Πετρελαϊκή συμφωνία 5 δισ. δολ. Ιράν – Ινδονησίας

Η Ινδονησία και το Ιράν υπέγραψαν συμφωνία κατασκευής διυλιστηρίων πετρελαίου στην Ιάβα αξίας 5 δισ. δολαρίων, που θα τροφοδοτείται κατά βάση με ιρανικό αργό και θα κατευθύνεται κυρίως στην Κίνα και άλλες ασιατικές αγορές.

Πετρελαϊκή συμφωνία 5 δισ. δολ. Ιράν – Ινδονησίας
Η Ινδονησία και το Ιράν υπέγραψαν συμφωνία κατασκευής διυλιστηρίων πετρελαίου στην Ιάβα αξίας 5 δισ. δολαρίων, που θα τροφοδοτείται κατά βάση με ιρανικό αργό πετρέλαιο και θα κατευθύνεται κυρίως στην Κίνα και άλλες ασιατικές αγορές.

Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του προέδρου του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και του Ινδονήσιου ομολόγου του Σουσίλο Μπαμπάγκ Γιουντχογιόνο, μαζί με ευρύτερη συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Αχμαντινετζάντ βρίσκεται στην Τζακάρτα από την Τρίτη το βράδυ για τριήμερη επίσκεψη που περιλαμβάνει συναντήσεις με επιχειρηματίες, πολιτικούς και θρησκευτικούς αξιωματούχους, ενόψει της συνόδου κορυφής στο Μπαλί της Ομάδας D-8, που είναι η ομάδα των αναπτυσσόμενων κρατών με μουσουλμανική πλειονότητα πληθυσμών.

Με την υπογραφή, κατά τους αναλυτές, ο Ιρανός πρόεδρος επιτυγχάνει δύο στόχους: να προσεγγίσει τον μουσουλμανικό κόσμο και να αναπτύξει δυνατούς οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς με την Κίνα και την υπόλοιπη Ασία, κάτι που μπορούν να υποβοηθήσουν η Ινδονησία και η Μαλαισία, δύο κράτη με πλειοψηφία μουσουλμανικών πληθυσμών.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v