Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα λάθη του ΔΝΤ στην Αργεντινή

Τα λάθη του ΔΝΤ στην Αργεντινή

Οι «τακτικές» επισκέψεις του Ταμείου στη χώρα δεν έδωσαν λύσεις στα προβλήματα. Οι εκτιμήσεις της τελευταίας έκθεσης του ΔΝΤ για την πορεία της οικονομίας και η διάψευση που ήρθε... πολύ γρήγορα. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Το παράδοξο της παραγωγικότητας και η αυξανόμενη σημασία του

Το παράδοξο της παραγωγικότητας και η αυξανόμενη σημασία του

Διεθνείς έρευνες και μελέτες καταγράφουν το εντυπωσιακό φαινόμενο της απομάκρυνσης της παραγωγικότητας από το κόστος εργασίας, με παράλληλη αύξηση του βάρους της καινοτομίας ως συντελεστού προστιθέμενης αξίας.

Η διαδρομή από το brain drain στο brain gain

Η διαδρομή από το brain drain στο brain gain

Γιατί δεν είναι μόνο η κρίση υπεύθυνη για τη φυγή επιστημόνων. Η αδυναμία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και ποια είναι η συνταγή για να επιστρέψουν οι επιστήμονες στη χώρα. Γράφει ο Δρ Γ. Κριτσωτάκις.

Μια εναλλακτική πρόταση για το ελληνικό Σύνταγμα

Μια εναλλακτική πρόταση για το ελληνικό Σύνταγμα

Οι προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση και η ανάγκη να εξασφαλίζεται πολιτική σταθερότητα. Γιατί η Προεδρική Δημοκρατία αποτελεί καλύτερη εναλλακτική για τον τόπο. Πώς μπορεί να υπερβεί τα αδιέξοδα. Γράφει ο Ν. Κέζος.

Mάιος 1968, οι μύθοι και οι αλήθειες

Mάιος 1968, οι μύθοι και οι αλήθειες

Ποιες είναι οι παρακαταθήκες του κινήματος των Γάλλων φοιτητών στο Παρίσι. Το «απαγορεύεται το απαγορεύειν» και η αποτίμηση από ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα από κοντά. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδόπουλος.

Αλληθωρίζοντας στο... εμφύλιο παρελθόν

Είναι εμφανές ότι διάφορες πολιτικές δυνάμεις πάσχουν από εμφυλιολαγνεία. Ομως, όσο ψάχνουμε στις ιστορικές διαιρέσεις να βρούμε λύσεις για το σήμερα, το μέλλον θα πλησιάζει σαν απειλή. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Η εξόρυξη αερίου από σχιστόλιθο και το μεγάλο δίλημμα

Γιατί το μέλλον της παγκόσμιας παραγωγής σχιστολιθικού αερίου δεν είναι εξασφαλισμένο. Η τεράστια άνθιση της τεχνολογίας στις ΗΠΑ, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Γράφει ο Αριστείδης Καρανάνος.

Εχουν αποτύχει τα οικονομικά;

Η ανάγκη για «τέλεια πληροφόρηση» προκειμένου να δουλέψουν τα μοντέλα και η σκληρή πραγματικότητα. Τα επιχειρήματα υπέρ του «ναι» και του «όχι» και ποια είναι η πιθανότερη απάντηση. Του Κωνσταντίνου Γκράβα.

Η ελληνική επιχειρηματικότητα από μια άλλη σκοπιά

Πού οφείλεται το έλλειμμα επιχειρηματικότητας που παρατηρείται στη χώρα μας. Οι ερασιτεχνισμοί, το έλλειμμα κουλτούρας και η... επιδοτοφιλία. Τι πρέπει να γίνει. Γράφει ο Δρ Γ. Κριτσωτάκις.

H οικονομία του διαμοιρασμού και οι εχθροί της

Κάθε καινοτομία στην οικονομία, από τη στιγμή που μπορεί να θίξει συντεχνιακά και άλλα διαπλεκόμενα συμφέροντα, πρέπει να πάει στο πυρ το εξώτερον. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Τα CFDs ως επενδυτικό εργαλείο

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις άμεσες ξένες επενδύσεις

Οι πωλήσεις «κόκκινων» δανείων και τα δικαιώματα του δανειολήπτη

Μαθήματα από την Ολλανδία του 1960 για την Κύπρο σήμερα

«Δεν είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανόητε»!

Κάποτε θα βρεθεί ο... ρατσιστής!

Eυκαιρία για διαφάνεια στους λογαριασμούς ρεύματος!

Ο Rockefeller πρώτος δισεκατομμυριούχος στην ιστορία

Η Ελλάδα και ο φιλελευθερισμός à la carte

Οι στρατηγικές επιλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ προ της κάλπης