Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2024

Συνταγή Κ. Καραμανλή από... Κασσελάκη - ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χρήμα για μετόχους αλλά και διοίκηση - Tips για ΕΥΡΩΒ, Q&R, Profile

Συνταγή Κ. Καραμανλή από... Κασσελάκη - ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χρήμα για μετόχους αλλά και διοίκηση - Tips για ΕΥΡΩΒ, Q&R, Profile

ΣΥΡΙΖΑ: Η μετατροπή ενός τροχόσπιστου σε «βαν» για τις ανάγκες των προεκλογικών περιοδειών ανά τη χώρα του Στέφανου Κασσελάκη, των συνεργατών του και των υποψηφίων ευρωβουλευτών, δεν καθιστούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ… πρώτο διδάξαντα εν Ελλάδι.

Η πρωτιά ανήκει στην πάλαι ποτέ Ρηγίλλης, όταν, ενόψει των εθνικών του 2004 (για το… «πάρτι πάρτι στις 7 του Μάρτη») μετέτρεψε σε ανάλογο «βαν» ένα πούλμαν.

Εξωτερικά το είχαν βάψει άσπρο-μπλε με κυρίαρχο τον «πυρσό» στα δύο πλαϊνά, ενώ εσωτερικά είχαν τοποθετήσει τα καθίσματα αντικριστά με άνετα τραπεζάκια-γραφεία στη μέση και εγκατάσταση συστήματος WiFi για να στέλνουν οι δημοσιογράφοι τις ανταποκρίσεις τους από τις ομιλίες του Κώστα Καραμανλή.

Οι δημοσιογράφοι είχαν ονομάσει το όχημα… «το πούλμαν της χαράς», ως αντίδοτο στην ταλαιπωρία από τα εκατοντάδες χιλιόμετρα που διένυαν κάθε ημέρα.

Το «βαν» του Κασσελάκη εγκαινιάσθηκε το Σάββατο για τις εξορμήσεις σε περιοχές της Αθήνας, ενώ χθες έκανε το πρώτο «ταξίδι» στη Μαγνησία.

Προς το παρόν δεν το έχουν αποκαλέσει… «βαν της χαράς». Θα δείξει.

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μόνιμα σε θετικό έδαφος η μετοχή στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Το κλείσιμο τη βρήκε στα 2,69 ευρώ (+2,67%), επίπεδο που συνιστά υψηλό διμήνου.

Αμεσως μετά έγινε γνωστή η απόφαση της διοίκησης να προτείνει στη Γενική Συνέλευση την επιστροφή κεφαλαίου 0,5 ευρώ ανά μετοχή, που συνεπάγεται επιβράβευση 18% για τους μετόχους.

Μένει να φανεί η σημερινή κίνηση στο ταμπλό.

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΙΙ: Σχεδόν 7 εκατ. ευρώ (6,95 εκατ. ευρώ) θα μοιραστούν μέλη Δ.Σ, ανώτερα διοικητικά στελέχη και εργαζόμενοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, εφόσον οι μέτοχοι εγκρίνουν την εισήγηση για το bonus επιβράβευσης σε μετρητά, το οποίο σχετίζεται με την επίτευξη στόχων χρήσης 2023. Το ποσό θα διανεμηθεί από φορολογημένα αποθεματικά.

Ταυτόχρονα, στα θέματα της γενικής συνέλευσης υπάρχει θέσπιση προγράμματος δωρεάν διάθεσης 1.650.000 ιδίων μετοχών (0,47%) σε εκτελεστικά μέλη ΔΣ, στελέχη και προσωπικό, με υποχρέωση διακράτησης επί 2ετία.

Τέλος, το σώμα των μετόχων καλείται να εγκρίνει το συμψηφισμό συσσωρευμένων ζημιών ύψους 55,45 εκατ. ευρώ με αντίστοιχο ποσό από το «υπέρ το άρτιο», ώστε να μπορεί να διαθέσει μέρισμα από τα κέρδη τρέχουσας χρήσης. Φέτος, όπως προαναφέρθηκε, οι μέτοχοι θα λάβουν επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

Οι αποφάσεις στη Γενική Συνέλευση της 31ης Μαΐου.

 

ΙΑΤΡΙΚΟ-ECM PARTNERS: Το ποσό του 1 εκατ. ευρώ επένδυσε η Ιατρικό Aθηνών στο όχημα ειδικού σκοπού με την επωνυμία Neslik Invest Ltd, μέσω του οποίου η Elements Capital απέκτησε τον έλεγχο (68%) της Πολυκλινική Υγεία στη Λεμεσό Κύπρου.

Η Ιατρικό Αθηνών απέκτησε 1.000.000 εξαγοράσιμες προνομιούχες μετοχές Α' τάξης της Neslik, οι οποίες δεν έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά μπορούν να λαμβάνουν προνομιακό μέρισμα. Σημειώνεται ότι Ιατρικό και ECM συνήψαν στρατηγική συνεργασία, η οποία περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης από την Ιατρικό προς την Πολυκλινική Υγεία από την έναρξη της φετινής χρονιάς.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στον λογαριασμό μεσεγγύησης για το Πόρτο Καρράς παρέμεναν στις 31/12/2023 δεσμευμένα 17,9 εκατ. ευρώ.

Η εισηγμένη ανακοίνωσε το πόρισμα της KPMG και ότι βάσει αυτού, το τίμημα πώλησης ανέρχεται σε 103,8 εκατ. ευρώ, δεν διευκρίνισε, όμως, το ποσό που της αναλογεί από τον λογαριασμό μεσεγγύησης, βάσει του πορίσματος.

Με δεδομένο, δε, ότι η υπόθεση οριστικοποίησης του τιμήματος τραβάει από το 2019, για την αγορά είναι αρκετά περίπλοκο να συγκεκριμενοποιήσει το τι έχει λαμβάνειν η Τεχνική Ολυμπιακή.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΙ: Οι ζημιές 3,9 εκατ. ευρώ από την υπό εκκαθάριση Τεχνική Ολυμπιακή Αερομεταφορές, στην οποία η Τεχνική Ολυμπιακή κατείχε μόλις το 41,54%, μείωσαν την κερδοφορία του ομίλου (καθαρά κέρδη 2 εκατ. ευρώ ενώ τα προ φόρων κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν το 2023 σε 6,19 εκατ. ευρώ). Η εισηγμένη μητρική έκλεισε τη χρήση 2023 με ζημιές 3,6 εκατ. ευρώ.

Μέρισμα δεν καταβάλλεται.

 

PROFILE: Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε η μετοχή με το κλείσιμο στα 5,1 ευρώ (+5,81%), που αποτελούν και το υψηλό ημέρας.

Στα αξιοσημείωτα το ότι ο όγκος συναλλαγών έφτασε τις 269 χιλιάδες κομμάτια, που συνιστά τον υψηλότερο του τελευταίου 10μήνου.

Από τη 17η Απριλίου, οπότε ξεκίνησε η τελευταία ανοδική κίνηση, η απόδοση φτάνει το 29%.

 

EUROBANK: Νέα κορυφή 102 μηνών για τη μετοχή με το κλείσιμο της Παρασκευής στα 2,079 ευρώ (+0,68%). Η απόδοση από τις 17 Απριλίου φτάνει πλέον το 15%.

Την Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, με την αγορά να περιμένει να ακούσει τα μηνύματα που θα στείλει η διοίκηση του Φωκίωνα Καραβία.

 

Q&R: Εξι πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η μετοχή την Παρασκευή. Το κλείσιμο στο 1,208 ευρώ (-2,58%).

Η πίεση έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης για αύξηση κεφαλαίου κατά 30,1 εκατ. ευρώ, την οποία καλείται να επικυρώσει η Γενική Συνέλευση της 31ης Μαΐου. H εταιρεία σκοπεύει να εκδώσει έως 27.345.120 νέες μετοχές, κάτι που σημαίνει ότι η τιμή διάθεσης θα κινηθεί πέριξ του 1,1 ευρώ. 

Ακόμα και έτσι, όμως, η απόδοση εξαμήνου φτάνει το 120%...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v