”Θρίλερ” με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξ/πολης (upd)

Bουλγαρικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν οτι η κυβέρνηση της χώρας τους αποφάσισε σήμερα να αποσύρει τη συμμετοχή της από την κοινοπραξία του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο την είδηση διαψεύδει η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι τα μεταδιδόμενα ”δεν έχουν καμία βάση” κι ότι απλά πρόκειται για αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας.

”Θρίλερ” με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξ/πολης (upd)
Η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να αποσύρει τη συμμετοχή της από την κοινοπραξία, η οποία ιδρύθηκε το 2003 με τη συμμετοχή του Δημοσίου και 7 ιδιωτικών επιχειρήσεων με σκοπό να εκπροσωπήσει τη χώρα στην κατασκευή και εκμετάλλευση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

Την είδηση μετέδωσε το ΑΠΕ επικαλούμενο μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας σύμφωνα με τα οποία, κυριος λόγος για την αποχώρηση του βουλγαρικού Δημοσίου είναι ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία, δεν έχουν καμία εμπειρία στην υλοποίηση μεγάλων διεθνών αναπτυξιακών σχεδίων, ενώ συνάμα έχουν διαφορετικές ιδέες για την κατασκευή του έργου.

Η βουλγαρική κοινοπραξία για τον αγωγό ουσιαστικά έχει μείνει ”στα χαρτιά” μετά την ίδρυσή της.

Το θέμα αυτό συζήτησαν απόψε στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της διαβαλκανικής διάσκεψης, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών κ. Ιβάιλο Κάλφιν.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της κ. Μπακογιάννη μόλις της γνωστοποιήθηκαν οι μεταδιδόμενες πληροφορίες.

Ο κ. Κάλφιν διαβεβαίωσε την κ. Μπακογιάννη ότι το ενδιαφέρον της βουλγαρικής πλευράς για το έργο του πετρελαιαγωγού παραμένει σταθερό και αμείωτο.

Εξάλλου η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι ”αυτά που μεταδίδονται από τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν καμία βάση” αναφερόμενη στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απόσυρση της βουλγαρικής κυβέρνησης από την κοινοπραξία που εκπροσωπεί τη χώρα στην κατασκευή και εκμετάλλευση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

”Η βουλγαρική κυβέρνηση της οποίας ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκονται απόψε στη Θεσσαλονίκη μας διαβεβαίωσε ότι άλλαξε απλώς η μετοχική σύνθεση της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αγωγό και ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την κατασκευή του όπως και η Ελλάδα”, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v