Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σφηνάκια για ασφαλιστικές και τα δάνεια της Euromedica

Ασφάλιση ΙΧ: Παρά το γεγονός ότι γύρω στους τριακόσιες χιλιάδες οδηγούς έσπευσαν φέτος -φοβούμενοι την επιβολή προστίμων- να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους, η αντίστοιχη παραγωγή ασφαλίστρων στο πρώτο οκτάμηνο κυμάνθηκε στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα (-0,2% με βάση την μελέτη της ΕΑΕΕ).

Οι βασικότεροι λόγοι; Η μείωση τιμολογίων από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών και η συχνότατη επιλογή των φτηνότερων δυνατών πακέτων από την πλευρά των πελατών.

Δει δη χρημάτων…

Ευτυχώς για τις ασφαλιστικές εταιρείες που -λόγω της οικονομικής κρίσης- η κυκλοφοριακή κίνηση (και αντίστοιχα ο αριθμός των οδικών ατυχημάτων) διατηρείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Προσπαθούν να ξεκολλήσουν τους διαγωνισμούς για Εγνατία και μαρίνες

Με τροπολογία που ψηφίστηκε μαζί με το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα πέφτει άλλο ένα εμπόδιο στην προώθηση του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Η ίδια ρύθμιση φαίνεται πως διευκολύνει και άλλους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ που αφορούν συμβάσεις παραχώρησης όπως οι μαρίνες ώστε να προχωρήσει π.χ. η υπόθεση με τη μαρίνα Αλίμου.

Η τροπολογία προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως το Ταμείο εξαιρείται από τις προβλέψεις του νόμου για τις συμβάσεις παραχώρησης που είχε ψηφιστεί πέρυσι, ενώ παρέχεται ευελιξία για διάφορα θέματα που αφορούν στη διαδικασία.

Σφηνάκια για τα μετρητά του ΟΛΘ και την Alpha Κύπρου

ΟΛΘ: Η αγορά «στοιχηματίζει» ότι μετά τη μεταβίβαση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας από το ΤΑΙΠΕΔ στην κοινοπραξία Deutsche Invest Equity Partners, Belterra Investments ltd και Terminal Link SAS, θα υπάρξει διανομή μέρους των υψηλών ταμειακών διαθεσίμων της εταιρείας στους μετόχους.

Η εταιρεία στις 30 Ιουνίου είχε ταμείο και επενδύσεις σε ρευστοποιήσιμα χρηματοοικονομικά στοιχεία 89,7 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, τα ταμειακά διαθέσιμα (καταθέσεις όψεως, προθεσμίας με διάρκεια ως 90 ημέρες, τρίμηνα έντοκα και ταμείο εταιρείας) ανέρχονταν σε 37,5 εκατ. ευρώ.

Πλαστικά Κρήτης: Το μετοχικό ασανσέρ και οι επενδύσεις

Η πρόσφατη επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής των Πλαστικών Κρήτης, μετά την απελευθέρωση του κ. Μ. Λεμπιδάκη, συνοδεύτηκε από μια περίεργη πορεία στο ταμπλό του ΧΑ. Αρχικά, ο τίτλος εκτοξεύθηκε γρήγορα από τα 5,33 στα 6,64 ευρώ, για να «επιστρέψει» (και πάλι σύντομα) στα 5,83 ευρώ.

Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα δημοσιεύτηκαν και τα εξαμηνιαία αποτελέσματα του ομίλου, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν από τα 134,4 στα 145,7 εκατ. ευρώ και το EBITDA από τα 18,9 στα 21,2 εκατ. Η περιορισμένη υποχώρηση των καθαρών κερδών (από 13,05 σε 12,62 εκατ.) οφειλόταν σε αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές 2,07 εκατ. έναντι συναλλαγματικών κερδών 1,04 εκατ. κατά το πρώτο μισό του 2016.

Ηλεκτροσόκ στα δικαστήρια με τις υποθέσεις ρευματοκλοπών

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει η υπόθεση των ρευματοκλοπών, όπως προκύπτει και από όχι τόσο γνωστά στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο λόγος για τις υποθέσεις των παραβατών που φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες και συγκεκριμένα εκείνων που δεν έχουν πληρώσει τα ποσά και τα πρόστιμα τα οποία τους έχουν καταλογιστεί. Να σημειωθεί εδώ πως ο Διαχειριστής υποβάλλει σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που εντοπίζει να κλέβουν ρεύμα μηνύσεις.

Ωστόσο, σημαντική μερίδα αυτών σπεύδουν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τα ποσά, γλιτώνοντας τις ποινικές αποφάσεις.