ΘΕΜΑΤΑ

Η συμφωνία πΓΔΜ - Ελλάδας και ο ρωσικός δάκτυλος

Η συμφωνία πΓΔΜ - Ελλάδας και ο ρωσικός δάκτυλος

Η προσπάθεια της Μόσχας να κρατήσει εκτός ΝΑΤΟ τα Βαλκάνια και οι κατηγορίες που εκτοξεύουν Σκόπια και Αθήνα. Πώς διαμορφώνεται το γεωπολιτικό κουβάρι στην περιοχή και ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τη σταθερότητα.

TAGS STRATFOR

Οι αγορές σε μεταίχμιο

Οι αγορές σε μεταίχμιο

Πόσο αναμένεται να πληγούν οι μετοχές από τον κλιμακούμενο εμπορικό πόλεμο. Τα επιχειρήματα «ταύρων» και «αρκούδων» και ποιες είναι οι πιο ευάλωτες αγορές. Τι δείχνουν τα θεμελιώδη, ποιο είναι το worst case senario. Tα μηνύματα της τεχνικής ανάλυσης.

Κύπρος: Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν την τραπεζική εξυγίανση

Κύπρος: Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν την τραπεζική εξυγίανση

Οι δρομολογούμενες κυβερνητικές κινήσεις θα εξυγιάνουν σε μεγάλο βαθμό το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, ωστόσο τον λογαριασμό θα κληθούν να πληρώσουν οι Κύπριοι φορολογούμενοι. Οι εξελίξεις στην ΣΚΤ και το «Πρόγραμμα Εστία».

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Το πραγματικό στοίχημα των εκλογών στην Τουρκία

Το πραγματικό στοίχημα των εκλογών στην Τουρκία

Η οικονομική αστάθεια και ο συνασπισμός των αντιπολιτευτικών κομμάτων θέτουν σε κίνδυνο την επανεκλογή Ερντογάν. Ποια όπλα μπορεί να επιστρατεύσει ο Τούρκος πρόεδρος. Γιατί σε κάθε περίπτωση η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για τη χώρα.

TAGS STRATFOR

Η επόμενη μέρα της Συνόδου Κορυφής Τραμπ-Κιμ

Η επόμενη μέρα της Συνόδου Κορυφής Τραμπ-Κιμ

Το «πάγωμα» των στρατιωτικών ασκήσεων με τη Ν. Κορέα και η αποδοχή από τις ΗΠΑ μιας πιο σταδιακής προσέγγισης ως προς την αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας. Τα επόμενα βήματα και πώς επηρεάζονται Ν. Κορέα, Ιαπωνία και Κίνα.

TAGS STRATFOR

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η παγίδα της ομοφωνίας

Η συνεργασία σε ασφάλεια και άμυνα πιθανότατα θα αυξηθεί εντός της ΕΕ, ωστόσο μεγάλο εμπόδιο παραμένει η ανάγκη ομοφωνίας. Ο «πειρασμός» για παράκαμψη των θεσμικών περιορισμών και οι κίνδυνοι μιας Ευρώπης «πολλών ταχυτήτων».

TAGS STRATFOR

Τα δεσμά και οι κίνδυνοι για τη νέα ιταλική κυβέρνηση

Εσωτερικές διαφορές, γραφειοκρατία, συμφέροντα και παράλληλα κέντρα εξουσίας θα περιορίσουν τα περιθώρια δράσεων της νέας ιταλικής κυβέρνησης. Η συσχέτιση με την Ελλάδα, οι διαφορετικές στρατηγικές των δυο κομμάτων και οι επιλογές των Βρυξελλών.

Το γεωπολιτικό παιχνίδι και ο νέος κύκλος βίας στη Γάζα

Ευκαιρίες και ρίσκα κρύβει η αναζωπύρωση της βίας. Ποιοι προσπαθούν να την χρησιμοποιήσουν για εσωτερική κατανάλωση και ποιοι ως «παρακαταθήκη» για το μέλλον. Τα προβλήματα των Παλαιστινίων και το Ισραήλ.

TAGS STRATFOR

Η Ελλάδα, η Νικαράγουα και οι συντάξεις

Δύο «σκληρές» αριστερές κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν την ίδια συνταγή λιτότητας. Η διαφορετικού τύπου αντίδραση των πολιτών, η αντίληψη περί «αλληλεγγύης των γενεών» και πού οφείλεται. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Πού οδηγεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ

Σοβαρή και με ευρύτερες προεκτάσεις, η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης Τεχεράνης-Τελ Αβιβ επί του συριακού εδάφους. Ποιες είναι οι στρατηγικές και οι περιορισμοί των δύο πλευρών. Πώς μπορεί να εμπλακούν Ρωσία και ΗΠΑ και πόσο πιθανή είναι η μεταφορά της κρίσης σε άλλες χώρες.

TAGS STRATFOR

Πού οδηγεί η απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν

Σχοινάς: Γιατί στηρίζουμε τη βιομηχανία τροφίμων

Turning points για την Ελλάδα και τον κόσμο

H συμφωνία Κιμ-Μουν και η νέα στρατηγική της Πιονγκγιάνγκ

Λεπτές ισορροπίες στο τρίγωνο Μέρκελ-Μακρόν-Τραμπ

Γιατί κήρυξε πρόωρα εκλογές ο Ερντογάν

Τι πραγματικά πέτυχαν οι πύραυλοι των ΗΠΑ στη Συρία

Ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι της επίθεσης στη Συρία

Οι δύσκολες επιλογές των ΗΠΑ για το χτύπημα στη Συρία

To Aκτιβιστικό Μανιφέστο και το φάντασμα του Μαρξ