Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Την αλλαγή που διενεργείται σιγά σιγά στη σύνθεση των -ξένων- παικτών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο ΧΑ, αποτυπώνει, σύμφωνα με χρηματιστές, ο τίτλος του ΟΤΕ.

Τις τελευταίες ημέρες, η τιμή της μετοχής ενισχύεται, ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης από ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Οι επενδυτές, που τοποθετούνται με βάση τα θεμελιώδη στοιχεία, επανέρχονται δειλά δειλά στο ΧΑ καθώς το ρίσκο χώρας υποχωρεί. Οι τοποθετήσεις τους στον OΤΕ αποτελούν από αυτή την άποψη σηματωρό για την αγορά και κυρίως για τους τραπεζικούς τίτλους.

Με αυξημένες συναλλαγές η σημερινή αντίδραση για τη μετοχή του ΕΛΛΑΚΤΩΡα, στο εύρος των 1,37-1,42 ευρώ.

Τεχνικά σήμα long σε ημερήσιο, με τo 1,58 ευρώ make or break.

Στα υπόψη.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Lamda ευνοούν τους long, ενώ η χθεσινή παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης για το Ελληνικό αναμφίβολα λειτουργεί υπέρ των αγοραστών με απόλυτα φυσιολογική- πλέον- εξέλιξη την αντίδραση της μετοχής έως τα 5,66 ευρώ.

Νέα υψηλά- λοιπόν- μετά τα 5,54 ευρώ της συνεδρίασης της 12ης Ιουνίου.

Στα 450 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της εισηγμένης.

Το χθεσινό «κλείσιμο» του ΓΔ πάνω από τις 790 μονάδες έδωσε σήμα long αλλά σε ημερήσιο, που πρακτικά σημαίνει ότι βραχυπρόθεσμα η τάση θα διαμορφωθεί ανάλογα με την έκβαση του Eurogroup.

Προφανώς δεν λέμε κάτι... πρωτότυπο, ωστόσο έχει ενδιαφέρον η «μέτρηση» για τον ΓΔ καθώς ο στόχος «δείχνει» προς τις 848, με ενδιάμεσες τιμές στις 800 (ήδη επιτυγχάνεται) και 820 μονάδες.

Στήριξη στην τρέχουσα φάση οι 774 μονάδες.

 

Στα 3,72-3,86 ευρώ η μετοχή της Επιχείρησης, σε μία προσπάθεια αντίδρασης μετά το χθεσινό... blackout.
Κλείσιμο στα 3,72 ευρώ -χαμηλό ημέρας-, με αυξημένες συναλλαγές 2,5 εκατ. ευρώ.

Παρόλη τη ζημιά στο Αμύνταιο, η μετοχή κρατάει χαρακτήρα. Τελευταία μέρα πριν την αποκοπή του ΑΔΜΗΕ αύριο, με τους νέους τίτλους να μην ξέρουμε πότε διαπραγματεύονται.

Οι έχοντες ΔΕΗ μέχρι και αύριο έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Τεχνικά το 390 είναι κοντινή και το 404 κύρια αντίσταση, ενώ στήριξη έχει στο 365, που μόνο διάσπαση μπορεί να δοκιμάσει χαμηλότερα