Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Στα 2,97-3 ευρώ προς ώρας η μετοχή της Viohalco, με την προσφορά των τελευταίων ημερών να απορροφάται από τα επίπεδα των 2,90 ευρώ. 

Τεχνικά η μετοχή εμφανίζει εικόνα...αδιόρθωτης με τα 3,01 ευρώ να είναι το σημείο/αντίσταση με ενδεχόμενη διάσπαση να δίνει και πάλι ισχυρό long σήμα.

Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη το stop για τους long είναι τα 2,80 ευρώ αν και η μετοχή συγκαταλέγεται σε αυτές   που οι περισσότεροι την βλέπουν από μακριά λόγω της μεγάλης απόδοσης.

Στο 43,27% στο 3μηνο και στο 138,40% από την αρχή του έτους.  

Στον ρυθμό της προεξόφλησης των όσων θα σηματοδοτηθούν στο 3ήμερο της Fed στο Jackson Hole (από αύριο 24 μέχρι και Σάββατο 26) οι "αγορές" με την Wall Street να δίνει το έναυσμα από το βράδυ της Δευτέρας.

Εχθές ο ρυθμός ήταν ταχύτερος με τον S&P να ενισχύεται θεαματικά, με τον "δείκτη των δεικτών" ξανά σε long τάση.Στο σχετικό διάγραμμα οι 2.454-2.457 μονάδες είναι η κοντινότερη στήριξη και στις 2.461 η κύρια (και ανθεκτικότερη). 

Στις 2.452,50 το χθεσινοβραδυνό "κλείσιμο" του S&P.

Στα... δικά μας: στα 10,44$ ενισχυμένο 0,68% το GREK, με απώλειες 3,15% στα 0,40$ το NBGYY.  

Στα 4,90 ευρώ ενισχυόταν νωρίτερα η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με τζίρο πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον με τη μετοχή είναι, πως είθισται μετά από ένα reverse split κάποια τράπεζα άμεσα να ακολουθεί πτωτική πορεία κάτι που δεν συνέβη με την Πειραιώς.

Το σύστημα έχει long, με το stop στα 4,80 με το επίπεδο να είναι σημαντική στήριξη. Μόνο μία διάσπαση μπορεί να μας φέρει στα 4,60 ευρώ.

Τα 5,01 σε κάθε περίπτωση είναι αντίσταση και μόνο κατοχύρωση μπορεί να δοκιμάσει τα 5,24 και φιλόδοξα στο θετικό σενάριο τα 5,50 ευρώ.

Στην διάσκεψη της Federal Reserve στις 24-26 Αυγούστου, στο Jackson Hole, είναι στραμμένη η προσοχή των αγορών. Από Νέα Υόρκη, Φρανκφούρτη μέχρι Τόκιο οι επενδυτές περιμένουν τους χρησμούς των κεντρικών τραπεζιτών με την διάσκεψη αυτή να σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και τον σχεδιασμό για την στρατηγική που θα ακολουθήσουν (κατ΄αρχήν) για το τέλος του έτους. 

Από Πέμπτη μέχρι και Σάββατο λοιπόν το ενδιαφέρον- εύλογα- στην διάσκεψη της Fed, με την επικεφαλής Janet Yellen αλλά και τον Mario Draghi να ανοίγουν τα χαρτιά τους την ίδια μέρα, την Παρασκευή

Τρι 22 Αυγ

Εντύπωση προκάλεσε στην αγορά της ενέργειας η αυξημένη επίδοση των πωλήσεων LNG (στα 20,6 εκατ. ευρώ) στον Μυτιληναίο. 

Οι πιο... ψαγμένοι για τα deals στο αέριο υποστηρίζουν, ότι η Μ&Μ Gas (το joint venture Βαρδινογιάννη- Μυτιληναίου) τώρα αρχίζει να δείχνει τα «δόντια της». 

Ο ευρύτερος κλάδος, το έχουμε επισημάνει κατ΄επανάληψη, θα είναι από τους πιο hot της αγοράς. Και όταν με το καλό έρθει ο χρόνος για το λεγόμενο "χρηματιστήριο της ενέργειας" θα καταδειχθούν και τα μεγάλα ονόματα και οι προοπτικές του.