ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο «μεταΔυτικός κόσμος» και οι προκλήσεις για Ελλάδα

Ο «μεταΔυτικός κόσμος» και οι προκλήσεις για Ελλάδα

Η βαθμιαία αποστασιοποίηση των ΗΠΑ από την ηγεσία του δυτικού κόσμου δημιουργεί τις συνθήκες για έναν νέο ρόλο της Ευρώπης…

Υπάρχουν «βλάσφημοι» ιστορικοί;

Υπάρχουν «βλάσφημοι» ιστορικοί;

Γιατί όσες κοινωνίες απαγορεύουν την αμφισβήτηση, ακόμα και των «αυτονόητων», καταδικάζονται στη στασιμότητα και την υστέρηση. Η περίπτωση του Στ. Καλύβα και του άρθρου για τη χούντα. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Είναι φθηνά ή ακριβά τα ελληνικά ξενοδοχεία;

Είναι φθηνά ή ακριβά τα ελληνικά ξενοδοχεία;

Ο ξενοδοχειακός είναι ο κλάδος με το σημαντικότερο «Premium» στην Ελληνική Αγορά, τονίζει ο αναλυτής της VRS. Τι δείχνει η αποτίμηση των deals σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ποια είναι η «δίκαιη» τιμή πώλησης ενός ξενοδοχείου και πόσο «κοστίζει» ένα δωμάτιο.

TAGS ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Κ. Χατζηδάκης και η συμμαχία της αλήθειας

Ο Κ. Χατζηδάκης και η συμμαχία της αλήθειας

Εντυπωσιακές θέσεις και προτάσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ στην Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η Ελλάδα και το πρόβλημα της έλλειψης εμπιστοσύνης. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Ερχεται κύμα επενδύσεων ή ζούμε άλλη μια… αυταπάτη;

Ερχεται κύμα επενδύσεων ή ζούμε άλλη μια… αυταπάτη;

Τι σηματοδοτούν οι συμφωνίες για Jetοil, Mermeren και Λήδρα και γιατί η αγορά τις αντιμετωπίζει με επιφύλαξη. Η ανάγκη για ταχείες αναδιαρθρώσεις και νέες επενδύσεις από εταιρείες με γερό ταμείο, και τα πενιχρά δείγματα.

Πηγή καινοτομίας η βιομηχανία τροφίμων

Τρόφιμα και ποτά συνιστούν τον μεταποιητικό κλάδο με την πιο αξιόλογη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές πλατφόρμες και κοινοτικά προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης. Υψηλή η συμβολή τους στην εγχώρια παραγωγή. Γράφει ο Ε. Καλούσης.

Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και η οργή των Ελλήνων

Ακόμα και την ίδια τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ενωση αμφισβητεί πλέον μεγάλη ομάδα του ελληνικού πληθυσμού. Δυσαρμονία μεταξύ του λαού και των πολιτικών. Η αποκαλυπτική έρευνα του Pew Research Center. Γράφει o Τ. Μίχας.

Ανοικτή επιστολή ενός «πλούσιου» στον Τσακαλώτο

Αν οι «πλούσιοι» τρώνε από τα έτοιμα, αφαιρώντας καταθέσεις από το σύστημα, πώς θα έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη; Η υπερφορολόγηση του εισοδήματος, η αγχώδης καθημερινότητα και η... απόδραση. Του Ειδικού Συνεργάτη.

Η Ελλάδα και η αλόγιστη σπατάλη ανθρώπινου κεφαλαίου

Ακόμα και αν διαγραφεί ολόκληρο το χρέος, θα είναι δώρον άδωρον αν έχει σπαταληθεί το ανθρώπινο κεφάλαιο. Η αξία της εκπαίδευσης και η σύνδεση με την οικονομία. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Τελικά είναι ή όχι σημαντική η συμφωνία στο Eurogroup;

Με ημερομηνία λήξης τον Αύγουστο του 2018, θα πρέπει η Ελλάδα να έχει κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να βγει στις αγορές και να αφήσει πίσω τα μνημόνια. Τι κερδίσαμε από το Eurogroup. Γράφει ο Γ. Αναβάλογλου.

O δρόμος για εξωστρέφεια με... ονοματεπώνυμο!

Η εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων, η παραγραφή και οι απαντήσεις

Aπό τον Μπετόβεν στον… Σόιμπλε

Crowdfunding… αλά ελληνικά!

Μην εμπιστεύεστε οικονομολόγους που τα γνωρίζουν όλα

O Κ. Μητσοτάκης και η ανάπτυξη του χρηματοοικονομικού τομέα

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η χαμένη ευκαιρία

Πώς μπαίνει… «λουκέτο» στη φορολογική ισότητα

Η αθόρυβη δύναμη της βιομηχανίας τροφίμων

Η γερμανική συνταγή που κυριάρχησε στην Ευρώπη