Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Να γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πωλήθηκε μόνο για 45 εκατ. ευρώ

Αρκετοί γνωρίζουν πως το ακριβοπληρωμένο έργο της Ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιάς - Αθήνα - Θεσσαλονίκη, που έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2001, ακόμα κατασκευάζεται… Και πως από το εξίσου ακριβοπληρωμένο τροχαίο υλικό του ΟΣΕ, που σκουριάζει ανά την Ελλάδα υπό την «εποπτεία» της ΓΑΙΑΟΣΕ, λειτουργούν σήμερα κανονικά «μόνο 15-16 ντιζελομηχανές στα επιβατικά τρένα»!

Φανταστείτε, όμως, την εικόνα ολόκληρης αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που σταματάει σε σταθμό της επαρχίας ώστε να πάνε κάποιοι επιβάτες «προς νερού τους»! Επειδή οι τουαλέτες της αμαξοστοιχίας δεν λειτουργούν! Ούτε σε κινηματογραφική κωμωδία δεν θα μπορούσε κάποιος να συμπεριλάβει μια τέτοια σκηνή!

Το χρηματιστηριακό ναυάγιο της Sea Star και η αναστάτωση στα Δ.Σ.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. Τελικά το νέο ασφαλιστικό σύστημα που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2017 προκαλεί αναστάτωση και στα περισσότερα διοικητικά συμβούλια των ανώνυμων εταιρειών!

Και αυτό γιατί όσα μέλη Δ.Σ. είναι ήδη συνταξιούχοι, όχι μόνο θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν εισφορές αλλά επιπλέον θα τους μειώνεται και το ύψος των συντάξεων που εισπράττουν.

Να σημειωθεί πως πολλοί συνταξιούχοι, λόγω της πολυετούς εμπειρίας που έχουν αποκτήσει, αλλά και του σχετικού χρόνου που διαθέτουν, αποτελούν στα Δ.Σ. των εταιρειών τα πλέον κατάλληλα μέλη.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων της ΕΒΖ και οι αντιδράσεις της ΔΕΠΑ

To ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης χρωστάει «ένα σκασμό» λεφτά σε πολλούς προμηθευτές, είναι γνωστό τοις πάσι.

Αυτό όμως που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, αφορά τα χρέη της ΕΒΖ προς τη ΔΕΠΑ, τον διακανονισμό που συμφωνήθηκε και τους όρους που περιλαμβάνει αυτός.

Όπως μαθαίνει το Euro2day.gr, πριν λίγο καιρό συμφωνήθηκε διακανονισμός της οφειλής, ώστε να μην αναγκαστεί η ΔΕΠΑ να διακόψει την παροχή αερίου προς την Ζάχαρη, κάτι που θα προκαλούσε τεράστιο πρόβλημα για την επιχείρηση και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Πώς το κράτος στερεί 20 εκατ. από τους καταναλωτές ηλεκτρικού

Ένα ολόκληρο χρόνο "περιμένουν" περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ να διανεμηθούν σε καταναλωτές ηλεκτρικού, στις περιοχές των οποίων βρίσκονται εγκατεστημένα αιολικά πάρκα και μικρά υδροηλεκτρικά.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην παρακράτηση ενός μικρού ποσοστού επί των πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας που πραγματοποίησαν οι μονάδες ΑΠΕ την περίοδο 2010 έως και 31 Δεκεμβρίου 2014. Αποτελεί δε "αντίδωρο" στους κατοίκους, για την όποια όχληση υφίστανται από τα έργα αυτά, σύμφωνα με νομοθετική πρόβλεψη.

Η υπουργική απόφαση που κατανέμει σε κάθε δήμο ή δημοτικό διαμέρισμα τα ποσά επιστροφών που αναλογούν στους καταναλωτές, υπεγράφη στις 23 Φεβρουαρίου 2016, μετά από προετοιμασία χρόνων και αφού προηγήθηκε η έκδοση άλλων υπουργικών αποφάσεων που προβλεπόταν από το σχετικό νόμο. Από το περσινό Φεβρουάριο μέχρι τώρα, δεν κατέστη δυνατόν να αποδοθούν τα ποσά στους δικαιούχους, αφού πολλοί Δήμοι υπέβαλαν ενστάσεις.

Σφηνάκια για Ερρίκος Ντυνάν, Νίκα και Γιούλα

ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ: Ενισχύθηκε το management της εταιρείας με την προσθήκη του έμπειρου κ. Θ. Χαραμή, που ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή και Διοικητικού Διευθυντή.

Σύντομα η Πειραιώς θα πρέπει να λάβει αποφάσεις για το τι θα κάνει με την ΗΜΙΘΕΑ, εταιρεία που ελέγχει το Ερρίκος Ντυνάν.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα προχώρησε, σε δύο φάσεις, στη μετοχοποίηση δανείων 81,6 εκατ. ευρώ.

 

ΓΙΟΥΛΑ: Στις 27 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η συναλλαγή εξαγοράς περίπου του 85% της παραγωγικής δραστηριότητας της υαλουργίας Γιούλα από τον πορτογαλικό όμιλο ΒΑ Vidro .