Σταθεροποιητικά το δολάριο με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Το ευρώ ενισχύεται οριακά, στο 1,078 δολάριο, η στερλίνα διατηρείται στο $1,252.

Σταθεροποιητικά το δολάριο με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Oριακά χαμηλότερα κινείται το δολάριο, σταθεροποιητικά μετά τις πρόσφατες διακυμάνσεις, καθώς η προσοχή στράφηκε αποκλειστικά στα επερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τα επιτόκια.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι άλλων νομισμάτων, διαπραγματεύεται μόλις 0,1% χαμηλότερα στα 105,25, μετά από εβδομαδιαία κέρδη την περασμένη εβδομάδα και μετά από δύο διαδοχικές εβδομάδες πτώσης.

Το δολάριο σημείωσε μεγάλες διακυμάνσεις την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι μικτές οικονομικές ενδείξεις των ΗΠΑ πυροδότησαν ερωτήματα σχετικά με το πότε ακριβώς η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια φέτος.

Ωστόσο, αυτή η μεταβλητότητα είναι πιθανό να υποχωρήσει στην αρχή αυτής της νέας εβδομάδας, καθώς οι traders αναμένουν την ανακοίνωση των τελευταίων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία πιθανότατα θα υπαγορεύσουν το βραχυπρόθεσμο κλίμα σχετικά με τις πιθανές μειώσεις των επιτοκίων.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η κρίσιμη έκθεση της Τετάρτης για τον δείκτη τιμών καταναλωτή θα δείξει αύξηση του δομικού πληθωρισμού κατά 3,6% σε ετήσια βάση, η οποία θα είναι η μικρότερη άνοδος εδώ και πάνω από τρία χρόνια.

Το ευρώ κινείται οριακά ανοδικά, στο 1,078 δολάριο, η στερλίνα διατηρείται στο $1,252.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v