Μπούλινγκ από τις ΗΠΑ καταγγέλλει η Κίνα

«Κάποιοι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χάσει τα μυαλά τους προκειμένου να διατηρήσουν τη μονοπολική ηγεμονία τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών. Αιτία οι αμερικανικοί φόροι στα κινεζικά προϊόντα.

Μπούλινγκ από τις ΗΠΑ καταγγέλλει η Κίνα

Η κίνηση των ΗΠΑ να αυξήσουν τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα αποτελεί ένδειξη αδυναμίας, όχι δύναμης, και δείχνει ότι κάποιοι στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να έχουν «χάσει τα μυαλά τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, σε ασυνήθιστα ωμά σχόλια.

Οπως θυμίζει το Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε την Τρίτη μεγάλες αυξήσεις δασμών σε κινεζικές εισαγωγές, συμπεριλαμβανομένων μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EV), τσιπ υπολογιστών και ιατρικών προϊόντων, διακινδυνεύοντας μια αντιπαράθεση με το Πεκίνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής χρονιάς, καθώς προσελκύει Αμερικανούς ψηφοφόρους που δίνουν χαμηλούς βαθμούς στην οικονομική του πολιτική.

Η Κίνα υποσχέθηκε αμέσως αντίποινα.

«Αυτή είναι η πιο χαρακτηριστική μορφή μπούλινγκ στον κόσμο σήμερα! Δείχνει ότι κάποιοι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φτάσει στο σημείο να χάνουν τα μυαλά τους προκειμένου να διατηρήσουν τη μονοπολική ηγεμονία τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός CCTV.

«Η καταπίεση της Κίνας από τις ΗΠΑ δεν αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ είναι ισχυρές, αλλά μάλλον αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει την αυτοπεποίθησή τους», είπε.

Η κίνηση των ΗΠΑ, αντί να εμποδίζει την ανάπτυξη της Κίνας, θα εμπνεύσει τους 1,4 δισεκατομμύρια πολίτες της να εργαστούν σκληρότερα, δήλωσε ο Γουάνγκ.

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην προκαλέσουν νέα προβλήματα στον κόσμο», είπε.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η Κίνα πιθανόν να αυξήσει τους δασμούς σε αντίποινα, ενδεχομένως σε άσχετα προϊόντα, αλλά δήλωσε ότι η κίνηση αυτή είναι απίθανο να οδηγήσει σε διεθνή σύγκρουση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v