλωττα αναφέρει ο ΧΑΜαιλέων στα...συμβάντα Πρεσπών, Ράμα και Ερντογάν) διαμορφώνεται το περιβάλλον και για την εγχώρια επιχειρηματική/επενδυτική κοινότητα.

Σε αυτή τη συγκυρία, λοιπόν, που εντελώς ανέφελη δεν τη λες, ο ΣΕΒ αναλαμβάνει μία πρωτοβουλία με ουσία. Διοργανώνει στις 23 Μαΐου εκδήλωση με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Ο κόσμος αλλάζει -η Ευρώπη μπορεί;» εύλογο το ερώτημα, όπως και το αν προλαβαίνει.

Τόσο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Παπαλεξόπουλος όσο και ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Μυτιληναίoς θα συζητήσουν για το «... Ποια είναι η κατεύθυνση που θέλουμε να αποκτήσει η ΕΕ, σε μια περίοδο όπου οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις απειλούν; Ποιες είναι προτεραιότητες που αναδεικνύουν οι επιχειρήσεις για τις Ευρωεκλογές; Μπορεί η ΕΕ να αντεπεξέλθει στις προτεραιότητες αυτές;...».

Αμφότεροι από καίριες θέσεις στην ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα (αντιπρόεδρος του European Round Table for Industry ο πρώτος, πρόεδρος του Eurometaux ο δεύτερος), με σταθερή παρεμβατικότητα στα διεθνή Μέσα και Κέντρα διαμόρφωσης πολιτικής, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του group Mytilineos να είναι, ίσως, ο πρώτος ο οποίος διέγνωσε τα προβλήματα και πήρε ξεκάθαρη θέση με δημόσιες τοποθετήσεις του σε Bloomberg, CNBC κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v