Άρον τον κωδικό σου...

Ιράν, πετρέλαιο, επιτόκια, χρυσός, μετοχές... Έλεος μεγαλοβδομαδιάτικα! Στη μανία που μας καταλαμβάνει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να προσπαθούμε να κάνουμε όλο και πιο κερδοφόρους τους κωδικούς μας στους ναούς του χρήματος, ξεχνάμε κάποιους άλλους, βασικούς κωδικούς. Τους κωδικούς της ζωής!

Άρον τον κωδικό σου...
Καλή σας ημέρα

Ιράν, πετρέλαιο, επιτόκια, χρυσός, μετοχές… Ο Μπους, η Fed, τα παράγωγα. Έλεος μεγαλοβδομαδιάτικα!

...Κόψτε τα όλα... πριν σας κόψουν (το λένε και οι γιατροί στους καπνιστές για το τσιγάρο)!

...Οι κωδικοί στους ναούς του χρήματος μπορούν να περιμένουν. Είναι ψυχροί και άκαμπτοι, είτε κερδίζουν είτε χάνουν...

..Οι κωδικοί της ζωής, όμως; Γερνάνε... και πίσω δε γυρνάνε!

Άρον, λοιπόν, σύντροφε τον κωδικό σου και... καλό σου ταξίδι...

...Στα νησιά, στα ορεινά χωριά, στα χωριά του κάμπου. Στις θάλασσες και στα περίχωρα της Αττικής...

...Στις πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, παρέα για καφέ και για ούζο με φίλους καλούς. Με συντροφιές που διασκεδάζεις και ανεβάζεις μέσα σου τις στροφές της χαράς, με ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν...

...Άρον τον κωδικό σου και... καλό σου ταξίδι...

...Στις εξοχές που μύρισε η άνοιξη, στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του ”Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...”, στην ευωδία των λουλουδιών του Επιταφίου, στις μελωδίες ”Αι γενεαί πάσαι” και ”Ω γλυκύ μου έαρ...”, στο χαρμόσυνο χτύπημα της καμπάνας της Ανάστασης...

Άρον τον κωδικό σου και... καλό σου ταξίδι...

...Στη βραδιά της Ανάστασης με το τσούγκρισμα των αβγών και τη μαγειρίτσα, στο ολονύχτιο γλέντι στα μπαράκια και στα ”ορθάδικα” αγοριών και κοριτσιών της ηλικίας των 15, των 20, των 25... Στην ημέρα του Πάσχα και στις παραδοσιακές σούβλες με το αρνί και το κοκορέτσι. (Χαίρε Στερεά Ελλάδα και... λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις).

Άρον τον κωδικό σου και... καλό σου ταξίδι..

...Για το έθιμο της καύσης του Ιούδα με τα βεγγαλικά, με τις τράκες, τα μπομπάκια, τους πενταφόβους, τα ”μίνι δυναμιτάκια”... Χαίρε ΜΗΛΟΣ και... λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (και αφήστε τον Πολύδωρα να λέει. Οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται, τα έθιμα μένουν).

Τις πιο θερμές ευχές μου σε όλες και όλους, για υγεία και προσωπικές ευτυχισμένες στιγμές. Θα τα πούμε ξανά την Τρίτη του Πάσχα.

Βασίλης Βαλαμβάνος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v