Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με διαγωνισμό η επένδυση στο Ελληνικό

«Ανάθεση δεν θα γίνει. Σκεφτόμαστε τι μορφή που θα έχει η διαγωνιστική διαδικασία». Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό. Διάψευση δημοσιεύματος Ελευθεροτυπίας.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Με διαγωνισμό η επένδυση στο Ελληνικό
«Ανάθεση δεν θα γίνει. Σκεφτόμαστε τη μορφή που θα έχει η διαγωνιστική διαδικασία». Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, εξερχόμενος από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους. 

Παράλληλα, επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι το Κατάρ δεν έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του για το Ελληνικό, αναφέροντας ότι έχει επικοινωνία με τους Καταριανούς οι οποίοι επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον.

Ο υπουργός χαρακτήρισε το σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας ως ανακριβές, σημειώνοντας ότι «η Γερμανία δεν έχει εμπλακεί ποτέ, ενώ δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της Επιτροπής».

O κ. Παμπούκης ανέφερε: «Εμείς θα κινήσουμε οτιδήποτε είναι τελματωμένο. Δεν μπορεί να αφήσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι που θα είναι σημαντικό για όλη την περιφέρεια, επειδή ορισμένοι εκφράζουν διάφορες φοβίες». Επεσήμανε δε ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Αναφερόμενος στην επένδυση για το Ελληνικό, ο υπουργός επανέλαβε ότι «θα υπάρχουν όλες οι εγγυήσεις για κάποιον ο οποίος έχει την πραγματική δυνατότητα να συμμετάσχει σε αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία, εφόσον έχει ενδιαφέρον να παρουσιαστεί».

Αν και επισήμως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποια διαγωνιστική διαδικασία θα επιλεγεί, εν τούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τρεις εναλλακτικές διαγωνιστικές διαδικασίες που μπορεί να επιλέξει η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα πρόκειται για το beauty contest (όπου η ασφαλιστική δικλίδα είναι η κατάθεση υψηλής εγγυητικής επιστολής), διεθνής διαγωνισμός ή δημόσιος διαγωνισμός.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day εκτός από το Κατάρ ένα πρώτο ενδιαφέρον για την επένδυση στο Ελληνικό έχουν εκδηλώσει και δύο μεγάλα funds του εξωτερικού.

Ωστόσο καθοριστικής σημασίας για το πόσους και ποιους εν δυνάμει επενδυτές θα προσελκύσει η επένδυση για το Ελληνικό θα αποτελέσει το σχέδιο το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στον Μάιο και το οποίο μετά θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v