ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο νεοφιλελευθερισμός, τα φετίχ και η... απάτη

Ο νεοφιλελευθερισμός, τα φετίχ και η... απάτη

Η πιο ανιστόρητη επίθεση που έχει γίνει ποτέ κατά των φιλελεύθερων αντιλήψεων έγκειται στη δαιμονοποίησή τους μέσω ενός δήθεν φιλοσοφικο-ιδεολογικού ευρήματος. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Capital controls ή... κατάσχεση περιουσίας;

Capital controls ή... κατάσχεση περιουσίας;

Φαντάζεστε πόσο διαφορετικές θα ήσαν οι αντιδράσεις μας, αν τα capital controls είχαν ονομασθεί «κατάσχεση των καταθέσεων», «βιασμός του δικαιώματος της ιδιοκτησίας» κ.λπ.; Πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι αυτοί οι όροι;

Η λύση-μονόδρομος για έξοδο από την ύφεση

Η λύση-μονόδρομος για έξοδο από την ύφεση

Γιατί η μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι οι αλλαγές στο μείγμα άσκησης της δημοσιονομικής πολιτικής. Απαγορευτικές οι συνέπειες εγκατάλειψης του ευρώ. Η εσωτερική υποτίμηση και ο πληθωρισμός. Γράφει ο Δ. Τζάνας.

Τα αντίμετρα και η εξασφαλισμένη απατεωνιά!

Τα αντίμετρα και η εξασφαλισμένη απατεωνιά!

Γιατί τα αντισταθμιστικά μέτρα είναι «εξασφαλισμένη απατεωνιά» και δεν πρόκειται να λειτουργήσουν σαν αναλγητικά για τον «πόνο». Ο Χατζόπουλος, ο Γκράουτσο Μαρξ και οι… λεβεντοραγιάδες. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Η άγνοια κοστίζει ακριβά στην τσέπη!

Η άγνοια κοστίζει ακριβά στην τσέπη!

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ευημερία η γνώση βασικών αρχών της οικονομίας. Πώς μπορεί ένα νοικοκυριό να βελτιώσει τη θέση του. Οι αντικειμενικές δυσκολίες και οι πραγματικές δυνατότητες. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Στο... νεκροταφείο δεν υπάρχει πληθωρισμός!

Πότε μια χώρα πρέπει να υιοθετήσει ισχυρό νόμισμα και πώς επηρεάζει ο πληθωρισμός. Οι «διδαχές» του προέδρου του Εκουαδόρ Ρ. Κορέα και η συσχέτιση με Ελλάδα. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Το όραμα της σύνταξης και η αδιαφορία για το μέλλον

Μία νεολαία χωρίς όραμα και προσανατολισμό, εντελώς παραπλανημένη και με στερεότυπα, απλά περιμένει τον… Γκοντό. Γιατί προκαλεί θλίψη η εικόνα της Ελλάδας. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Τα μπαλώματα δεν είναι λύση στο ελληνικό πρόβλημα

Αντί να αντλούμε αισιοδοξία από την εναλλαγή πολιτικών, θα πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε νοοτροπία και να απαιτήσουμε τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού Κράτους. Της Μαρίνας Πολίτου.

Bitcoin: Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος

Η ιστορία του Bitcoin και πώς λειτουργεί. Η ασφάλεια των συναλλαγών και η στάση των τραπεζών παγκοσμίως. Ποιες είναι οι προοπτικές του ψηφιακού νομίσματος. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Το απίστευτο κόστος από απεργίες και διαδηλώσεις

Στην κρίσιμη πενταετία 2011-2015, πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα 27.103 διαδηλώσεις και 106 γενικές απεργίες, το κόστος των οποίων εκτιμάται σε πάνω από 60 δισ. ευρώ. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

VRS: Ποια μετοχή ευνοήθηκε όσο καμία από την κρίση

Γιατί οι Ελληνες έμαθαν να τρέφονται με... παραμύθια

Οι συντάξεις «ψίχουλα» και η ανάγκη για ιδιωτική ασφάλιση

Καραγεωργίου: Η ανάπτυξη έχει όνομα και επώνυμο

Μύθοι και πραγματικότητες για τις OTC αγορές

Είκοσι χρόνια... φαγούρα για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού

Ακίνητα: Τα 600 δισεκατομμύρια υπάρχουν!

Ο κυριότερος λόγος που απέτυχε η διάσωση από την τρόικα

Το ευρώ, οι μεταρρυθμίσεις και το μεγάλο δίκιο του Γιούνκερ

Χρειαζόμαστε όραμα και επιχειρηματικότητα