ΑΠΟΨΕΙΣ

Ξεκινά ο παγκόσμιος πόλεμος των λαϊκισμών

Ξεκινά ο παγκόσμιος πόλεμος των λαϊκισμών

Με θέατρο την Ευρώπη, ένας νέος πόλεμος ξεκινά, αυτός των λαϊκισμών-εθνικισμών, με κορυφαία εργαλεία και όπλα την ψηφιακή τεχνολογία και το Διαδίκτυο. Ο ρόλος Τραμπ και Πούτιν. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Τι ισχύει για την παραγραφή φορολογικών χρήσεων

Τι ισχύει για την παραγραφή φορολογικών χρήσεων

Τα επίκαιρα ζητήματα της προθεσμίας παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για διενέργεια φορολογικού ελέγχου και τα νέα δεδομένα. Αποτελούν συμπληρωματικό στοιχείο οι καταθέσεις; Γράφουν οι Μ. Μαρκουλάκος και Β. Ηλιοπούλου.

Οι φιλελεύθερες αυταπάτες και η αδήριτη πραγματικότητα

Οι φιλελεύθερες αυταπάτες και η αδήριτη πραγματικότητα

Πώς τα συμφέροντα της Δύσης χρησιμοποίησαν τις αρχές του φιλελευθερισμού για να εξυπηρετήσουν ίδια συμφέροντα. Η παγκοσμιοποίηση, η υποχώρηση της «πολιτικής» και ο καπιταλισμός. Γράφει ο Κώστας Μελάς.

Η «θεσμική μνήμη» και η συνταγή για ανάπτυξη

Η «θεσμική μνήμη» και η συνταγή για ανάπτυξη

Είναι βέβαιο ότι η φορολογία εταιρικών κερδών κρίνεται ως η πλέον επιβλαβής στην οικονομική μεγέθυνση μιας χώρας, αφού αποθαρρύνει τις εταιρείες να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Η κατάσταση στην Ελλάδα. Γράφει ο Θ. Νιφόρος.

Οι ευρωτράπεζες και οι επιπτώσεις από τα νέα λογιστικά πρότυπα

Οι ευρωτράπεζες και οι επιπτώσεις από τα νέα λογιστικά πρότυπα

Το 75% των ευρωπαϊκών τραπεζών βλέπει έντονες διακυμάνσεις στην κερδοφορία τους λόγω της μετάβασης από το IAS 39 στο IFRS 9. Τι δείχνει έρευνα της EBA. Η εκτίμηση της KPMG για τις ελληνικές τράπεζες. Γράφει ο Κ. Λευκαδίτης.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΔΗ.ΣΥ-ΣΥΡΙΖΑ: «Χαμηλώστε εσείς, να ψηλώσουμε εμείς… και βλέπουμε»

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή μεθοδική προετοιμασία για μία μελλοντική «συνάντηση» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ; Οι ένθερμοι υποστηρικτές θεωρούν «πολύ πιθανή» τη δεύτερη εκδοχή, θέτουν προϋποθέσεις και ανοίγουν (υπόγειες) συζητήσεις.

Αδιόρθωτοι και «αμετακίνητοι» μπροστά στην ιστορία

Πώς μία χώρα που δέχθηκε 1.260 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε 40 χρόνια κατάφερε να χρεοκοπήσει. Οι λανθασμένες πολιτικές, το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης και ο δημόσιος τομέας. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Real Estate: Πού κρύβονται σήμερα οι αποδόσεις

Ποιοι παράγοντες θα επηρεάσουν την εγχώρια αγορά του real estate. Οι επιλεκτικές ευκαιρίες, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών και οι κίνδυνοι. Γράφει ο Μ. Αποστολίνας, της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ.

Saxo Bank: Το «δόγμα Τραμπ» και το δολάριο

Η κατεύθυνση του USD αποτελεί το βασικό ερώτημα για το 2017 και η επικείμενη προεδρία Τραμπ αναμένεται ότι θα απορρίψει το 20ετές και πλέον δόγμα που πρεσβεύει ότι το ισχυρό δολάριο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Είμαστε οικονομικά... αναλφάβητοι

Ερευνα του ΟΟΣΑ κατέδειξε ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να εκτελέσει ούτε απλές χρηματοοικονομικές πράξεις! Αντρικό «προνόμιο» το λάθος της υπερβολικής εμπιστοσύνης. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Προκλήσεις και λύσεις για τον μέσο επενδυτή

Γιατί η κρίση στην Ελλάδα είναι... μακράς διαρκείας

Όταν οι σκιτσογράφοι γίνονται... ενοχλητικοί

Επαγγελματίας: Ο εχθρός που πρέπει να παταχθεί!

Πώς ο Τόμσεν καταστρέφει την Ελλάδα

Ο παγκόσμιος πόλεμος κατά του φιλελευθερισμού

Ετοιμάζεται νέα γενιά χρηματοδοτικών εργαλείων

Κούρταλης: Πώς η χώρα μπορεί να βγει από τα μνημόνια

Λαζαρίδης: Τι θα αλλάξει στο ελληνικό χρηματιστήριο

Ολοι φεύγουν από την Ελλάδα