”Περίσσεψε” το 2,5% των αδειών εκπομπής ρύπων

Εικοσιμία ευρωπαϊκές χώρες δεν χρησιμοποίησαν πέρσι το 2,5% από τις άδειες εκπομπής ρυπογόνων αερίων που δίνονται στα εργοστάσια και στους σταθμούς ενέργειας, υποβαθμίζοντας έτσι το κίνητρο παραγωγής λιγότερων καυσαερίων.

”Περίσσεψε” το 2,5% των αδειών εκπομπής ρύπων
Εικοσιμία ευρωπαϊκές χώρες δεν χρησιμοποίησαν πέρσι το 2,5% από τις άδειες εκπομπής ρυπογόνων αερίων που δίνονται στα εργοστάσια και στους σταθμούς ενέργειας, υποβαθμίζοντας έτσι τα κίνητρα παραγωγής λιγότερων καυσαερίων, που είναι ο στόχος του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δεν περιλαμβάνουν Πολωνία, Κύπρο, Λουξεμβούργο και Μάλτα, τα έθνη είχαν δικαίωμα σε άδειες για 1,83 δισ. μετρικούς τόνους και αξιοποίησαν 1,79 δισ. τόνους.

Οι τιμές των συμβολαίων στο Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Κλίματος έχουν βυθιστεί 72% από τις 19 Απριλίου, όταν είχαν αγγίξει το ρεκόρ των 31 ευρώ. Υποχώρησαν την Παρασκευή έως τα 8,6 ευρώ και δεν αποκλείεται σύμφωνα με τους αναλυτές να διολισθήσουν έως τα 5 ευρώ αυτή την εβδομάδα.

Τα μεγαλύτερα πλεονάσματα σε ποσοστιαία μεγέθη είχαν η βιομηχανία κεραμικής με 22%, η βιομηχανία χάρτου-χαρτοπολτού με 20% και η βιομηχανία σιδήρου-χάλυβα με 18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v