Η Arcelor εξαγοράζει τον ρωσικό όμιλο Severstal

Σε μια κίνηση προστασίας από την προσφορά εξαγοράς της από τη Mittal Steel, η Arcelor ανακοίνωσε συμφωνία ανταλλαγής με τη Severstal, όπου ο Ρώσος μεγιστάνας κ. Mordashov θα αποκτήσει το 1/3 του νέου ομίλου Arcelor, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο.

Η Arcelor εξαγοράζει τον ρωσικό όμιλο Severstal
Σε μια κίνηση προστασίας από την προσφορά εξαγοράς της από τη Mittal Steel, η Arcelor ανακοίνωσε συμφωνία ανταλλαγής με τη Severstal που προβλέπει ότι ο Ρώσος μεγιστάνας κ. Mordashov θα αγοράσει το ένα τρίτο του νέου ομίλου Arcelor, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο.

Η συμφωνία αποτιμά την Arcelor στα 44 ευρώ ανά μετοχή, εκτός του προτεινόμενου μερίσματος 1,85 ευρώ, με premium 35,62 ευρώ ανά μετοχή σε σχέση με την προσφορά που έχει καταθέσει η Mittal, και 100% σε σχέση με την τιμή της Arcelor στις 26 Ιανουαρίου -μια μέρα πριν κατατεθεί η επιθετική προσφορά της Mittal Steel, που ανήκει στον Ινδό βιομήχανο κ. Lakshmi Mittal.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας με τη Severstal, ο βασικός μέτοχος της ρωσικής επιχείρησης, ο μεγιστάνας της μεταλλουργίας κ. Alexey A. Mordashov, θα ανταλλάξει όλα τα οικονομικά του συμφέροντα στη Severstal και την ιταλική χαλυβουργία Lucchini, με αντάλλαγμα το 1/3 της Arcelor.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v