ΠΡΟΣΩΠΑ

Πώς επενδύουν οι μεγάλοι οίκοι

Πώς επενδύουν οι μεγάλοι οίκοι

Με τη σωστή στρατηγική, δεν είναι απαραίτητο να γίνετε... Πυθία για την πορεία μετοχών, κλάδων και οικονομιών. Οι στρατηγικές των options και πώς λύνουν τα χέρια των επενδυτών. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Γιατί αναμένεται «δυναμική» χρονιά στα νομίσματα

Γιατί αναμένεται «δυναμική» χρονιά στα νομίσματα

Τις προβλέψεις της Saxo Bank για τις αγορές συναλλάγματος καταθέτει ο John Hardy. Γιατί διαφαίνεται αδυναμία του δολαρίου στα τέλη του έτους. Οι εκτιμήσεις για το ευρώ, οι δευτερεύουσες συναλλαγές και η μεταβλητότητα.

Απλή διόρθωση, ή η αρχή του τέλους;

Απλή διόρθωση, ή η αρχή του τέλους;

Το γεωπολιτικό ρίσκο την ανάληψης της εξουσίας από τον Ντ. Τράμπ τώρα ξετυλίγεται. Γιατί η πρόσφατη διόρθωση στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ μπορεί να μην είναι τόσο «αθώα». Γράφει ο Γ. Λαγαρίας.

Saxo Bank: Πόσο... φούσκα είναι το ράλι των μετοχών

Saxo Bank: Πόσο... φούσκα είναι το ράλι των μετοχών

Μπορεί οι μετοχές να καταγράφουν ρεκόρ, ωστόσο αυτό δεν υποδηλώνει απαραίτητα την ύπαρξη κάποιας φούσκας, τονίζει ο P. Garnry της Saxo Bank. Υποδεικνύει την πιθανότητα μιας διόρθωσης, σημειώνει.

Οκτώ προβλέψεις για το 2018

Οκτώ προβλέψεις για το 2018

Πώς αναμένεται να κινηθούν οι διεθνείς μετοχές, τι θα γίνει με τον Ντόναλντ Τραμπ, γιατί πρόκειται να καθυστερήσει η ελληνική «άνοιξη». Οι εκτιμήσεις για ομόλογα, μεταβλητότητα και QE. Γράφει ο Γ. Λαγαρίας.

Αντίπαλοι με τον εαυτό μας

Τα συμπτώματα και τις αιτίες της ελληνικής κρίσης αναδεικνύει στο νέο βιβλίο του ο Κ. Μαρκάζος. Η οικονομία, η σχέση με την πολιτική και οι εθνικές «ιδιαιτερότητες» των Ελλήνων.

Οι προοπτικές του Χρηματιστηρίου για τη νέα χρονιά

Σκηνικό δυο ταχυτήτων επικράτησε φέτος στο XA. Τα δεδομένα που θα κρίνουν την πορεία των τραπεζών το 2018 και ποιοι είναι οι καταλύτες. Οι εξωτερικοί κίνδυνοι για την ευστάθεια των αγορών. Γράφει ο Δ. Τζάνας.

Οι κεντρικές τράπεζες και το κυνήγι της απόδοσης

Γιατί πολλοί ξένοι οίκοι προτείνουν τη στροφή των επενδυτών προς ομόλογα κοντινότερης λήξης. Οι σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και ο «κίνδυνος» πληθωρισμού. Γράφει ο Π. Στεριώτης.

Η Federal Reserve χάνει την ανεξαρτησία της!

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών δείχνει να αναλαμβάνει τα ηνία, καθώς η άτυχη Fed χρησιμοποιείται ως αποδιοπομπαίος τράγος από τους πολιτικούς, για την αδύναμη απόδοση της οικονομίας. Ενα σενάριο του Steen Jakobsen της Saxo Bank.

Καταλύτης για καλές αποδόσεις οι ανεξάρτητες αναλύσεις

Γιατί η ανεξάρτητη ανάλυση είναι η πιο αποτελεσματική οδός για την τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος της μετοχής μιας εισηγμένης. Το μεγάλο κενό ενημέρωσης και οι ανάγκες της αγοράς. Γράφει ο Ν. Γεωργιάδης.

Τo ράλι του bitcoin και τα ρίσκα

Αναπτυξιακό κλειδί τα εναλλακτικά εργαλεία χρηματοδότησης

Τραμπ και Fed: Εκανε τον λογιστή... καπετάνιο!

Επενδύσεις: Ο νέος τρόπος αντίληψης του κινδύνου

Βοτσαρίδης (Interlife): Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τον κεφαλικό φόρο

Saxo Bank: Το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από τη γερμανική ψήφο

Η τράπεζα του μέλλοντος πρέπει να μιμηθεί τα... Lego

Το crowd funding και πού θα κριθεί το στοίχημα των επενδύσεων

Ο τυφώνας Harvey και το μεγάλο τεστ των αγορών

Το ΔΝΤ, το χρέος και η υπέρτατη κρίση των... αγορών