Ανηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Το μπρεντ ενισχύεται 51 σεντς ή 0,6% στα 82,89 δολάρια ανά βαρέλι. Το αμερικανικό αργό κινείται ανοδικά κατά 55 σεντς ή 0,7%, στα 78,57 δολάρια το βαρέλι.

Ανηφορίζουν οι τιμές πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, λόγω των προσδοκιών για υψηλότερη ζήτηση, καθώς το δολάριο αποδυναμώθηκε και μια έκθεση έδειξε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού και βενζίνης μειώθηκαν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου μπρεντ ενισχύονται 51 σεντς ή 0,6% στα 82,89 δολάρια ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης West Texas Intermediate των ΗΠΑ (WTI) κινούνται ανοδικά κατά 55 σεντς ή 0,7% στα 78,57 δολάρια το βαρέλι.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 3,104 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 10 Μαΐου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου την Τρίτη.

Ωστόσο, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι οι προοπτικές για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου φέτος συνεχίζουν να αμβλύνονται εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης και ήπιων καιρικών συνθηκών στην Ευρώπη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η παγκόσμια κατανάλωση καυσίμων θα αυξηθεί κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα φέτος, περίπου 140.000 βαρέλια λιγότερα από ό,τι αναμενόταν πριν από ένα μήνα, δήλωσε, μειώνοντας τις προβλέψεις του για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v