ΑΠΟΨΕΙΣ

Πότε η φορολογία είναι... «ληστεία»

Πότε η φορολογία είναι... «ληστεία»

Αν η ανταποδοτικότητα είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της συλλογής φόρων και της ληστείας, τι σημαίνει αυτό για τους κρατούντες στην Ελλάδα; Τα ανύπαρκτα δημόσια αγαθά. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Τι ξεχνάνε οι οπαδοί της δραχμής

Τι ξεχνάνε οι οπαδοί της δραχμής

Ακόμα και σήμερα, οι «δραχμιστές» αγνοούν πλήρως ποια είναι η εφιαλτική τεχνική διαδικασία εξόδου από την ευρωζώνη, η οποία μπορεί να ξεπεράσει σε διάρκεια την τριετία. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος

Ποιος φταίει για τo «σκάνδαλο» της ΑΕΠΙ

Ποιος φταίει για τo «σκάνδαλο» της ΑΕΠΙ

Οι ευθύνες για την περίπτωση της ΑΕΠΙ, η πολιτεία που «ξύπνησε» από τον λήθαργο και οι 3 σταθμοί στην ιστορία της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας στη χώρα μας, που διαμόρφωσαν το νοσηρό σημερινό περιβάλλον.

Ο «θάνατος» των εφημερίδων και η επόμενη μέρα

Ο «θάνατος» των εφημερίδων και η επόμενη μέρα

Η επέλαση της τεχνολογίας και γιατί δεν πρέπει να βιαστούμε να… «θάψουμε» τον έντυπο Τύπο. Οι δημοσιογράφοι, οι «δημοσιογράφοι», η κατάρα του copy-paste και οι αμαρτίες του παρελθόντος.

Γιατί επιστρέφουν οι «δραχμιστές»

Γιατί επιστρέφουν οι «δραχμιστές»

Θεωρούν ότι η εκλογή και η προεδρική θητεία του Ντόναλντ Τραμπ είναι δώρον εξ ουρανού, το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν... διαλύοντας την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η «ληστεία» με την αναδρομική ισχύ των φόρων

Το παράδειγμα του φόρου στα εταιρικά αυτοκίνητα και πώς ανατρέπει τα δεδομένα η αναδρομική ισχύς του νόμου. Τα παράλογα της ελληνικής περίπτωσης, τι ισχύει στο εξωτερικό. Γράφει η Μ. Πολίτου.

Οι στρατηγικές επενδύσεις της Κίνας στην Ευρώπη

Η χρηματοοικονομική κρίση κατέστησε την Ευρώπη σημαντικό προορισμό των κινεζικών επενδύσεων. Σε ποια κράτη προτιμούν να επενδύουν. Οι κλάδοι αιχμής και η στροφή σε νέους «στόχους». Γράφει ο Κ. Μελάς.

Παγκόσμιες εταιρικές μάχες για όνομα και φήμη

Μικρές και μεγάλες εταιρείες από ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες δίνουν σκληρές, αλλά σιωπηρές, μάχες για μία θέση όχι μόνο στις προτιμήσεις των καταναλωτών αλλά και στην... καρδιά τους. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Μεταρρυθμίσεις για... γέλια στην Ελλάδα της κρίσης

Οι μεταρρυθμίσεις αγνώστου πατρός και οι μεταφράσεις από τα μνημόνια που οδηγούν σε αλαλούμ. Ο δάκτυλος συντεχνιών και τα παλιά αιτήματα που επανέρχονται. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος

Ασφαλιστικό: Και αν ο Στέφανος Μάνος έχει δίκιο;

Εννέα μόλις μήνες μετά τον «νόμο Κατρούγκαλου», όλα δείχνουν πως το ασφαλιστικό ζήτημα θα ανοίξει και πάλι. Προτάσεις όπως αυτή του Στ. Μάνου θα πρέπει να αξιολογηθούν χωρίς προκαταλήψεις.

Σβήσαμε τα «φουγάρα» και ανάψαμε τις... ψησταριές

Ελλάδα, η χώρα που... δεν θέλει επενδύσεις

Το μπλόκο στους πλειστηριασμούς ενισχύει την κοινωνική αδικία

Κανείς δεν θα κερδίσει αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Π. Σολομός: Ο άνθρωπος που έφερε το management στην Ελλάδα

Ο Τραμπ και τα «σενάρια» για το τέλος της παγκοσμιοποίησης

Το πλαστικό χρήμα και οι... μάχες με τους ανεμόμυλους

Γιατί οι γάτοι απορρίπτουν το «λαϊκισμό»

Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ δοκιμάζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Η επιχειρηματική προσέγγιση στις επενδύσεις φέρνει υπεραποδόσεις