Citigroup: Διόρθωση όχι κραχ σε αναδυόμενες αγορές

Διόρθωση και όχι ”κραχ” θεωρεί την τρέχουσα διολίσθηση τιμών στις αναδυόμενες αγορές η Citigroup, μια διόρθωση η οποία, αν και εμφανίζεται να έχει πολύ μικρή διάρκεια σε σχέση με άλλες φάσεις διολίσθησης στο πλαίσιο ανοδικών αγορών, έχει οδηγήσει πολλές τιμές στα επίπεδα που βρίσκονταν στη μεγαλύτερης διάρκειας διόρθωση του 2004.

Citigroup: Διόρθωση όχι κραχ σε αναδυόμενες αγορές
Διόρθωση και όχι ”κραχ” θεωρεί την τρέχουσα διολίσθηση τιμών στις αναδυόμενες αγορές η Citigroup, διόρθωση την οποία εξάλλου ο οίκος είχε προβλέψει –όπως και πολλοί αναλυτές- ότι θα εκδηλωθεί.

Και μολονότι αυτή εμφανίζεται να έχει πολύ μικρή διάρκεια σε σχέση με άλλες φάσεις διολίσθησης στο πλαίσιο ανοδικών αγορών, οι κινήσεις πολλών τιμών έχουν πλέον έρθει στα επίπεδα όπου βρίσκονταν στη μεγαλύτερης διάρκειας διόρθωση του 2004.

Η μέχρι στιγμής διόρθωση δεν είναι τόσο ”βαθιά” σε ορισμένους κλάδους όπως το εξωτερικό χρέος ή τα εθνικά επιτόκια, είναι ανάλογη με τις διορθώσεις που εκδηλώθηκαν τότε όσον αφορά στις τιμές των εμπορευμάτων, των μετοχών και του συναλλάγματος.

Σε αντίθεση ωστόσο με το 2004, η ταχύτητα και η μεταβλητότητα της διόρθωσης είναι μεγαλύτερες εκεί όπου διακυβεύονται οικονομικά θεμελιώδη, όπως για παράδειγμα στην Τουρκία.

Πάντως, σε γενικές γραμμές τα θεμελιώδη δεδομένα στις περισσότερες αναπτυσσόμενες αγορές παραμένουν ισχυρά και καθιστούν σχεδόν απίθανη μια δριμεία διολίσθηση.

Αντιθέτως, η διόρθωση έχει δημιουργήσει νέο ενδιαφέρον σε ορισμένα σημεία εγχώριων αγορών, καθώς μειώνεται σταδιακά η μεταβλητότητα.

Εξάλλου, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αγορά της Τουρκίας, η CSFB προχώρησε σήμερα σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της σε ”overweight” για τις τουρκικές μετοχές, επισημαίνοντας ότι από την εμπειρία της σε ό,τι αφορά το τουρκικό χρηματιστήριο, τα καλύτερα σημεία εισόδου είναι ύστερα από σημαντική υποχώρηση της ισοτιμίας.

Αν και περαιτέρω υποχώρηση της τουρκικής λίρας δεν μπορεί να αποκλειστεί, η CSFB αναφέρει πως η πραγματική ισοτιμία μετά τις πρόσφατες πτώσεις είναι τώρα μόνο 5% υψηλότερα του μέσου όρου της πενταετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v