Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλώνει τον πήχη των προβλέψεων η Mastercard

Οριακά διψήφια η ανάπτυξη καθαρών εσόδων το 2024 και χαμένο έδαφος στις δαπάνες του δικτύου της, παρά τα ισχυρά κέρδη και τις «υγιείς καταναλωτικές συνθήκες». Κέρδη 5,1 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο και για την ανταγωνιστική Visa.

Χαμηλώνει τον πήχη των προβλέψεων η Mastercard

Η Mastercard ψαλίδισε τις προβλέψεις της για αύξηση των ετήσιων εσόδων της, ενώ οι δαπάνες στο δίκτυο του γίγαντα πληρωμών έμειναν πίσω από τις αντίστοιχες εκτιμήσεις.

Η ανάπτυξη καθαρών εσόδων αναμένεται πλέον οριακά διψήφια για το 2024, πτωτικά σε σύγκριση με προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές, όπως δήλωσε η εταιρεία της Νέας Υόρκης. Ο συνολικός όγκος δαπανών του δικτύου, ύψους 2,29 τρισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, αυξήθηκε μεν 8,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αλλά υπολείπεται των εκτιμήσεων για 2,32 τρισ. δολάρια.

Ωστόσο, τα προσαρμοσμένα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του έτους ανήλθαν σε 3,31 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τον μέσο όρο των 3,23 δολαρίων σε εκτιμήσεις του Bloomberg.

«Η δυναμική μας συνεχίστηκε αυτό το τρίμηνο, καθώς επιτύχαμε ισχυρή αύξηση εσόδων και κερδών που υποστηρίζεται από υγιείς καταναλωτικές δαπάνες, ισχυρή διασυνοριακή αύξηση όγκου 18% από έτος σε έτος και νέες συμφωνίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michael Miebach.

Η ανταγωνιστική Visa ξεπέρασε επίσης τις εκτιμήσεις κερδών, αναφέροντας προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 5,1 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, με αύξηση δαπανών στο δίκτυο, ενώ και η American Express, εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που ειδικεύεται επίσης στις κάρτες πληρωμών, σημείωσε άλμα εσόδων 11% την ίδια περίοδο.

Πριν από έναν μήνα περίπου, Mastercard και Visa κατέληξαν σ' έναν από τους μεγαλύτερους αντιμονοπωλιακούς διακανονισμούς όλων των εποχών, συμφωνώντας να περιορίσουν τις χρεώσεις προς όφελος εμπόρων και καταναλωτών, όπως υποστηρίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v