Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η Αττικής, οι κυπριακές τράπεζες και ένα quiz για εταιρικά ομόλογα

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: Ακούμε ότι θα υπάρξει η έκδοση ενός ακόμη εταιρικού ομολόγου εισηγμένης εταιρίας, πριν τα... μπάνια του λαού. 

Περισσότερα εταιρικά ομόλογα από Σεπτέμβριο. 

 

ΑΤΤΙΚΗΣ: Στις 23 Μαίου η Εκτελεστική Επιτροπή της τράπεζας αποφάσισε να μπει λουκέτο σε ακόμη 4 καταστήματα, μειώνοντας τον αριθμό των καταστημάτων σε 57 έναντι 61 καταστημάτων ( 31/03/2017). Από τις αρχές του έτους έχουν κλείσει 8 καταστήματα.

Η εξάρτηση από τον ELA στις 31 Μαίου ανερχόταν σε 1,14 δισ. ευρώ έναντι 1,11 δισ. στις 31/03/2017. Η τράπεζα έχει τη δυνατότητα άντλησης επιπλέον χρηματοδότησης από τον ELA ύψους 156 εκατ. ευρώ.

Η θυγατρική της Altec, η εξυγίανση και το ενδιαφέρον των επενδυτών

Η θυγατρική της ALTEC, Unisoft, προσέλκυσε κατά τη διάρκεια της κρίσης το ενδιαφέρον αρκετών επενδυτών που «χτύπησαν την πόρτα» των τραπεζών (βασικών μετόχων της ALTEC), προκειμένου να την αγοράσουν.

Δέλεαρ το ευρύ πελατολόγιό της και το μεγάλο μερίδιό της στην αγορά του τυποποιημένου λογισμικού.

Ωστόσο, οι προσπάθειες των επενδυτών δεν ευοδώθηκαν γιατί -όπως ελέχθη στην αγορά- «οι τράπεζες δεν ήταν έτοιμες».

Τώρα πάντως που η Unisoft αποφασίστηκε να μπει στο άρθρο 106β (με στόχο την εξυγίανση και την κεφαλαιακή της διάρθρωση), η Eurobank μετέτρεψε ΜΟΔ 10 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 35,3% των μετοχών και θα προσληφθεί σύμβουλος για την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή. Ολα δείχνουν ότι οι διαδικασίες έχουν ως ένα βαθμό αρχίσει να κινούνται.

Η πώληση ξενοδοχείων στην Κω και οι εξελίξεις σε Athens Heart και Jetoil

Πειραιώς: Στην καταγγελία δανείων μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου στην Κω προχώρησε, όπως πληροφορείται η στήλη, πριν από μερικές ημέρες η τράπεζα.

Στόχος είναι να εγκατασταθεί γρήγορα νέος operator και να αναλάβει συμβουλευτική εταιρεία την προετοιμασία διαγωνισμού πώλησης -συγκεκριμένων- ξενοδοχειακών μονάδων.

 

Athens Heart: Επανακάμπτει το ενδιαφέρον της Hines για την Pasal. Αυτή τη φορά αφορά στο εμπορικό κέντρο Athens Heart, το οποίο αποτελεί και το βασικό περιουσιακό στοιχείο της Pasal.

Η Hines έχει ήδη προσεγγίσει, όπως ακούμε, την Εθνική Τράπεζα με συγκεκριμένες προτάσεις…

Σφηνάκια για Εθνική Ασφαλιστική και Ταμείο Παρακαταθηκών

Εθνική Ασφαλιστική: Ενόψει της επικείμενης συμφωνίας πώλησης του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, η διοίκησή της αποφάσισε εντός του 2016 να διακόψει τη σύμβαση, με την οποία είχε εκχωρήσει την εκμετάλλευση χαρτοφυλακίου εκκρεμών ζημιών του κλάδου Αυτοκινήτου.

Από τη διακοπή προέκυψε όφελος 42 εκατ. ευρώ, που ενίσχυσε τα αποτελέσματα της χρήσης 2016.

 

ΤπΔ: Σε φάση ωρίμανσης εισήλθε το πρόγραμμα χρηματοδότησης που «τρέχει» το ΤπΔ για τον οδοφωτισμό των δήμων. Έχουν κατατεθεί περίπου 50 αιτήματα χρηματοδότησης για αντικατάσταση λαμπτήρων με νέους, που εξοικονομούν ενέργεια.

Καθυστερήσεις για τον... «Επιμελητηριακό Καλλικράτη»

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ: Σε δεύτερο χρόνο προτίθεται το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να δημιουργήσει τον «Επιμελητηριακό Καλλικράτη», που προβλέπει την κατάργηση των νομαρχιακών επιμελητηρίων και την ενοποίησή τους σε περιφερειακό επίπεδο.

Ό,τι ακριβώς συμβαίνει και με τις περιφέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικείμενο νομοσχέδιο για την αλλαγή της επιμελητηριακής νομοθεσίας δεν θα περιλαμβάνει διάταξη για την κατάργηση των επιμελητηρίων. Απλώς σε πρώτη φάση θα προβλέπει τη δημιουργία περιφερειακών επιμελητηριακών επιτροπών, οι οποίες θα επιφορτιστούν στη συνέχεια με το καθήκον διαμόρφωσης του εδάφους για την ίδρυση των περιφερειακών επιμελητηρίων.