Γαλλία: Στις εταιρίες το ”μπαλάκι” των απολύσεων

Λίγες ημέρες μετά την υποχώρηση της γαλλικής κυβέρνησης όσον αφορά τη Σύμβασης Πρώτης Εργασίας που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα, ο υπουργός Οικονομικών προτρέπει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τη χρήση μιας άλλης σύμβασης, που επίσης διευκολύνει τις απολύσεις νεαρών εργαζόμενων.

Γαλλία: Στις εταιρίες το ”μπαλάκι” των απολύσεων
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Τιερί Μπρετόν, δήλωσε ότι οι εταιρίες χρειάζονται πιο ελαστικές ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας προκειμένου να μειωθεί η ανεργία, λίγες μέρες αφότου η κυβέρνηση υποχώρησε στους διαδηλωτές και ανέστειλε την εφαρμογή νομοθετικής ρύθμισης που θα διευκόλυνε την απόλυση νεαρών εργαζομένων.

”Θα πρέπει να επιτρέψουμε στις εταιρίες να έχουν μεγαλύτερη ελαστικότητα αλλά και να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους εργαζόμενους”, δήλωσε ο υπουργός.

Προέτρεψε τις επιχειρήσεις της χώρας να αυξήσουν τη χρήση μιας άλλης σύμβασης εργασίας που εισήγαγε η κυβέρνηση τον Αύγουστο, η οποία δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις με λιγότερους από 20 εργαζόμενους να απολύουν εύκολα εργαζόμενους κατά την αρχική διετία της εργασίας τους.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v