Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα ιστορικά υψηλά το spread του 10ετούς

Σε νέα ιστορικά υψηλά, στις 318 μονάδες βάσης αναρριχήθηκε το spread του ελληνικού δεκαετούς τίτλου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, με τις πιέσεις στους ελληνικούς τίτλους να διατηρούνται, ενισχύοντας τις αποδόσεις.

Σε νέα ιστορικά υψηλά το spread του 10ετούς
Σε νέα ιστορικά υψηλά, στις 318 μονάδες βάσης αναρριχήθηκε νωρίτερα το spread του ελληνικού δεκαετούς τίτλου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, με τις πιέσεις στους ελληνικούς τίτλους να διατηρούνται, ενισχύοντας τις αποδόσεις.

Αυτή την ώρα, και μετά την ανακοίνωση για την κοινοπρακτική έκδοση 5ετούς ομολόγου, το spread του 10ετούς υποχωρεί οριακά, παραμένοντας στα υψηλά των 310 μονάδων. 

Σε ιστορικά υψηλά, στις 361 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται σήμερα το ασφάλιστρο κινδύνου έναντι ελληνικής χρεοκοπίας (Credit Default Swap).  

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς διαμορφώνεται στο 6,360%, ενώ υψηλότερη απόδοση, στο 6,8% προσφέρει ο ελληνικός 15ετής τίτλος.

Σε νέα υψηλά κινούνται τα spreads πιο βραχυχρόνιων εκδόσεων, με τη διαφορά απόδοσης του ελληνικού τριετούς τίτλου με τον αντίστοιχο γερμανικό να υπερβαίνει το 5% στις 515 μονάδες βάσης. Στις 450 μονάδες το spread του 2ετούς τίτλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v