ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελλάδα και η... ανορθόδοξη ορθοδοξία

Η Ελλάδα και η... ανορθόδοξη ορθοδοξία

Η θρησκευτική πίστη εν Ελλάδι, η εκμετάλλευσή της για κομματικά παιχνίδια και ο διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Η μυωπία των πολιτικών, οι μισθοί των ιερέων και οι... αμαρτίες γονέων!

Οταν ζητούσαν την αποπομπή μας από την ΕΕ

Οταν ζητούσαν την αποπομπή μας από την ΕΕ

Πριν 27 χρόνια, ο Οικονομικός Ταχυδρόμος έφερνε στην δημοσιότητα το αίτημα δύο μεγάλων χωρών της ΕΕ για την δυνατότητα αποπομπής μίας χώρας από τους κόλπους της.

Ο κρατισμός και η 7η χρεοκοπία της Ελλάδας

Ο κρατισμός και η 7η χρεοκοπία της Ελλάδας

Στο νέο βιβλίο του, ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Μπήτρος, κάνει λόγο για το πώς ένα κράτος μπορεί να λειτουργεί στην παγκόσμια αυτορρυθμιζόμενη τάξη.

Πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας κοστίζει η διαφθορά

Πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας κοστίζει η διαφθορά

Στα 40 δισ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος της διαφθοράς τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα. Γιατί η χώρα πάσχει απελπιστικά από την δημόσια διοίκηση. Οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης.

Γίνεται Αύγουστος χωρίς… ανασχηματισμό;

Γίνεται Αύγουστος χωρίς… ανασχηματισμό;

Στα χέρια του πρωθυπουργού τα κομματάκια του παζλ και… η απόφαση για το «πότε». Η παράμετρος με το όνομα «Ευκλείδης Τσακαλώτος» και το διπλό στοίχημα του επόμενου 11μηνου για την κυβέρνηση.

Ο «στρατός κατοχής» και πώς προκαλεί ανεργία

Ο κρατισμός και οι στρεβλώσεις του είναι η αιτία της απίθανης «γενοκτονίας» ανθρώπινου κεφαλαίου που συντελείται στην χώρα. Η ανεργία και οι καταστρεπτικές πολιτικές που ακολούθησε η Ελλάδα. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Ο καπιταλισμός των κολλητών και ο λαϊκισμός

Τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές διασυνδέσεις επέτρεψαν σε επιχειρηματίες, στελέχη και κάποιους άλλους να γίνουν πάμπλουτοι. Όμως κάτι φαίνεται να αλλάζει στο φαινόμενο της προσοδοθηρίας.

Tα Capital Controls, το μηνιάτικο και το λάθος του Καστελόριζου

Γιατί έπρεπε από την αρχή των μνημονίων να τεθούν τραπεζικοί περιορισμοί στην εξαγωγή κεφαλαίων. Η λάθος συζήτηση για τις αναλύψεις και η αλήθεια για το ευρώ. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Οι υπερασπιστές της αριστείας δεν είναι άριστοι

Η πολιτική κόντρα για το θέμα των σημαιοφόρων συνεχίζει μια στείρα αντιπαράθεση πάνω στο πτώμα της σύγχρονης ελληνικής Παιδείας. Καμία ουσιαστική κουβέντα για την ουσία του ζητήματος. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Πώς μπορούμε να... προβλέψουμε το μέλλον

Γιατί η τυχαιότητα κρύβει μέσα της στοιχεία αιτιοκρατίας και ποιοι είναι οι κανόνες που... δεσμεύουν το τυχαίο. Η κατανομή των πιθανοτήτων και οι κίνδυνοι για όσους την αγνοούν. Γράφει ο Βασίλης Παζόπουλος.

Μονόδρομος η ίδρυση κόμματος από τον Ευ. Βενιζέλο

Μηχανικοί: Με την όπισθεν η απελευθέρωση του επαγγέλματος

Ο Βαρουφάκης και το «δάσκαλε που δίδασκες…»

Τα επώνυμα προϊόντα στις… «κοινωνίες του φόβου»

Λαϊκισμός: Η επικράτηση του... αδιανόητου

Είναι λύση η «δημοσιονομική υποτίμηση»;

Τα πρώτα... 1.000 χρόνια παγκοσμιοποίησης!

«Πόλεμος» κυβέρνησης-δικαστών και στο βάθος (;) Συνταγματικό Δικαστήριο

Η τεχνολογική πρόοδος, η υποκατάσταση του ανθρώπου και η... Αρχαία Αθήνα

Saxo Bank: Η Ελλάδα χρειάζεται «κούρεμα» χρέους 88%!