Οτμαρ Ισινγκ:”Ορθώς αναμένεται αύξηση επιτοκίων”

Η πιθανότητα αύξησης των ευρωπαϊκών επιτοκίων τον Ιούνιο που έχουν προεξοφλήσει οι αγορές είναι συμβατή με τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ο ιθύνων οικονομολόγος της ΕΚΤ.

Οτμαρ Ισινγκ:”Ορθώς αναμένεται αύξηση επιτοκίων”
Η πιθανότητα αύξησης των ευρωπαϊκών επιτοκίων τον Ιούνιο που έχουν προεξοφλήσει οι αγορές είναι συμβατή με τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ο ιθύνων οικονομολόγος της ΕΚΤ, Οτμαρ Ισινγκ, σε συνέντευξή του στην International Herald Tribune.

”Οι απόψεις της αγοράς είναι ευθυγραμμισμένες με τις δικές μας εκτιμήσεις” αναφέρει ο Ισινγκ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα η ΕΚΤ διασκέδασε τις εκτιμήσεις των αγορών για αύξηση των επιτοκίων των Μάιο, αλλά ο διοικητής Ζαν Κλοντ Τρισέ άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανή μια αύξηση τον Ιούνιο από το 2,5% που κινείται σήμερα το επιτόκιο του ευρώ.

Στη συνέντευξή του, ο επικεφαλης του τμήματος οικονομικών ερευνών της ΕΚΤ εκφράζει ανησυχίες για την πρόσφατη εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και δηλώνει ότι η τράπεζα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις των συνομιλιών των κοινωνικών εταίρων για τις μισθολογικές αυξήσεις και κατά πόσον τα αποτελέσματά τους θα επιφέρουν επιπλέον ανοδικές πιέσεις στον τιμάριθμο.

Υφιστάμεθα πετρελαϊκό σοκ και οι τιμές ανεβαίνουν. Το ερώτημα είναι εάν θα αντιδράσουν ή όχι τα συνδικάτα” αναφέρει ο Οτμαρ Ισινγκ.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v