Αράπογλου: ”Στη Βουλή μόνο ως πρόεδρος της ΕΕΤ”

Σε μία διπλωματική... διακήρυξη ανεξαρτησίας ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, Τ. Αράπογλου, δεν προσήλθε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, εξηγώντας με επιστολή του πως η ”τράπεζα δεν ανήκει πλέον στο δημόσιο τομέα”. Εφεξής θα προσέρχομαι στη Βουλή μόνον για θεσμικά θέματα, είπε, επισυνάπτοντας το πλήρες κείμενο της ομιλίας του στην Γενική Συνέλευση.

Αράπογλου: ”Στη Βουλή μόνο ως πρόεδρος της ΕΕΤ”
Επιστολή, με την οποία εξηγεί για ποιο λόγο δεν προσήλθε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Finansbank έστειλε ο πρόεδρος της Εθνικής κ. Τ. Αράπογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό κείμενο αναφέρει ότι η Εθνική δεν ανήκει πλέον στο δημόσιο τομέα και κατά συνέπεια, η διοίκησή της είναι υπόλογη, αποκλειστικά, στους μετόχους της και στις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Για το σκοπό αυτό, πάντως, μαζί με την επιστολή απεστάλη στη Βουλή και το κείμενο της ομιλίας που έκανε στην τελευταία Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής ο κ. Αράπογλου, αναφερόμενος στο θέμα της εξαγοράς.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας φέρεται να υποστηρίζει, δια μέσου της επιστολής, ότι στο εξής θα προσέρχεται στη Βουλή μόνον όταν πρόκειται να απαντήσει σε ερωτήματα θεσμικού χαρακτήρα, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Ενωσης Ελληνικών Τράπεζων κι όχι για επιχειρηματικά ζητήματα που αφορούν στην Εθνική.

Η στάση του κ.Αράπογλου όμως προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, και κυρίως της κ. Βάσως Παπανδρέου, που με δηλώσεις τους διαφώνησαν έντονα με τη στάση αυτή του κ. Αράπογλου.

Γ. Μαντέλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v