Επαναφορά για Bitcoin, ποιο κρυπτονόμισμα έτρεξε με 15%

Αλμα άνω του 9% «έγραψε» το Bitcoin, μετά το σινιάλο από τον αμερικανικό πληθωρισμό. Πώς κινήθηκαν τα βασικά κρυπτονομίσματα, στον απόηχο του ράλι στη Wall.

Επαναφορά για Bitcoin, ποιο κρυπτονόμισμα έτρεξε με 15%

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Σημαντική άνοδος της τάξης του 9% σημειώθηκε στην τιμή του Bitcoin χθες Τετάρτη. Όπως παρατηρούμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα, σκαρφάλωσε μέχρι τις 66.700 δολάρια για πρώτη φορά από τις 24 Απριλίου, διασπώντας τον τριγωνικό σχηματισμό συσσώρευσης (μπλε γραμμές τάσης).

Η συσσώρευση προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες, ως αποτέλεσμα της στάσης αναμονής που τηρούσαν οι επενδυτές ενόψει της αβεβαιότητας γύρω από την επιτοκιακή πολιτική της Fed.

Ωστόσο από χθες επανήλθαν στο προσκήνιο οι προσδοκίες ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια ακόμα και δύο φορές κατά τη διάρκεια του 2024. Για ποιο λόγο ενισχύθηκαν οι ελπίδες; Επειδή επέστρεψε η καθοδική τάση του πληθωρισμού. Έτσι τουλάχιστον το ερμήνευσαν οι αναλυτές, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε μικρότερη άνοδο σε σχέση με τις προβλέψεις τους.

Συγκεκριμένα ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ ενισχύθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο και 3,4% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου 3,5% τον Μάρτιο. Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος εξαιρεί τις τιμές ενέργειας και τροφίμων, σημείωσε αποκλιμάκωση για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, τα προθεσμιακά συμβόλαια πλέον δίνουν πιθανότητα 75% για μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, έναντι 65% προηγουμένως. Φυσικά τα νέα δεν αφορούσαν μόνο το οικοσύστημα των crypto αλλά και τις παραδοσιακές αγορές. Δεν είναι τυχαίο πως ο δείκτης φόβου VIX της Wall Street υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο.

Τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα

Ανάλογη εικόνα είχαμε και στα κυριότερα κρυπτονομίσματα. Το Ethereum, αφού επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τη στήριξη στις 2.860 δολάρια, ανέκαμψε στον απόηχο των νέων, αυξάνοντας την τιμή μέχρι 6%. Η άνοδος είναι προφανές ότι μετριάστηκε από τις χαμηλές προσδοκίες που υπάρχουν σχετικά με την απόφαση της SEC για την έγκριση ενός ETF του Ethereum στη spot αγορά, παρόμοιου με του Bitcoin.

Στο Solana η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη, μια που η άνοδος ήταν της τάξης του 15% μέσα στο 24ωρο. Ξεπέρασε σαν βούτυρο την τοπική αντίσταση των 155 δολαρίων και ατενίζει το μέλλον αισιόδοξα από το επίπεδο των 164 δολαρίων. Η επόμενη σημαντική αντίσταση βρίσκεται στα 168 δολάρια (μοβ οριζόντια γραμμή), ενώ στο σενάριο της υποχώρησης θα δοκιμαστεί ξανά στα 155 δολάρια, τα οποία πλέον έχουν μετατραπεί σε στήριξη.

Στο BNB τα πράγματα πάνε… χαλαρά. Η άνοδος ήταν μόλις 4%, συνεχίζοντας να κινείται με νωχελικούς ρυθμούς.

Αντίθετα συγκινήσεις είχαμε στο Fetch.ai (FET) από την κατηγορία της τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο κατέγραψε αξιοσημείωτη άνοδο. Εκτοξεύτηκε 17% μέσα σε ένα 24ωρο, προσεγγίζοντας με φόρα την αντίσταση των 2,38 δολαρίων (πλάγια μπλε γραμμή). Αν ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο, οι πιθανότητες κλίνουν προς το σενάριο να βάλει πλώρη για αρκετά ψηλά.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v