Ο N. Negroponte στην Intracom Holdings

Ο κ. Nicholas Negroponte επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή τις εγκαταστάσεις του ομίλου Intracom στην Παιανία, όπου ενημερώθηκε για τα ερευνητικά προγράμματα και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου.

Ο N. Negroponte στην Intracom Holdings
Ο διακεκριμένος παγκοσμίως ελληνικής καταγωγής καθηγητής, συνιδρυτής του MIT Media Laboratory, κ. Nicholas Negroponte, επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή τις εγκαταστάσεις του ομίλου Intracom στην Παιανία, όπου ενημερώθηκε για τα ερευνητικά προγράμματα και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου.

Επίσης, παρουσίασε το laptop 100 δολαρίων, το οποίο θα αποτελέσει ορόσημο για τη διάδοση της τεχνολογίας και τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος τα επόμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Negroponte δήλωσε:

”Χαίρομαι που επισκέπτομαι ξανά την Intracom. Είναι ένας όμιλος που έχει καταφέρει να συνδέσει πετυχημένα την ανάπτυξη συστημάτων και την προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών στη διεθνή αγορά, με το όραμα της προηγμένης έρευνας και ακαδημαϊκής δραστηριότητας.

Ήταν ευχαρίστησή μου να μοιραστώ τους στόχους μου και να συζητήσω με εξέχοντες Έλληνες ερευνητές και μηχανικούς τις τεχνολογικές εξελίξεις της επόμενης δεκαετίας”.

”Τεχνολογίες όπως τα Mesh Networks και το laptop 100 δολαρίων μπορεί να αποτελέσουν σημαντικά στοιχεία του επομένου κύματος εξελίξεων στις τηλεπικοινωνίες.

Ο όμιλος Intracom, έχοντας με συνέπεια ακολουθήσει πρωτοπόρο στρατηγική στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, βρίσκεται στην αιχμή της υψηλής τεχνολογίας στους χώρους που έχει εστιάσει: ασύρματες τεχνολογίες, διανομή περιεχομένου και δίκτυα πρόσβασης (wireless, content distribution, access networks)”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της Intracom Telecom, κ. Στέφανος Χατζηαγάπης.

Ο όμιλος Intracom Holdings δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη. Την τελευταία πενταετία συμμετέχει σε περισσότερα από 120 διεθνή ερευνητικά προγράμματα, έχει κατοχυρώσει πολλές ευρεσιτεχνίες σε διεθνές επίπεδο και ήταν η μοναδική ελληνική εκπροσώπηση στη λίστα των 300 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιριών με τις υψηλότερες επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης (E.U. Industrial R&D Investment Scoreboards).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 60% των 5.600 εργαζομένων του ομίλου είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πολλοί Έλληνες επιστήμονες που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Το 2001 ο όμιλος Intracom ίδρυσε το Athens Information Technology (AIT), ένα μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο αριστείας στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες.

Το ΑΙΤ προσφέρει προγράμματα μεταπτυχιακής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και για τον σκοπό αυτό έχει συνάψει συνεργασίες με τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ Carnegie Mellon και Harvard.

Μέχρι σήμερα το ΑΙΤ έχει χορηγήσει περισσότερες από 250 υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές από 21 χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v