ΘΕΜΑΤΑ

Τζορτζ Σόρος: Ο... αγαπημένος εχθρός των Βαλκανίων

Τζορτζ Σόρος: Ο... αγαπημένος εχθρός των Βαλκανίων

Πολλές κυβερνήσεις στα Βαλκάνια γίνονται όλο και πιο αυταρχικές. Ο εχθρός είναι λίγο πολύ ένας: ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, ο οποίος στηρίζει αρκετές βαλκανικές ΜΚΟ.

Αντιμέτωπη με την «τέλεια καταιγίδα» βρίσκεται η Ευρώπη

Αντιμέτωπη με την «τέλεια καταιγίδα» βρίσκεται η Ευρώπη

Πώς η ρητορική των ΗΠΑ και η άνοδος των εθνικιστών απειλούν τις πολιτικές και οικονομικές δομές που δημιούργησε η Ευρώπη μετά τον β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η γεωστρατηγική εικόνα και τα συμφέροντα των παικτών. Η Ελλάδα και ο κίνδυνος μετάστασης.

TAGS STRATFOR

Η ευρωζώνη και ο εφιάλτης της «τέλειας καταιγίδας»

Η ευρωζώνη και ο εφιάλτης της «τέλειας καταιγίδας»

Τα πολιτικά ρίσκα έχουν αυξήσει τα οικονομικά ρίσκα. Οι «αναποδιές» στις προσπάθειες να «κοπούν» οι δεσμοί τραπεζών με κυβερνήσεις, τα μηνύματα από τα ομόλογα και το ναυάγιο του bail in. Οι αδύναμοι κρίκοι και η Ελλάδα.

TAGS STRATFOR

Συνθήκη του Μάαστριχτ: Η τελευταία μεγάλη αναμόρφωση της Ευρώπης

Συνθήκη του Μάαστριχτ: Η τελευταία μεγάλη αναμόρφωση της Ευρώπης

Πριν από 25 χρόνια, οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπέγραψαν μια συμφωνία που αναμόρφωνε πολιτικά και οικονομικά την Ευρώπη. Όμως, την τελευταία δεκαετία, πολλές αρχές της Συνθήκης του Μάαστριχτ αμφισβητούνται.

TAGS STRATFOR

Ο Κερκυραίος που κάνει μπίζνες στο… Mεντεγίν

Ο Κερκυραίος που κάνει μπίζνες στο… Mεντεγίν

Πώς ο Σπύρος Γκόγκας και η εταιρία του, Greco SA, «άλωσε» την αγορά της Κολομβίας με «σημαία» τους... κουραμπιέδες. Οι μεγάλες διαφορές με τη χώρα μας, η νοοτροπία των ανθρώπων και το... Δημόσιο. Η πορεία από την Κέρκυρα στην Κολομβία.

TAGS ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για Ελλάδα και πιστωτές

Πιθανό το κλείσιμο της αξιολόγησης πριν τις ολλανδικές εκλογές, όμως οι πιστωτές δεν θα συμφωνήσουν σε σημαντική ελάφρυνση του χρέους πριν από τις γερμανικές εκλογές. Το εύθραυστο πολιτικό σύστημα και οι κοινωνικές αναταραχές.

TAGS STRATFOR

Stratfor: Ορατός ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Γερμανίας

O Ντόναλτ Τραμπ δεν μπορεί να τραβήξει πολύ έναν εμπορικό πόλεμο με τη Γερμανία, ωστόσο αυτό δεν καθησυχάζει. Το πλεόνασμα-μαμούθ της Γερμανίας και η απειλή των εθνικιστικών δυνάμεων. Οι «ανησυχίες» του Βερολίνου.

Οι άμυνες των χωρών που «βάλλονται» από Τραμπ

Τα εκτελεστικά διατάγματα που έχει εκδώσει μέσα σε λίγες μέρες ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, στέλνουν μήνυμα σε όσους το αμφισβητούσαν, πως ο Τραμπ εννοεί αυτά που λέει. Πώς μπορούν να "αμυνθούν" οι χώρες που βρίσκονται στο "στόχαστρο".

TAGS STRATFOR

Τα μεγάλα διλήμματα της Γερμανίας στην εποχή Τραμπ

Η Μέρκελ θα προσπαθήσει να δημιουργήσει δεσμούς με την κυβέρνηση Τραμπ, για να διασκεδάσει τις ανησυχίες που προκαλούν οι αλλαγές στην εμπορική πολιτική των ΗΠΑ. Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας και ο φόβος εμπορικού πολέμου.

TAGS STRATFOR

Το Brexit, η Μέι και τα καυτά ερωτήματα

Τα αναπάντητα ερωτήματα στη στρατηγική της Μεγάλης Βρετανίας για το Brexit. Το κόστος μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου και ο πονοκέφαλος της έγκρισης από όλα τα κράτη-μέλη.

TAGS STRATFOR

ΔΕΗ: Η απώλεια από τον ΑΔΜΗΕ και τα νούμερα

Ελληνική τραγωδία: Πόσο ν’ αντέξει ένα έθνος;

Saxo Bank: Οι πιο δημοφιλείς μετοχές του 2016

Χρονιά μεγάλων ευκαιριών το 2017 για τη Ρωσία

Σε νέα, επικίνδυνη φάση η κρίση στην ευρωζώνη

Η μάχη της Τουρκίας κατά της κουρδικής επέκτασης

Τι επιφυλάσσει για τον κόσμο η νέα χρονιά

Η «Government Sachs» επιστρέφει στον Λευκό Οίκο

Αποκλεισμένοι από την ανάπτυξη οι μισοί αμερικανοί!

Η χρονιά που θα αποφασίσει τη μοίρα της Ευρώπης