ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι κερδίζουν και τι χάνουν τα κράτη από τους δασμούς

Τι κερδίζουν και τι χάνουν τα κράτη από τους δασμούς

Η φιλελεύθερη θεωρία και οι υπέρμαχοι της αυτάρκειας. Πώς διαμορφώνονται τα επιχειρήματα των δύο πλευρών, στη σκιά των απειλών Τραμπ με δασμούς. Οι ατέλειες των αγορών, οι στρατηγικές και ο κίνδυνος των αντιποίνων. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Γιατί ο Αμβρόσιος δεν πρέπει να καταδικαστεί!

Γιατί ο Αμβρόσιος δεν πρέπει να καταδικαστεί!

Απαγορεύοντας τον «ρατσιστικό λόγο» ή τα «κηρύγματα μίσους», περιορίζουμε και ένα πλήθος άλλων φωνών με ευφάνταστα προσχήματα. Τα δύσκολα όρια και η ανοχή της κοινωνίας. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Προς την τελευταία θητεία Πούτιν...

Προς την τελευταία θητεία Πούτιν...

Η βέβαιη νίκη του σημερινού Ρώσου προέδρου στην εκλογική διαδικασία της 18ης Μαρτίου φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα της διαδοχής του μετά την λήξη της νέας του θητείας. Ωστόσο είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον Πούτιν να αποχωρεί διακριτικά...

Οι συνταγές που εξασφαλίζουν κέρδη στις αγορές

Οι συνταγές που εξασφαλίζουν κέρδη στις αγορές

Η επιλογή του κλάδου και οι βεβαιότητες που μπορούν να οδηγήσουν σε σωστές επενδυτικές επιλογές. Οι αριστοκρατικές μετοχές, το επενδυτικό stress test και οι στρατηγικές κάλυψης. Γράφει ο Βασίλης Παζόπουλος.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τα analytics σε μια επιχείρηση

Ποιος είναι υπεύθυνος για τα analytics σε μια επιχείρηση

Ποιος πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος αν ένας αλγόριθμος λειτουργήσει απρόβλεπτα και οδηγήσει σε ανεπιθύμητο αποτέλεσμα; Οι ευθύνες των στελεχών πληροφορικής, η κατατοπιστική έρευνα και η ανάγκη για διάλογο. Γράφει η Φ. Καθάρειου της KPMG.

Οταν η λογοκρισία είναι εδώ, η ζωή πάει αλλού

Η χώρα μας δεν έχει καλές παραδόσεις στην προστασία της ελευθερίας του λόγου. Τα σαθρά θεσμικά αντίβαρα που πρέπει να ξαναχτίσουμε και ο φιλελευθερισμός που δεν μπορεί να υιοθετείται a la cart. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

O Μακρονισμός, τα εμπόδια και η Ευρώπη

Οι μεταρρυθμιστικές φιλοδοξίες του Εμ. Μακρόν πάνε μακρύτερα από τα όρια της χώρας του. Ερώτημα όμως παραμένει αν θα μπορέσει να πετύχει αυτά που θέλει.

Πλιάκης: Δεν θα κοπεί ή μειωθεί κανένα επίδομα αναπηρίας

Οι κινήσεις για εγκαθίδρυση ενός ενιαίου, σύγχρονου διοικητικού συστήματος ανίχνευσης και αντιμετώπισης των πραγματικών αναγκών του πληθυσμού. Ο ρόλος του ΟΠΕΚΑ για «αλληλεγγύη στην πράξη». Γράφει ο Σ. Πλιάκης.

Η Ελλάδα δεν πεθαίνει, καταρρέει!

Ο οδικός χάρτης κατάρρευσης των κοινωνιών και τα περιθώρια να αντιστραφεί η κατάσταση. Το κρίσιμο ερώτημα αν έχει δίκιο ο Ελύτης ή ο Αγγελόπουλος; Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Δεν υπάρχει «δωρεάν γεύμα» στο συνταξιοδοτικό

Γιατί δεν υπάρχει καμία περίπτωση το σημερινό συνταξιοδοτικό και ο τρόπος χρηματοδότησής του να αντέξουν τις δημογραφικές εξελίξεις. Ρεαλιστική αντιμετώπιση, η αλλαγή του συστήματος σε μικτό (διανεμητικό-κεφαλαιοποιητικό). Γράφει ο Μ. Μωυσής.

Η Ελλάδα πάσχει από... συλλογική ευφυΐα

Οι έξι διαδρομές για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων

Αγορά για... γενναίους!

Το φιλοδυτικό παιχνίδι του Αλέξη Τσίπρα

Τα πρώτα γενέθλια και η αλήθεια του χρήματος

Οι «μπόμπες» και οι φίλοι τους στην Ελλάδα

Ελληνικά ομόλογα: Η λάθος σύγκριση και η ουσία

Η αυταρχική Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν

Αν πρέπει να επιλέξω μία μόνο μετοχή

Οι ανισότητες και το λάθος του Πικετί