Εθνική Τράπεζα: Πρόβλεψη για μέρισμα 30%

Η διοίκηση της τράπεζας έχει υποβάλλει το σχετικό αίτημα για τη διανομή του μερίσματος στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM). Στην τακτική ΓΣ των μετόχων η απόφαση.

Εθνική Τράπεζα: Πρόβλεψη για μέρισμα 30%

Πρόβλεψη για διανομή μερίσματος 30% από τα κέρδη του 2023 έχει κάνει η Εθνική Τράπεζα ενόψει των σχετικών αποφάσεων από τις εποπτικές αρχές.

Η διοίκηση της τράπεζας υπέβαλε το σχετικό αίτημα στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) στα μέσα Απριλίου και όπως τόνισε στην ενημέρωση των επενδυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς η επίσημη απάντηση από την εποπτική αρχή αναμένεται στις αρχές Ιουνίου.

Κατόπιν η απόφαση για τη διανομή μερίσματος θα τεθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας προκειμένου να λάβει την έγκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα έλαβε τις προηγούμενες ημέρες επενδυτική βαθμίδα BBB (Low) από τον οίκο αξιολόγησης DBRS αντίστοιχη με αυτή που έχει λάβει το Ελληνικό Δημόσιο.

Με βάση το σκεπτικό της DBRS, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την τράπεζα στηρίζεται στην εξυγίανση του ισολογισμού μέσω της ριζικής αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE), την ισχυρή κερδοφορία και την ρευστότητα του ομίλου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v