Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανό «Ιντιφάντα» ανέβασαν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια οι καταληψίες φοιτητές

Η πρόσβαση στο νεοϋορκέζικο campus επιτρέπεται μόνο σε φοιτητές που μένουν εντός της πανεπιστημιούπολης και υπαλλήλους, στο πλαίσιο καταστολής των φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών που δεν αποχωρούν, αλλά απαντούν με κατάληψη.

Πανό «Ιντιφάντα» ανέβασαν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια οι καταληψίες φοιτητές

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια κάνουν κατάληψη σ' ένα κτίριο της πανεπιστημιούπολης στην πόλη της Νέας Υόρκης καθώς αξιωματούχοι περιόρισαν την πρόσβαση στους φοιτητές που ζουν εκεί και στους υπαλλήλους βασικών υπηρεσιών.

Οι διαδηλωτές που κατέλαβαν το Hamilton Hall ανάρτησαν πανό από παράθυρο που γράφει «Ιντιφάντα», αραβική λέξη για την εξέγερση, μετέδωσε το CNN.

Η σχολή ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) πως η πρόσβαση στο Morningside campus επιτρέπεται μόνο στους φοιτητές που μένουν σε κτίρια κατοικιών της πανεπιστημιούπολης και στους υπαλλήλους που παρέχουν βασικές υπηρεσίες.

«Αυτός ο περιορισμός της πρόσβασης θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι οι περιστάσεις να επιτρέψουν κάτι διαφορετικό», ανέφερε. «Η ασφάλεια όλων των μελών αυτής της κοινότητας είναι υψίστης σημασίας. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή, τη συνεργασία και την κατανόησή σας».

Το πανεπιστήμιο άρχισε να τιμωρεί φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που αρνήθηκαν να ξηλώσουν τις σκηνές διαμαρτυρίας στην πανεπιστημιούπολη της πόλης της Νέας Υόρκης, αφού το πανεπιστήμιο της Ivy League κήρυξε αδιέξοδο στις συνομιλίες που είχαν σκοπό να τεθεί τέλος στη διαμαρτυρία.

Η πρόεδρος του πανεπιστημίου Νεμάτ Μινούς Σαφίκ ανέφερε σε δήλωση πως οι πολυήμερες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους οργανωτές των φοιτητικών κινητοποιήσεων και τους ακαδημαϊκούς δεν κατάφεραν να πείσουν τους διαδηλωτές να απομακρύνουν τα δεκάδες αντίσκηνα που είχαν στήσει προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Η καταστολή στο Κολούμπια, που βρίσκεται στο επίκεντρο των διαδηλώσεων για τη Γάζα που πραγματοποιούνται σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώθηκε αφού η αστυνομία στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν συνέλαβε δεκάδες φοιτητές τους οποίους περιέλουσε με σπρέι πιπεριού σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v