ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΗ: Η απώλεια από τον ΑΔΜΗΕ και τα νούμερα

ΔΕΗ: Η απώλεια από τον ΑΔΜΗΕ και τα νούμερα

Γιατί με βάση το κυβερνητικό σχέδιο η ΔΕΗ θα χάσει από την απώλεια του 100% του ΑΔΜΗΕ εκτός και αν… Το τίμημα για το 49%, η μείωση του δανεισμού αλλά και η απώλεια ετήσιου ebitda 180 εκατ. ευρώ.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Saxo Bank: Οι πιο δημοφιλείς μετοχές του 2016

Saxo Bank: Οι πιο δημοφιλείς μετοχές του 2016

Σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από το Brexit, την εκλογή του Τραμπ και την υψηλή μεταβλητότητα, οι μετοχές των αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας ξεχώρισαν.

Χρονιά μεγάλων ευκαιριών το 2017 για τη Ρωσία

Χρονιά μεγάλων ευκαιριών το 2017 για τη Ρωσία

Εφικτή η άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας φέτος. Η προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τον διχασμό στην Ευρώπη και η επαναπροσέγγιση με ΗΠΑ. Τα ενεργειακά deals και τα προβλήματα στο εσωτερικό.

TAGS STRATFOR

Σε νέα, επικίνδυνη φάση η κρίση στην ευρωζώνη

Σε νέα, επικίνδυνη φάση η κρίση στην ευρωζώνη

Το 2017 τα ρίσκα θα αγγίξουν τους μεγαλύτερους πολιτικούς και οικονομικούς «παίκτες» της ευρωζώνης. Γιατί η δοκιμασία θα είναι σκληρή. Οι κρίσιμες εκλογές, το Brexit και η σχέση με τη Ρωσία. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα.

TAGS STRATFOR

Η μάχη της Τουρκίας κατά της κουρδικής επέκτασης

Η μάχη της Τουρκίας κατά της κουρδικής επέκτασης

Οι Κούρδοι σε Ιράκ και Συρία έχουν δει τα εδάφη τους να αυξάνονται ως αποτέλεσμα του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους και του εμφυλίου στη Συρία. Όμως διχασμοί και ανταγωνισμοί εμποδίζουν τις προσπάθειες για μεγαλύτερη ενότητα.

TAGS STRATFOR

Τι επιφυλάσσει για τον κόσμο η νέα χρονιά

Δύσκολο προμηνύεται και το 2017, με αναταράξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Η άνοδος του εθνικισμού, η «κούραση» των ΗΠΑ και η «ευκαιρία» της Ρωσίας. Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ο ρόλος του πετρελαίου. Τι θα κάνουν οι κεντρικές τράπεζες.

TAGS STRATFOR

Η «Government Sachs» επιστρέφει στον Λευκό Οίκο

Παρά την προεκλογική επίθεση κατά των ελίτ, ο Τραμπ στελεχώνει την κυβέρνησή του με τρία «χρυσά αγόρια» από την Goldman Sachs. Η μακρά ιστορία των σχέσεων της τράπεζας με τον Λευκό Οίκο.

Αποκλεισμένοι από την ανάπτυξη οι μισοί αμερικανοί!

Στασιμότητα στα εισοδήματα του 50% των αμερικανών τις τελευταίες δεκαετίες καταγράφει έρευνα των Piketty, Saez και Zucman. Η διεύρυνση των ανισοτήτων και η ανάπτυξη για... λίγους.

Η χρονιά που θα αποφασίσει τη μοίρα της Ευρώπης

Οι κάλπες που στήνονται στην Ευρώπη θα καθορίσουν την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Γιατί ενώ δεν είναι βασικό σενάριο η επικράτηση των ακραίων, τα δεδομένα μπορεί να ανατραπούν. Το χάσμα Βορρά-Νότου και το δίλημμα που καλείται να απαντήσει η Γερμανία.

TAGS STRATFOR

Το μνημόνιο της Γερμανίας και η εισβολή του 1923

Κάποτε η Γερμανία είχε βρεθεί στην... άλλη πλευρά του φράχτη. Εχοντας χρεοκοπήσει μετά τον Α' Παγκόσμιο, επιχειρούσε να πείσει τους νικητές ότι θα τηρούσε τις υποχρεώσεις της για τις πληρωμές ενώ παράλληλα διεκδικούσε διευκολύνσεις στην εξόφληση των χρεών.

Το χτύπημα στο Βερολίνο αλλάζει την προεκλογική ατζέντα στην ΕΕ

Οι πολιτικές παρενέργειες από το χτύπημα στο Βερολίνο

Stratfor: Γιατί Μόσχα-Άγκυρα δεν θα οδηγηθούν σε ρήξη

Stratfor: Κλιμακώνεται η ένταση Αθήνας-πιστωτών

Η αρχή του τέλους του εμφυλίου πολέμου στη Συρία

Η βουτιά στη λίρα και ο «πατριωτισμός» Ερντογάν

Τρεις γραμμές άμυνας από τράπεζες απέναντι στα ρίσκα

Γιατί η κρίση στην Ιταλία μόλις τώρα αρχίζει

Το δημοψήφισμα και οι λεπτές ισορροπίες για Ρώμη και Ευρώπη

H Αγκυρα τα βρίσκει σκούρα σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη