Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νετανιάχου: Διεθνές σκάνδαλο πιθανή έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή μου

«Το ενδεχόμενο έκδοσης ενταλμάτων από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σε βάρος διοικητών και αξιωματούχων μας αποτελεί σκάνδαλο ιστορικής κλίμακας», υποστηρίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Δεν πρόκειται να κάμψει την αποφασιστικότητά μας».

Νετανιάχου: Διεθνές σκάνδαλο πιθανή έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή μου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι σε περίπτωση που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος κυβερνητικών αξιωματούχων για κατηγορίες που συνδέονται με τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς, θα επρόκειτο για «σκάνδαλο ιστορικής κλίμακας».

«Το ενδεχόμενο έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης για εγκλήματα πολέμου σε βάρος διοικητών των IDF (σ.σ. των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων) και κυβερνητικών αξιωματούχων αποτελεί σκάνδαλο ιστορικής κλίμακας», είπε ο Νετανιάχου.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: καμιά απόφαση, ούτε στη Χάγη ούτε οπουδήποτε αλλού, δεν θα κάμψει την αποφασιστικότητά μας να επιτύχουμε όλους τους στόχους (που έχουμε θέσει) σ' αυτόν τον πόλεμο: την απελευθέρωση όλων των ομήρων μας, την ολοκληρωτική επικράτησή μας απέναντι στη Χαμάς και τη διασφάλιση ότι η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ», υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Το Ισραήλ δεν είναι μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v