Απορροφά τρεις θυγατρικές η Entersoft

«Σύμφωνα με τους στόχους» κινείται το 2024, επισημαίνει η διοίκηση της εισηγμένης. Γιατί αναμένεται επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης τα επόμενα τρίμηνα. Δεν δίνει μέρισμα για τα κέρδη του 2023.

Απορροφά τρεις θυγατρικές η Entersoft

Την πρόθεσή της Entersoft να απορροφήσει τις τρεις θυγατρικές της εταιρείες Wedia, Retailsoft και Infopower εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Αντώνης Κοτζαμανίδης στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. «H απορρόφηση των επιχειρήσεων που εξαγοράζουμε αποτελεί πάγια πολιτική μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στα πλαίσια της ίδιας συνέλευσης, ο Αντώνης Κοτζαμανίδης σημείωσε πως η μέχρι σήμερα πορεία της εταιρείας κινείται στα πλαίσια των στόχων που είχαν τεθεί κατά την παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων του 2023, κάτι άλλωστε που επιβεβαιώθηκε και από τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου φετινού τριμήνου.

Ειδικότερα, στο α’ τρίμηνο η Entersoft εμφάνισε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 12% (από τα 10,1 στα 11,3 εκατ. ευρώ), EBITDA κατά 9% (από τα 3,9 στα 4,3 εκατ. ευρώ) και προ φόρων κερδών επίσης κατά 9% (από 3,1 στα 3,37 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση μάλιστα της εισηγμένης εκτιμά ότι τα επόμενα τρίμηνα ο ρυθμός ανάπτυξης θα ενισχυθεί, ως αποτέλεσμα της εποχικότητας των εσόδων και της βάσης σύγκρισης με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2023 (το περυσινό Q1 ήταν ιδιαίτερα ισχυρό).

Η χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος στους μετόχους, προκειμένου -όπως ανέφερε- να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακές επενδύσεις.

Κύκλοι πάντως της χρηματιστηριακής αγοράς αποδίδουν την κίνηση για διανομή μηδενικού μερίσματος στη δημόσια πρόταση και στη δρομολογούμενη αποχώρηση της εταιρείας και των μετοχών της από το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Άλλωστε, στις 31/3/2023 η Entersoft διέθετε θετικό καθαρό ταμείο ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v