ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Επιχείρηση «ανοιχτά χαρτιά»!

Επιχείρηση «ανοιχτά χαρτιά»!

Μπορεί το έλλειμμα αξιοπιστίας της Αθήνας να είναι διαχρονικό, όμως και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν πάνε πίσω. Από τον Νοέμβριο του 2012, που δεσμεύτηκαν για το χρέος, έχουν κυλήσει κανά δυο μνημόνια και πέντε χρόνια…

Μας φάγαν τα συμφέροντα!

Μας φάγαν τα συμφέροντα!

Πράγματι, τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε; Τόσα χρόνια, με ελάχιστες πραγματικές εξαιρέσεις, μεταρρυθμίσεις ακούμε και μεταρρυθμίσεις δεν βλέπουμε. Κατά τα λοιπά, μας φταίει ο ένας και ο άλλος για τα δεινά μας.

Κομμένη η πλάκα με το αφορολόγητο!

Κομμένη η πλάκα με το αφορολόγητο!

Είναι αδιανόητο σε μια χώρα να πληρώνει φόρους μόνον ο ένας στους δύο και ταυτόχρονα να καλπάζει η φοροδιαφυγή. Πρόκειται όχι μόνο για συνταγή καταστροφής αλλά και κατάφωρης κοινωνικής αδικίας, που οφείλει άμεσα να διορθωθεί.

Ιδού η Ρόδος...

Ιδού η Ρόδος...

Μία καλή αρχή. Ο διάλογος αρχίζει και πάλι, υπό τη διαπίστωση ότι «τα πάμε καλά» και ότι χρειάζεται λιγότερη λιτότητα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Κατά πόσον θα υπάρξει κάτι… περισσότερο, εναπόκειται κυρίως στην Αθήνα.

Το κάρο, τα βόδια και το Eurogroup

Το κάρο, τα βόδια και το Eurogroup

Καλή και άγια η «συμφωνία-πακέτο» που δηλώνει ότι επιδιώκει να αποσπάσει από τους δανειστές η κυβέρνηση, αλλά στο μεταξύ, χάνουμε… τεύχη. Θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις καθυστερούν και η μόνη ζημιωμένη είναι η ελληνική οικονομία.

Κάντε την ανάπτυξη… μόδα!

Η «μηχανή» μπορεί να «πάρει μπρος», όπως ήδη φαίνεται. Όταν πάρει, δε, τα πάντα είναι ευκολότερα, ακόμη κι αν φαντάζουν «βουνό» έως σήμερα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το θέλουμε.

Το τρένο που… φεύγει!

Ίσως κάποια στιγμή, όντως, ανέβουμε στο τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης. Έως τότε, όμως, θα μπορούμε μόνο να μετράμε τις ζημιές μας και τα διαφυγόντα κέρδη μας. Έχουμε αυτή την πολυτέλεια; 

Φοροδιαφυγή: Ένα βήμα εμπρός, δύο βήματα πίσω

Εάν υπάρχει ένα κόστος το οποίο συναντάμε σε κάθε προϊόν ή υπηρεσία που παράγεται σε αυτόν τον τόπο, τούτο είναι το ενεργειακό. Ας το θυμόμαστε αυτό όταν ακούμε π.χ. για λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης ή θέρμανσης…

Τα μηνύματα Στουρνάρα - Τσακαλώτου

Τελειώνετε, ο χρόνος κυλά εναντίον μας, λέει ο ένας. Το γνωρίζουμε, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο, «απαντά» ο άλλος. Ίσως, από τη σκοπιά του ο καθένας, να έχουν αμφότεροι δίκιο. Όπως και να έχει, θα το… μάθουμε σύντομα.

Ο ολισθηρός δρόμος του λαϊκισμού

Ψήφισαν το Γ’ μνημόνιο αλλά δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν το νέο πακέτο μέτρων, όποτε κι αν αυτό έρθει στη Βουλή. Πόσο βοηθά όμως έτσι η ΝΔ, στην ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας;

Η φωνή της λογικής και το χρέος

Κομμένη η «πλάκα»…

Οι «παρωπίδες» του χρέους

Πάσα Μάριο για νίκη στο… χρέος!

Ο μονόδρομος του ΔΝΤ

Στο πόκερ «μιλούν» το χαρτί και οι… μάρκες

Επιχειρηματικότητα του… φραπέ!

Λάθος συζήτηση σε λάθος ώρα!

Οταν χάνεται η λογική…

Ο Τραμπ, ο αυταρχισμός και η απάντηση της Δημοκρατίας!