DR. MONEY

Τα «μυστικά» των θεσμών και η Ελλάδα

Τα «μυστικά» των θεσμών και η Ελλάδα

Τι συμβαίνει όταν τρία μέρη έχουν αποδεχθεί «σιωπηρά» ένα ντιλ που  δεν θέλουν να δημοσιοποιήσουν για διαφορετικό λόγο το καθένα; Η απάντηση είναι πως το ντιλ περνά απαρατήρητο όπως συμβαίνει στη περίπτωση της Ελλάδας.

Γερνάμε αλλά μυαλό δεν βάζουμε

Γερνάμε αλλά μυαλό δεν βάζουμε

Η μεγάλη πλειοψηφία των νέων συνταξιούχων εκτιμάται πως θα δουν μειώσεις έως 30% ενώ ο επανυπολογισμός των υφιστάμενων συντάξεων οδηγεί σε νέες μειώσεις από το 2019. Η αιμορραγία δεν θα σταματήσει αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί στη ρίζα του.

Δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα

Δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα

Το υψηλό χρέος μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο στο ρυθμό ανάπτυξης και στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Τα νέα δεν είναι ευχάριστα και δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα.

Tο πραγματικό στοίχημα

Tο πραγματικό στοίχημα

O προβληματισμός για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών το 7ηνο είναι δικαιολογημένoς αλλά το πραγματικό τεστ θα έλθει αργότερα.  

Η μουσική παίζει ακόμη, όμως το πάρτι κάποτε τελειώνει

Η μουσική παίζει ακόμη, όμως το πάρτι κάποτε τελειώνει

Αρκετοί προβληματίζονται για τις επιπτώσεις που θα έχει στις αποδόσεις των ομολόγων το τέλος των αγορών του QE της ΕΚΤ. Πιο πολύ κι από αυτό θα έπρεπε να ανησυχούν με κάτι άλλο.

Γιατί δεν θα γίνει της Κορέας

Οι φραστικές αντεγκλήσεις μεταξύ του προέδρου Τραμπ και του καθεστώτος της Β. Κορέας έχουν ενισχύσει το γεωπολιτικό ρίσκο και την αβεβαιότητα. Όμως, οι αγορές σκέφτονται διαφορετικά.   

Το ερώτημα που η ΕΚΤ δεν μπορεί να αποφύγει

Οι αγορές έχουν καλομάθει γνωρίζοντας πως υπάρχει ένας τελικός μεγάλος αγοραστής ομολόγων στην ευρωζώνη. Όμως, ο κ. Ντράγκι δεν μπορεί να αποφύγει εκείνο που τους προκαλεί νευρικότητα.

O Dow Jones και η hi-tech παγίδα

Οι ανοδικές αγορές γεννιούνται στην απαισιοδοξία, αναπτύσσονται στον σκεπτικισμό, ωριμάζουν στην αισιοδοξία και πεθαίνουν στην ευφορία. Aν πρόκειται για εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple, η Microsoft και το Facebook, το κοκτέιλ μπορεί να είναι εκρηκτικό.

Το επόμενο παράθυρο ευκαιρίας!

Στις αγορές παίζει ρόλο η τύχη. Όμως, εκείνο που προέχει είναι η καλή κρίση. Το τάιμινγκ λοιπόν της επόμενης εξόδου της χώρας στις αγορές δεν θα πρέπει να αφεθεί στην καλή τύχη, στο όνομα της τακτικής του by the book.

Tα περήφανα γηρατειά και το πραγματικό πρόβλημα

Πολιτικοί και τεχνοκράτες ζητούν να γίνει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας εξωστρεφές. Όμως, λίγοι ζητούν, όπως ο κ. Στουρνάρας, να αλλάξουν οι προτεραιότητες του επονομαζόμενου κοινωνικού κράτους υπέρ των νεότερων γενεών.

Το 5ετές ομόλογο μπορεί να γίνει μπούμερανγκ

Οι αγοραστές των εταιρικών ομολόγων έχουν δικαιώματα!

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους

To «σκιώδες» βιβλίο προσφορών και το τάιμινγκ της αγοράς

Το πολύ το «Κύριε ελέησον» το βαριέται κι ο επενδυτής

Tο κύκνειο άσμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Oι αγορές και... το «ίσιωμα» της καμπύλης των επιτοκίων

H δύσκολη συμβίωση του δολαρίου με τον Τραμπ

Tο παράλληλο νόμισμα και το παράλληλο σύμπαν

H τρίτη αξιολόγηση είναι όλα τα λεφτά!