Αύξηση 7,3% στις πωλήσεις ημιαγωγών στο α’τρίμηνο

Οι παγκόσμιες πωλήσεις ημιαγωγών για το α’ τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 7,3% αγγίζοντας τα 59,1 δισ. δολ. έναντι της αντίστοιχης περσινής χρονιάς. Ανοδο σημείωσαν σε Ασία και Αμερική ενώ πτώση σε Ιαπωνία και Ευρώπη.

Αύξηση 7,3% στις πωλήσεις ημιαγωγών στο α’τρίμηνο
Οι παγκόσμιες πωλήσεις ημιαγωγών για το α’ τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 7,3% αγγίζοντας τα 59,1 δισ. δολ. έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, λόγω της αυξημένης ζήτησης για ημιαγωγούς κινητών τηλεφώνων.

Στην Ασία, οι πωλήσεις ημιαγωγών για το μήνα Μάρτιο αναρριχήθηκαν στα 8,94 δισ. δολ. σημειώνοντας άνοδο 13% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου και 1,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στην Ιαπωνία, οι πωλήσεις του Μαρτίου άγγιξαν τα 3,79 δισ. δολ. σημειώνοντας πτώση 1,1% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου ενώ σημείωσαν άνοδο 4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στις Η.Π.Α. οι πωλήσεις ημιαγωγών το Μάρτιο ενισχύθηκαν κατά 15% στα 3,73 δισ. δολ. έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου και κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις ημιαγωγών για τον ίδιο μήνα άγγιξαν τα 3,24 δισ. δολ. σημειώνοντας πτώση 4% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου ενώ ενισχύθηκαν κατά 4,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v