Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Σε κρίσιμη καμπή ο Γενικός Δείκτης, μιας και για ένα τετράμηνο περίπου έχει εγκλωβιστεί στο επίπεδο ανάμεσα στις 770 και 885 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη, και τα δύο επίπεδα είναι σημαντικά, μιας και κατοχύρωση μήνα του 767 μας δίνει πτωτική λύση ενώ αντίστοιχα μία κατοχύρωση του 885 μπορεί να μας δώσει σε μεγάλη εικόνα συνέχιση της κίνησης.

Μπροστά μας ψάχνουμε ένα σημαντικό γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει την ανοδική διάσπαση, με το χρέος να είναι ένα από τα πιθανά γεγονότα που θα μπορούσαν να λύσουν τον σχηματισμό.

Μέχρι και χθες ήταν η Coca Cola ίσως ο κυριότερος στυλοβάτης των long. Η μετοχή διέγραψε έναν αρμονικότατο σχηματισμό με απόδοση 2,62% σε εβδομαδιαίο και 6,20% σε μηνιαίο. Εως τα 30,20 ευρώ νωρίτερα, με «τοπική κορυφή» στα 30,87 ευρώ από τη συνεδρίαση της 10ης Απριλίου.

Σήμερα ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις για τη μετοχή του ΟΤΕ, με αγοραστές από τα χαμηλά αρχής, στα 10,58, που σταδιακά ανέβηκαν έως τα 10,95 ευρώ. Οι σημαντικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες συνεδριάσεις σε τιμές από 10,58-10,53 ευρώ έχουν το περιθώριο να «δουν» επίπεδα πάνω από τα 11 ευρώ.

Στα 5,19-5,39 ευρώ η μετοχή, με τον Ηλία Ζαχαράκη να «μετρά» πως η διάσπαση των 5,36 μπορεί να (ξανα)δώσει υψηλά. Θυμίζοντας ότι «κορυφή 52 εβδομάδων» είναι τα 5,64 ευρώ (συνεδρίαση της 1ης Φεβρουαρίου).

Η μετοχή υποχώρησε τελευταία έως τα 4,995 ευρώ (ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 8 Μαΐου) ενώ στις 14 του μηνός υποχώρησε έως τα 5,02 ευρώ. Εκτοτε εξελίσσεται διαδικασία επαναφοράς, με κομβικά τα 5,36 ευρώ. Το stop για τους long παραμένει στα 5,02 ευρώ.

Ο Γιώργος Α. Σαββάκης από τις 16 Μαΐου είχε αναφερθεί στα... απόνερα των αλλαγών του MSCI, από τις οποίες η εισηγμένη βγαίνει κερδισμένη. Στις 18 Μαΐου ο Φώτης Κόλλιας αναφερόταν στις υπογραφές για το ΣΔΙΤ απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός (και) για τη βραχυπρόθεσμη τάση. Με απώλειες 9,50% σε εβδομαδιαία «μέτρηση» αλλά ακόμη με θετική απόδοση 1,79% από την αρχή του έτους.

Στο εύρος των 890,84- 911,99 μον, σήμερα, με ζητούμενη την υπέρβαση (τουλάχιστον) των 920 μον., προκειμένου να βελτιωθεί κατά τι η βραχυπρόθεσμη τάση.

Χρονικός ορίζοντας μέχρι και τη συνεδρίαση της Τετάρτης, ειδάλλως... short.

Με αυξημένες συναλλαγές, 59.171 τεμαχίων, με ανάλογο τζίρο, 107.159 ευρώ, άνοδο έως τα 1,835 ευρώ και τελική τιμή στα 1,83 ευρώ αντέδρασε η μετοχή της εισηγμένης, απόρροια των εξελίξεων που φαίνεται πως «τρέχουν» στον όμιλο.

Σε σχετικό θέμα γίνεται λόγος για ανάθεση από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε Εθνική και Axia να προχωρήσουν την διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 64,5% του μ.κ της θυγατρικής.

Η κινητικότητα αυτή σημειώνεται μόλις ένα μήνα πριν την πολύ κρίσιμη γενική συνέλευση της μητρικής (χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο μετάθεσης της για τον Σεπτέμβριο) και στην βάση του μεγάλου ενδιαφέροντος για την θυγατρική. Μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας εκτιμάται, πως θα αναδειχθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσφορά που εν συνεχεία θα τεθεί προς έγκριση στην Γ.Σ.