Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζελένσκι: Το ΝΑΤΟ θα μας δεχτεί μόνο μετά τη νίκη μας επί της Ρωσίας

Δεν τρέφει ελπίδες για ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ πριν από το τέλος του πολέμου ο Ουκρανός πρόεδρος. Για επίθεση του Κιέβου στην Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS κάνει λόγο η Μόσχα.

Ζελένσκι: Το ΝΑΤΟ θα μας δεχτεί μόνο μετά τη νίκη μας επί της Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε σήμερα ότι δεν τρέφει ελπίδες για ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ πριν από το τέλος του πολέμου απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.

«Κατά την προσωπική μου άποψη, θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γενικό γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ στο Κίεβο.

Προϋπόθεση για την προσχώρηση νέου μέλους στο ΝΑΤΟ είναι η επικύρωση του σχετικού πρωτοκόλλου από τα 32 κράτη-μέλη της Συμμαχίας. Αρκετές χώρες δεν έχουν κρύψει την ανησυχία τους για τον κίνδυνο που ενέχει η ένταξη της Ουκρανίας στην παρούσα φάση, υπό τον φόβο ενδεχόμενης πολεμικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

«Δεν πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ θα μας δεχθεί (στους κόλπους του) ενόσω διαρκεί ο πόλεμος. Για ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ είναι επικίνδυνο, άλλα το αντιμετωπίζουν απλώς με σκεπτικισμό», εξήγησε ο Ουκρανός πρόεδρος σε βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Telegram.

«Η Ουκρανία επιτέθηκε στην Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους»

Η Ουκρανία επιτέθηκε σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα αντιαεροπορικά τους συστήματα αναχαίτισαν έξι πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS τις τελευταίες 24 ώρες.

Ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι επλήγησαν τρεις στρατιωτικές βάσεις τη νύχτα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι.

Φημολογείται ότι αρκετοί στρατιώτες τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης σε θέση αντιαεροπορικής άμυνας κοντά στην πρωτεύουσα της Κριμαίας Συμφερόπολη, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ιστότοπο Astra.

Ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε ότι μια πυραυλική επίθεση στο χωριό Ντόνσκε κοντά στην Συμφερόπολη αναχαιτίστηκε. Ωστόσο επέστησε την προσοχή για υπολείμματα πυρομαχικών που δεν έχουν εκραγεί.

Το αεροδρόμιο Τζανκόε στη βόρεια Κριμαία, στο οποίο σταθμεύουν μια μοίρα ελικοπτέρων και δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας, δέχτηκε και πάλι πυρά. Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης, τραυματίστηκαν εκεί πέντε στρατιώτες.

Ο ιστότοπος Astra αναφέρει ότι τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επίθεση κατά στρατιωτικού στόχου στην περιοχή Χορνσομόρσκε στο βορειοδυτικό τμήμα της χερσονήσου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανακοινώσει ότι θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS ως μέρος του νέου πακέτου βοήθειας που συμφωνήθηκε στο Κογκρέσο τον Απρίλιο.

Οι προηγούμενες παραδόσεις περιλάμβαναν αμερικανικούς πυραύλους βεληνεκούς 165 χιλιομέτρων. Η Συμφερόπολη βρίσκεται σε απόστασή μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από τη γραμμή του μετώπου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v