Σε χαμηλό μήνα το δολάριο έναντι του ευρώ

Το ευρώ ενισχύεται οριακά, στο $1,082, ενώ η στερλίνα κατά 0,1%, στο 1,260 δολάριο.

Σε χαμηλό μήνα το δολάριο έναντι του ευρώ

Το δολάριο έφτασε σε χαμηλό ενός μηνός έναντι του ευρώ και υποχώρησε έναντι του γεν, καθώς οι traders βλέπουν ότι οι κίνδυνοι είναι μάλλον πτωτικοί για το αμερικανικό νόμισμα εν όψει μιας σημαντικής έκθεσης για τον πληθωρισμό που θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι το δολάριο υποχώρησε την Τρίτη μετά τα στοιχεία που έδειξαν απροσδόκητη αύξηση των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, προσθέτοντας ότι η βασική συνιστώσα των τιμών καταναλωτή των υπηρεσιών των στοιχείων της Τετάρτης θα είναι κρίσιμη.

Το γεν αυξήθηκε έναντι του δολαρίου, αλλά εξακολουθούσε να βρίσκεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 και πλέον ετών, καθώς η διαφορά απόδοσης μεταξύ των ιαπωνικών κρατικών ομολόγων και των ομολόγων των ΗΠΑ συνέχισε να ενθαρρύνει τις πωλήσεις του ιαπωνικού νομίσματος.

Το ευρώ ενισχύεται οριακά, στο $1,082, ενώ η στερλίνα κατά 0,1%, στο 1,260 δολάριο. Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,1%, στα 104,85. Το δολάριο χάνει 0,5% έναντι του γεν, στα 155,63 γεν ανά δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v