Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Πέφτουν... στοιχήματα για τον ΟΛΘ

Μπορεί οι πλέον επιθετικοί διεκδικητές του ΟΛΘ, οι δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του οποίου υποβάλλονται σήμερα, να είναι το γαλλογερμανικό σχήμα CMA-CGM και Deutsche Invest, με τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά το πλέον κινητικό στο data room ήταν άλλο: οι Γιαπωνέζοι της Mitsui, όπως λένε οι γνωρίζοντες.

Η προσφορά του πρώτου σχήματος θεωρείται δεδομένη. Μένει να αποδειχθεί αν και η Mitsui θα προχωρήσει σε δεσμευτική οικονομική προσφορά.

Οσο για τους δύο άλλους ενδιαφερόμενους, την Dubai Ports και την International Container Terminal Services (ICTS) από τις Φιλιππίνες, μέχρι τις αρχές της εβδομάδας ακουγόταν πως θα καταθέσουν, επίσης, δεσμευτικές προσφορές.

Σφηνάκια για ETE και Alpha Bank-Aktua

ΕΤΕ: Στην Εθνική ακούγεται ότι θα οδεύσει η κα Κερασίνα Ραυτοπούλου, η οποία παραιτήθηκε προ ενάμιση περίπου μήνα από τη θέση του μέλους στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ.

Το άλλοτε στέλεχος της Αγροτικής και στενή συνεργάτιδα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη φέρεται να συζητά την ανάληψη πόστου στην Εθνική, με αντικείμενο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ανοίγματα, καθώς διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία στο θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί.

 

Alpha-CEPAL (πρώην Aktua): Μέσα στα επόμενα 24ωρα υπογράφεται η τυπική συμφωνία μεταξύ της τράπεζας και της CEPAL Hellas (πρώην Aktua), για την ανάληψη από τη δεύτερη της διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων λιανικής της Alpha.

«Ειδική έκπτωση αν πληρώσετε με μετρητά!»

Γνωστή εμπορική εταιρεία του κλάδου ένδυσης που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα προσφέρει προϊόντα της με έκπτωση που φτάνει έως και το 80%!

Πέραν αυτού όμως, σε όσους πελάτες δεν χρησιμοποιούν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και πληρώνουν με χαρτονομίσματα, «κόβεται» ένα επιπλέον 20% (επί του… 20% της αρχικής τιμής που απέμεινε).

Προφανώς, οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι από τις πιστώτριες τράπεζες και αναζητούνται τρόποι πληρωμής των εργαζομένων…

Ασφαλιστικές εταιρείες - Τράπεζες: Σημειώσατε… ένα!

Το κλίμα αβεβαιότητας που έχει ενταθεί στην ελληνική οικονομία κατά τους τελευταίους μήνες έχει μεν οδηγήσει σε εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες, ωστόσο ένα τμήμα αυτών φαίνεται πως κατευθύνθηκε προς τα προϊόντα του κλάδου ζωής των ασφαλιστικών εταιρειών.

Έτσι εξηγείται το +95,7% της παραγωγής «ασφαλιστικών προϊόντων ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις» τον φετινό Ιανουάριο έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2016, ιδίως αν συνεκτιμηθεί πως ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες εισπράττουν από τους πελάτες τους «παλαιό χρήμα», επενδύοντας γι' αυτούς σε περιουσιακά στοιχεία του εξωτερικού (εξασφάλιση έναντι πιθανού Grexit και τραπεζικού Bail in).

Σφηνάκια για Moda Bagno και ένα... ιδιαίτερο γεύμα

MODA BAGNO: Για τα χρηματικά ανοίγματα μελών της οικογένειας του βασικού μετόχου της Moda Bagno προς την εισηγμένη εταιρεία, η στήλη είχε αναφερθεί στις 9 Μαρτίου, σε σχόλιό της με τίτλο: «Moda Bagno: Από εταιρική διακυβέρνηση, σκίζουμε» .

Αυτό που μαθαίνουμε τώρα είναι πως για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει υποβληθεί αίτημα διερεύνησης από «πολίτη» που φαίνεται να έχει πολύ καλές γνώσεις χρηματοοικονομικής, ελεγκτικής και management, τόσο προς τον υπουργό Επικρατείας κ. Αλέξανδρο (Αλέκο) Φλαμπουράρη, όσο και προς τη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.