ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Ο Ερντογάν βρίσκει τον… δάσκαλό του

Ο Ερντογάν βρίσκει τον… δάσκαλό του

Όταν αυτοαποκαλείσαι «ο εχθρός των επιτοκίων», διότι έχεις ποντάρει την πολιτική σου καριέρα στην πιστωτική επέκταση και διαμέσου αυτής στην αύξηση της κατανάλωσης, οφείλεις, αν μη τι άλλο, να καταλαβαίνεις τη λειτουργία των αγορών…

Ο κίνδυνος μίας νέας απόρριψης

Ο κίνδυνος μίας νέας απόρριψης

Εάν το μεταναστευτικό έγειρε την πολιτική πλάστιγγα στην Ευρώπη υπέρ της ακροδεξιάς, γιατί στην Ελλάδα θα έχει διαφορετική επίδραση; Ιδίως, όταν η χώρα -ούτως ή άλλως- παραμένει σε κρίση…

Εκπαιδεύοντας τις αγορές

Εκπαιδεύοντας τις αγορές

Καλά κάνει και πάει να τους τα πει τα «μαντάτα» από την Ελλάδα, ο φίλτατος κ. Ευκλ. Τσακαλώτος. Ξένοι επενδυτές είναι εξάλλου, και χρήσιμο είναι να τα μαθαίνουν από πρώτο χέρι. Ας τα πει και εδώ όμως… σε ορισμένα αυτιά!

Μάθε παιδί μου γράμματα!

Μάθε παιδί μου γράμματα!

Γνώση ως… αυτοσκοπός ή γνώση ως βατήρας για ένα καλύτερο αύριο; Ένα ερώτημα που επί χρόνια παρέμενε ρητορικό, έχει βρει την απάντησή του στα χρόνια της κρίσης. Ένα τμήμα της μας έδωσε χθες το ΙΟΒΕ.

Ο εθνικός εφιάλτης

Ο εθνικός εφιάλτης

Το υπ’ αριθμόν ένα εθνικό πρόβλημα δεν αφορά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής αλλά εσωτερικής. Εντός των τειχών βρίσκεται ο εχθρός και εάν δεν τον απομονώσουμε, θα συνεχίσουμε να χάνουμε τη μία μάχη μετά την άλλη.

Πλεόνασμα λαϊκισμού

Γι' αυτό λέγαμε μόλις προ διημέρου «όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα…». Πριν καν εκπνεύσει το μνημόνιο, ο τόπος επέστρεψε στον αστερισμό της παροχολογίας, απλώς και μόνον με την αίσθηση ότι οι εκλογές πλησιάζουν… Ας προσέχαμε!

Εναν ΕΝΦΙΑ και… βάλε!

Όπως πάντα, δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Με την επέκταση της χρήσης πλαστικού χρήματος, θα μπορούσαμε όχι μόνο να γλιτώσουμε από τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και να πατάξουμε την κυριότερη πηγή αδικίας στον τόπο. Αρκεί να κάνουμε τα σωστά βήματα…

Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα!

Μπορεί, επιτέλους, η χώρα μας να εκπέμψει ένα σαφές μήνυμα σταθερότητας; Δεν αντιλαμβάνονται όσοι κρατούν τα ηνία της ότι αυτό είναι το ζητούμενο ώστε να ορθοποδήσει ο τόπος; Εάν όχι,  τότε «μια ψυχή που είναι να βγει...».

Μια γυναίκα μόνη

Μετά το Brexit, η Ευρώπη μετρά ένα προς ένα τα χτυπήματα που δέχεται το οικοδόμημά της. Από την τρέχουσα μεταναστευτική-προσφυγική κρίση, δε, ίσως δεχτεί το πλέον συντριπτικό. Η ευθύνη, όμως, είναι δική της.

Η χρυσή εφεδρεία της Ελλάδας

Μόνον υπό έντονα αναπτυξιακούς όρους μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Ελκυστικότητα στις επενδύσεις, καινοτομία και ένα «κρυφό όπλο» είναι σε θέση να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Μπορούμε να τα προσφέρουμε;

Το ένοχο μυστικό των Οινοφύτων

Τι φοβάται η Δημοκρατία;

Κρατηθείτε…

Το όφελος της κρίσης

Ναυάγιο σε θολά νερά

Η κανονικότητα και πώς να την… ξαναβρούμε

Η ντροπή της Ευρώπης

Είναι χρέος τους

Ζουν ανάμεσά μας…

Με ορίζοντα εκλογών