ΘΕΜΑΤΑ

Τα σχέδια Πούτιν για την επόμενη ημέρα της Ρωσίας

Τα σχέδια Πούτιν για την επόμενη ημέρα της Ρωσίας

Στην επόμενη θητεία του στο Κρεμλίνο, μετά την αναμενόμενη νίκη του στις σημερινές εκλογές ο Ρώσος Πρόεδρος καλείται να ετοιμάσει τη Ρωσία για την «μετά Πούτιν εποχή». Οι προκλήσεις στην οικονομία και το κοινωνικό συμβόλαιο. Το δημογραφικό πρόβλημα, η διαφθορά και οι δύσκολες σχέσεις με τη Δύση.

TAGS STRATFOR

Η θέση της Τουρκίας μετά την Αφρίν

Η θέση της Τουρκίας μετά την Αφρίν

Η υπεροπλία έναντι του YPG σε όλα τα επίπεδα εντέλει θα καθορίσει την εξέλιξη της μάχης, αλλά είναι πολύ νωρίς για να κηρύξει «νίκη». Πώς κινήθηκε στην επιχείρηση. Οι επόμενες κινήσεις της Αγκυρας και ποιους θα βρει απέναντι.

TAGS STRATFOR

Eνα «γεράκι» στο τιμόνι της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ

Eνα «γεράκι» στο τιμόνι της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ

Η τοποθέτηση ενός σκληροπυρηνικού «insider» στη θέση του Αμερικανού ΥΠΕΞ μετά την αποπομπή του Ρεξ Τίλερσον έρχεται την πλέον κρίσιμη στιγμή. Οι θέσεις του Μάικ Πομπέο για Ιράν, Βόρεια Κορέα και Ρωσία. Ο εκνευρισμός Τραμπ.

TAGS STRATFOR

Το επικίνδυνο παιχνίδι της Τουρκίας και ο κίνδυνος εμπλοκής με το Ιράν

Το επικίνδυνο παιχνίδι της Τουρκίας και ο κίνδυνος εμπλοκής με το Ιράν

Οι τουρκικές φιλοδοξίες ενδέχεται να οδηγήσουν τη χώρα σε σύγκρουση με ιρανικές δυνάμεις στη Συρία. Οι διεκδικήσεις στην Κύπρο και οι «αδύναμες» αντιδράσεις της ΕΕ. Κινήσεις αντιπερισπασμού των ψηφοφόρων από Ερντογάν.

Το μεγάλο παιχνίδι της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο

Το μεγάλο παιχνίδι της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι ενεργειακοί κολοσσοί κάνουν τη μια μεγάλη ανακάλυψη μετά την άλλη στην περιοχή, όμως οι πολιτικές διαμάχες δημιουργούν ένα περίπλοκο μωσαϊκό που δυσκολεύει την ανάπτυξη. Τα κοιτάσματα, οι διεκδικήσεις και οι εναλλακτικές.

TAGS STRATFOR

Πώς φτάσαμε στο ιστορικό ραντεβού Κιμ-Τραμπ

Η Πιονγιάνγκ κάλεσε σε διάλογο τις ΗΠΑ και η Ουάσινγκτον πρέπει τώρα να σκεφτεί τα επόμενα βήματά της. Η υπόσχεση για αποπυρηνικοποίηση, οι χειρισμοί της Βόρειας Κορέας και οι ανησυχίες των συμμάχων των ΗΠΑ. Ο ρόλος της Ρωσίας και της Κίνας.

TAGS STRATFOR

Ο Kim έβαλε ξανά δύσκολα στην Ουάσινγκτον

Η κίνηση του ηγέτη της Βορείου Κορέας να ζητήσει διάλογο για αποπυρηνικοποίηση αναγκάζει τις ΗΠΑ να κινηθούν. Τα μαθήματα από τα ανοίγματα του παρελθόντος, η διεθνής σκακιέρα και το μεγάλο δίλημμα για τον Ντ. Τραμπ.

TAGS STRATFOR

Pimco: Τα τρία σενάρια για τις ιταλικές εκλογές και οι κίνδυνοι

Η Pimco εξετάζει τρία πιθανά σενάρια από τις σημερινές κάλπες στην Ιταλία αλλά και τον κίνδυνο «βραχυπρόθεσμου ατυχήματος» για τους επενδυτές. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι πολιτικές φατρίες και τα ιταλικά ομόλογα.

Κυβερνοασφάλεια, χρηματαγορές και ο ρόλος των... χάκερ

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η... μετεξέλιξη των χάκερ. Εξι απλές συμβουλές που μπορούν να αυξήσουν την ασφάλεια τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους απλούς πολίτες. Γράφει η Αναστασία Κούκη.

Χωρίζουν οι δρόμοι ΗΠΑ-Τουρκίας

Μετά από δεκαετίες, η στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας έχει φτάσει σε σημείο κρίσης. Τα αποκλίνοντα συμφέροντα στη Συρία, οι κινήσεις Ερντογάν μετά το πραξικόπημα και γιατί η διπλωματία δεν φαίνεται να αποτελεί πλέον βιώσιμη επιλογή.

TAGS STRATFOR

Η Τουρκία μπορεί να εντείνει τις προκλήσεις στην Κύπρο

Η Τουρκία, το Ιράν και ο κίνδυνος μετωπικής σύγκρουσης

Το επόμενο δύσκολο βήμα της Τουρκίας μετά την Αφρίν

Το επικίνδυνο παιχνίδι της «στριμωγμένης» Τουρκίας στη Συρία

Τα γεωπολιτικά παιχνίδια και οι εστίες έντασης στη Μέση Ανατολή

Οι προκλήσεις για τη Δημοκρατία

Το Ιράν και η... ανεπαρκής επανάσταση

Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση

Τι φέρνει το 2018 για Ευρώπη και Ελλάδα

Οι 33 θέσεις για τη Μεταρρύθμιση των Οικονομικών