ΘΕΜΑΤΑ

Moda Bagno: Οι βασικοί μέτοχοι… των «εκατό δόσεων»!

Moda Bagno: Οι βασικοί μέτοχοι… των «εκατό δόσεων»!

Σειρά ζητημάτων εταιρικής διακυβέρνησης για μια εισηγμένη που δεν μπορεί να εισπράξει τα οφειλόμενα των μελών της οικογένειας του βασικού μετόχου! Το ιστορικό των εμπορικών ανοιγμάτων από το 2007. Τι απαντά η εταιρεία.

TAGS ΕΜΠΟΡΙΟ

Δίκτυο: 5 + 1 σενάρια για το νέο ξεκίνημα της Ευρώπης

Δίκτυο: 5 + 1 σενάρια για το νέο ξεκίνημα της Ευρώπης

Τα ερωτηματικά για το λόγο ύπαρξης της ΕΕ και η Λευκή Βίβλος του Γιούνκερ. Η επιμονή Σόιμπλε από το 1994 για ΕΕ πολλών ταχυτήτων και το έκτο σενάριο που λείπει. Πώς διαμορφώνονται τώρα οι ισορροπίες.

Saxo Bank: Μεγάλη... Εβδομάδα για τις κεντρικές τράπεζες

Saxo Bank: Μεγάλη... Εβδομάδα για τις κεντρικές τράπεζες

Οι επόμενες κινήσεις της Fed μετά την αύξηση των επιτοκίων σήμερα. Γιατί είναι κρίσιμες οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών Ιαπωνίας και Ελβετίας. Γράφει ο επικεφαλής της στρατηγικής συναλλάγματος της Saxo Bank.

Προεκλογικά πυροτεχνήματα πίσω από την κόντρα ΕΕ-Τουρκίας

Προεκλογικά πυροτεχνήματα πίσω από την κόντρα ΕΕ-Τουρκίας

Η Τουρκία συντηρεί την ένταση με Ολλανδία-Γερμανία, αλλά ξέρει ότι «δεν πρέπει να δαγκώνει το χέρι που την ταΐζει». Ο εκλογικός κύκλος στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το δημοψήφισμα του Τ. Ερντογάν πυροδοτούν την κόντρα.

TAGS STRATFOR

Η νέα οπτική για το χρέος σε ημερίδα της ευρω-αριστεράς

Η νέα οπτική για το χρέος σε ημερίδα της ευρω-αριστεράς

Τι συζητήθηκε στην ειδική ημερίδα για το ελληνικό και ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL. Τα συμπεράσματα, οι προτάσεις και οι μελλοντικές δράσεις.

Stratfor: Λυγίζει για να μην σπάσει η ΕΕ

Πνιγμένη στα προβλήματα και τις διαιρέσεις η ΕΕ αναγνωρίζει ότι το μεγάλο όνειρο μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης μπορεί να μην υλοποιηθεί ποτέ. Γιατί είναι «πρωτοφανής» η εισαγωγή της επιλογής των πολλών ταχυτήτων. Η εύκολη στα λόγια αλλά... δύσκολη στην πράξη νέα ισορροπία.

TAGS STRATFOR

Η ευρωζώνη προετοιμάζεται για τα χειρότερα

Η αβεβαιότητα που προκαλεί ο εκλογικός κύκλος οδηγεί τα κράτη-μέλη να εξετάζουν τις επιλογές τους στο ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης. Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες για την Ελλάδα. Ο κίνδυνος για την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική τάξη της Ευρώπης.

TAGS STRATFOR

Βασικό εισόδημα: Ρεαλιστική διέξοδος ή ουτοπία;

Η ιδέα της καταβολής ενός εγγυημένου ποσού σε όλους τους πολίτες κερδίζει έδαφος στη δημόσια ατζέντα. Σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα στη Φινλανδία. Οι ελπίδες, τα εμπόδια και οι επικρίσεις.

Τζορτζ Σόρος: Ο... αγαπημένος εχθρός των Βαλκανίων

Πολλές κυβερνήσεις στα Βαλκάνια γίνονται όλο και πιο αυταρχικές. Ο εχθρός είναι λίγο πολύ ένας: ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, ο οποίος στηρίζει αρκετές βαλκανικές ΜΚΟ.

Αντιμέτωπη με την «τέλεια καταιγίδα» βρίσκεται η Ευρώπη

Πώς η ρητορική των ΗΠΑ και η άνοδος των εθνικιστών απειλούν τις πολιτικές και οικονομικές δομές που δημιούργησε η Ευρώπη μετά τον β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η γεωστρατηγική εικόνα και τα συμφέροντα των παικτών. Η Ελλάδα και ο κίνδυνος μετάστασης.

TAGS STRATFOR

Η ευρωζώνη και ο εφιάλτης της «τέλειας καταιγίδας»

Συνθήκη του Μάαστριχτ: Η τελευταία μεγάλη αναμόρφωση της Ευρώπης

Ο Κερκυραίος που κάνει μπίζνες στο… Mεντεγίν

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για Ελλάδα και πιστωτές

Stratfor: Ορατός ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Γερμανίας

Οι άμυνες των χωρών που «βάλλονται» από Τραμπ

Τα μεγάλα διλήμματα της Γερμανίας στην εποχή Τραμπ

Το Brexit, η Μέι και τα καυτά ερωτήματα

ΔΕΗ: Η απώλεια από τον ΑΔΜΗΕ και τα νούμερα

Ελληνική τραγωδία: Πόσο ν’ αντέξει ένα έθνος;