Κέρδη στη Wall Street μετά τη Fed

Σε ανοδική τροχιά γύρισαν και οι τρεις δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει σχεδόν 500 μονάδες. Αμετάβλητα κράτησε τα επιτόκια η Fed. Διολισθαίνει το δολάριο. Νέα πτώση για το Brent. Ράλι 3,5% για Amazon. Βουλιάζει 16,5% η Starbucks.

Κέρδη στη Wall Street μετά τη Fed

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street μετά την απόφαση της Fed να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

«Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτών Αγορών (FOMC) δεν αναμένει ότι θα είναι κατάλληλο να μειώσει τα επιτόκια μέχρι να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι ο πληθωρισμός κινείται βιώσιμα προς το 2%» τονίζεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η κεντρική τράπεζα μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης.

Ώθηση στη Wall Street έδωσε η δήλωση του επικεφαλής της Fed, Τζερομ Πάουελ ότι δεν βλέπει αύξηση των επιτοκίων- ενδεχόμενο που φοβόταν η αγορά- σημειώνοντας ότι για να αυξήσει η Fed τα επιτόκια θα πρέπει να έχει ενδείξεις ότι η νομισματική της πολιτική δεν είναι αρκετά περιοριστική. 

O Dow Jones ενισχύεται 1,2% στις 38.296 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,52% στις 15.899 μονάδες και ο S&P 500 κινείται 1,03% υψηλότερα στις 5.087 μονάδες.  

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες θέσεις εργασίας στις αμερικανικές επιχειρήσεις διαμορφώθηκαν, σύμφωνα με το ADP, στις 192.000 τον περασμένο μήνα. Τον Μάρτιο είχαν δημιουργηθεί 208.000 νέες θέσεις εργασίας, έναντι αρχικής μέτρησης για 184.000 θέσεις εργασίας. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι θέσεις εργασίας θα ενισχυθούν κατά 183.000 τον περασμένο μήνα. 

O δείκτης μεταποίησης σημείωσε πτώση στις 49.2 μονάδες από 50,3 μονάδες τον Μάρτιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 49,9 μονάδες.

Η αναπάντεχη άνοδος του Μαρτίου είχε βάλει τέλος σε 16 διαδοχικούς μήνες συρρίκνωσης της μεταποιητικής δραστηριότητας. 

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο Brent υποχωρεί 1,2% στα 85,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,4% στις 2.312 δολάρια η ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,067 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει 3 μονάδες βάσης στο 4,65%.

Στο ταμπλό, άλμα 3,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Amazon, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Eλεύθερη πτώση 16,5% σημειώνει η μετοχή της Starbucks, καθώς η αλυσίδα καφέ ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη και τα έσοδα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v