DR. MONEY

Τα «μυστικά» των ενοικιάσεων μέσω airbnb

Τα «μυστικά» των ενοικιάσεων μέσω airbnb

Η βραχυχρόνια εκμίσθωση διαμερισμάτων ή κατοικιών θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός από τους ξενοδόχους αλλά πηγή εισοδήματος για άλλους ενώ το κράτος προσδοκά έσοδα. Πόσο συμφέρει όμως;

O Ντράγκι, η Ελλάδα και οι προτεραιότητες

O Ντράγκι, η Ελλάδα και οι προτεραιότητες

Ο καλός στρατηγός πρέπει να έχει ξεκάθαρο στόχο και ένα καλό σχέδιο για να κερδίσει μια κρίσιμη μάχη. Όμως, ίσως πρέπει να θυσιάσει άλλους, υποδεέστερους στόχους. Η περίπτωση του κ. Ντράγκι και το ελληνικό ζήτημα.

Τo λάθος που γίνεται επικίνδυνη συνήθεια

Τo λάθος που γίνεται επικίνδυνη συνήθεια

Τo τέλος του 3ου μνημονίου προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διορθωθεί ένα σημαντικό λάθος των προγραμμάτων διάσωσης. Όμως, δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει.

Kωδικός «Βόρειος Kορέα»

Kωδικός «Βόρειος Kορέα»

Τα παίγνια πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας μαίνονται καθώς η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή  αυξάνεται. Τα σενάρια με τη «θυσία» της Σεούλ και το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας.

H επόμενη μέρα μετά τον 1ο γύρο των γαλλικών εκλογών

H επόμενη μέρα μετά τον 1ο γύρο των γαλλικών εκλογών

To χθεσινό αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών έφερε χαμόγελα στους ευρωπαϊστές καθώς εκτιμούν ότι νέος πρόεδρος θα εκλεγεί ο Μακρόν. Όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Oι γαλλικές εκλογές και τα καταστροφικά σενάρια

Mε τα γκάλοπ να δείχνουν ότι η απόσταση που χωρίζει τα ποσοστά των τεσσάρων υποψηφίων είναι κοντά, ο πρώτος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών θα μπορούσε να ταρακουνήσει τη Γαλλία και την ευρωζώνη, επαναφέροντας το Frexit. Η θέση των αγορών.

Το χαμένο τρίποντο του ΔΝΤ στην Ελλάδα

H αστοχία των προβλέψεων για τον ρυθμό ανάπτυξης και τα δημόσια οικονομικά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα προγράμματα προσαρμογής. Είναι όμως το ΔΝΤ ο εύκολος σάκος του μποξ ή ένας μεροληπτικός παίκτης;

Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν το ΔΝΤ στην Ελλάδα

Ο Steven Mnuchin έδωσε χθες το στίγμα των προθέσεων της αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Φυσικά, υπάρχει λόγος, αφού τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό το επίπεδο.

Γεωπολιτικά σύννεφα πάνω από τις αγορές!

Το αμερικανικό χτύπημα στη Συρία, η συγκέντρωση δυνάμεων στη περιοχή της Κορέας και σε μικρότερο βαθμό οι γαλλικές προεδρικές εκλογές, μπορούν να αλλάξουν το βασικό αφήγημα των αγορών. Ισως και του κόσμου.

Το δημοψήφισμα και η επόμενη μέρα της Τουρκίας

Για τους περισσότερους στη Δύση, η νίκη του Ερντογάν στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα σημάνει τη διολίσθηση της Τουρκίας σε δικτατορία. Όμως, μια μειοψηφία βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Το Οθωμανικό Χαλιφάτο και η Γαλλία πριν τη Γαλλική Επανάσταση.

Το success story στα έσοδα και η αντίστροφη μέτρηση

H EKT θέλει το ΔΝΤ της!

Πού ο Σόιμπλε δεν λέει όχι στη ρύθμιση του χρέους

Ο άγνωστος «ευεργέτης» των ακινήτων

H ώρα της αλήθειας για τα «κόκκινα δάνεια»

O λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται

Ό,τι πονάει, συχνά διδάσκει

Ενός κακού, μύρια έπονται

Γιατί τα ξένα funds δεν αγοράζουν Ελλάδα

Οι τράπεζες είναι ο πραγματικός μπαλαντέρ