Σκληρή γλώσσα Βουρλούμη κατά ΕΕΤΤ

Υπερδιπλάσιες πόρτες DSL θα εγκαταστήσει ο ΟΤΕ έως το τέλος του 2006, είπε ο κ. Βουρλούμης μιλώντας σε συνέδριο της ΕΕΤΤ, ενώ προέβλεψε πως, σε ό,τι αφορά την ευρυζωνικότητα, η σύγκλιση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο θα επιτευχθεί έως το 2010. Σκληρή γλώσσα έναντι της ρυθμιστικής αρχής.

Σκληρή γλώσσα Βουρλούμη κατά ΕΕΤΤ
Επενδύσεις 946 εκατ. ευρώ, κυρίως σε δίκτυο και ευρυζωνικότητα, περιλαμβάνει το 3ετές επιχειρηματικό σχέδιο της ΟΤΕ Α.Ε., όπως επισήμανε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος κ. Παναγής Βουρλούμης.

Ο κ. Βουρλούμης, μιλώντας σε συνέδριο της ΕΕΤΤ, ανέφερε ότι οι εγκατεστημένες DSL πόρτες είναι σήμερα 320.000 σε σχέση με 90.000 στο τέλος του 2004, ενώ ο στόχος για το τέλος του 2006 είναι ο ΟΤΕ να έχει εγκαταστήσει 750.000 πόρτες και οι χρήστες DSL να έχουν φτάσει τις 500.000.

Ακόμη πιο φιλόδοξα ήταν τα σχέδια για το τέλος του 2007, όπου ο κ. Βουρλούμης εκτιμά ότι τα μεγέθη που αναφέρθηκαν για το 2006 θα έχουν διπλασιαστεί, ενώ θεωρεί ότι η Ελλάδα θα συγκλίνει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο μέχρι το 2010, για να προσθέσει στη συνέχεια: ”... Τουλάχιστον ανάμεσα στην Ελλάδα και τα μεσογειακά κράτη”.

Αναφέρθηκε ακόμη στη μείωση των τιμών DSL, είπε ότι ”γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει VOiP, triple play και skype” και παρά το γεγονός ότι μιλούσε σε συνέδριο της ΕΕΤΤ, έκανε λόγο για αδικαιολόγητες ενέργειες της Αρχής και μίλησε για ”θολό ρυθμιστικό τοπίο”, το οποίο ο ΟΤΕ γνωρίζει, πλην όμως ”ρισκάρει και επενδύει”.

Στην ομιλία του ο κ. Βουρλούμης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τη ρυθμιστική αρχή, λέγοντας χαρακτηριστικά: ”Μέχρι πρόσφατα η ΕΕΤΤ με τις αποφάσεις της δημιούργησε ένα κατ’ επίφαση ανταγωνιστικό περιβάλλον, με όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές”.



Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v