Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τους γαλάζιους βουλευτές της Αττικής

Τα διλήμματα και η στρατηγική με φόντο τις κάλπες. Ο κίνδυνος της αποχής και της χαλαρής ψήφου. Το κλείσιμο του μετώπου με την Εκκλησία και ο «πονοκέφαλος» της ακρίβειας.

Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τους γαλάζιους βουλευτές της Αττικής

Σαράντα μέρες πριν από τις κάλπες των Ευρωεκλογών και στην κυβέρνηση αισιοδοξούν ότι, με δεδομένη και την περαιτέρω αύξηση της συσπείρωσης όσο πλησιάζει η 9η Ιουνίου, ο στόχος που έχει τεθεί από τον πρωθυπουργό θα επιτευχθεί.

Η επανάληψη του 2019, όπως εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη χθεσινή σύσκεψη με τους βουλευτές που εκλέγονται στην Αττική, είναι εφικτή και το 33,1% μπορεί να ξεπεραστεί. Αρκεί, όπως εξήγησε στα γαλάζια στελέχη, να γίνουν αυτά που πρέπει: να βάλουν όλοι «πλάτη» και σε αυτή τη μάχη, να προβάλουν το κυβερνητικό έργο, να αποφευχθούν τα λάθη και να προτάξουν στην κοινωνία τα εκλογικά διλήμματα.

«Θέλουμε να εξακολουθούμε σε αυτή την πορεία -παρά τις δυσκολίες- εθνικής σιγουριάς, οικονομικής ανακούφισης ή να ρισκάρουμε όλα όσα έχουμε πετύχει ως τώρα, με αψήφιστες αποφάσεις και με νέα πειράματα; Είμαστε έτοιμοι να δυναμώσουμε τις ελληνικές διεκδικήσεις στην Ευρωβουλή ή θα στείλουμε εκεί εκπροσώπους που κατηγορούν τον τόπο και την πατρίδα σε κάθε ευκαιρία; Και, τελικά, θα επιστρέψουμε στην καθήλωση ή θα διατηρηθούμε σε αυτή την ανοδική τροχιά των μεταρρυθμίσεων, όπως αυτή που θα ψηφίσουμε σε λίγο;». Είναι τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, απ’ όπου βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του τελευταίου δεκαμήνου, αλλά και να ασκήσει έντονη κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αρνητική στάση τους σε όλες τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται.

Ανοιχτά μέτωπα

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο ξορκίζουν την αποχή και τη χαλαρή ψήφο, επικεντρώνονται στην καθημερινότητα και επιχειρούν να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα, όπως αυτό με την Εκκλησία, με αφορμή τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Για τους εμπόρους της πίστης, νομίζω ότι η Εκκλησία απάντησε πολύ καλύτερα από εμένα. Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα άλλο», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αύριο, Μ. Πέμπτη, πιθανότατα θα βρεθεί στη Μητρόπολη Αθηνών για να παρακολουθήσει την Ακολουθία των Θείων Παθών, πριν από το ολιγοήμερο πασχαλινό διάλειμμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει σε υπουργούς και βουλευτές να βάζουν ψηλά στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου όλες τις σημαντικές μεταρρυθμιστικές τομές που έχουν ψηφιστεί από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι τώρα, όπως η επιστολική ψήφος, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η αντιμετώπιση των φαινομένων της οπαδικής βίας.

Κομβικό ζήτημα -και μεγάλος «πονοκέφαλος» ταυτόχρονα- εξακολουθεί η ακρίβεια, που συζητήθηκε και στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός, που ενδεχομένως σήμερα ή αύριο να επισκεφθεί τη Βαρβάκειο αγορά, αναγνωρίζει τις δυσκολίες διαχείρισης του προβλήματος, ωστόσο επιμένει ότι τα χειρότερα έχουν περάσει. Εστιάζει στις θεσμικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από το υπουργείο Ανάπτυξης παράλληλα με τα «αναχώματα» τα οποία υψώνονται απέναντι στο υψηλό αυτό εμπόδιο, με έκτακτα μέτρα αλλά και μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Έμφαση η κυβέρνηση δίνει στη νέα αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-Καταναλωτής, η οποία πλέον είναι διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του Διαδικτύου και παρέχει τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών -επί του παρόντος- σε 3.000 βασικά καταναλωτικά αγαθά, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v