Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Edison: Τα οφέλη για τη Mytilineos από το dual listing στο Λονδίνο

Η εισηγμένη αναμένεται να γίνει ο βασικός πρεσβευτής της Ελλάδος στον πιο σημαντικό δείκτη της Ευρώπης, ρίχνοντας περισσότερο φως στην ελληνική αγορά.

Edison: Τα οφέλη για τη Mytilineos από το dual listing στο Λονδίνο

Το γεγονός ότι η Mytilineos επιλέγει μεταξύ άλλων το Λονδίνο (LSE) ως listing venue αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στη βρετανική αγορά, εκτιμά η Edison σε ανάλυσή της για την εισηγμένη. Επισημαίνει δε ότι θα προσφέρει μεγαλύτερη ρευστότητα για τον τίτλο και θα επιτρέψει στον ελληνικό όμιλο να συνεχίσει να διευρύνει την παγκόσμια παρουσία του.

Τονίζεται, δε, ότι με την κίνηση αυτή αναμένεται να γίνει και ο βασικός πρεσβευτής της Ελλάδος στον πιο σημαντικό δείκτη της Ευρώπης, ρίχνοντας περισσότερο φως στην ελληνική αγορά.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα του Q1 2024, η Mytilineos, παρά το περιβάλλον πτωτικών τιμών ενέργειας και μετάλλων, καταφέρνει να μεγαλώνει και να αυξάνει σημαντικά την κερδοφορία της. Αυτό γίνεται ακόμα πιο σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς την πορεία, τόσο τη μετοχική όσο και της κερδοφορίας, αντίστοιχων εταιρειών (peers) εντός και εκτός Ελλάδος

Τέλος, ο αναλυτής της Edison αναμένεται να δημοσιεύσει σύντομα νέο report, εντάσσοντας στην ανάλυσή του τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, όπως το deal με τη ΔEΗ και τα αποτελέσματα Α’ τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v