Προτάσεις ύψους 850 εκατ. ευρώ για ΣΔΙΤ

Τα 850 εκατ. ευρώ προσεγγίζει το ύψος των επενδυτικών προτάσεων που έχουν υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, την ώρα που προετοιμάζεται η προκήρυξη των διαγωνισμών για την κατασκευή και συντήρηση 27 σχολικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προϋπολογισμού 105,4 δισ. ευρώ.

Προτάσεις ύψους 850 εκατ. ευρώ για ΣΔΙΤ
Τα 850 εκατ. ευρώ φθάνει το ύψος των επενδυτικών προτάσεων που έχουν υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, την ώρα που προετοιμάζεται η προκήρυξη των διαγωνισμών για την κατασκευή και συντήρηση 27 σχολικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προϋπολογισμού 105,4 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα έχουν ήδη υποβληθεί προτάσεις ύψους 548 εκατ. ευρώ που αφορούν :

* Το υφιστάμενο πρόγραμμα κατασκευής 27 σχολείων αλλά και τη δεύτερη πρόταση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων για μονάδες της Βορείου Ελλάδας.



* Δράσεις στέγασης δημοσίων υπηρεσιών (κυρίως πυροσβεστικοί σταθμοί)σε συνεργασία με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου.

* Πρόγραμμα υπηρεσιών τεχνικής διαχείρισης, σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την ΚΕΔ. Τα έργα που θα αναληφθούν από κοινού με ιδιώτες θα αφορούν στην αλλαγή εξοπλισμού και σε άλλες υπηρεσίες με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους και τη μείωση της εκπομπής ρύπων.

* Έργα με φορείς ΟΤΑ για αποχετευτικά συστήματα, μονάδες αφαλάτωσης, οδικούς άξονες και διαχείριση αποβλήτων.

* Την αξιοποίηση του χώρου Tae Kwo Do ως συνεδριακού κέντρου.



Παράλληλα, στα ”σκαριά” βρίσκονται και προτάσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ που αφορούν στη στέγαση και συντήρηση τμημάτων κάποιων πανεπιστημίων περιφέρειας, στην κατασκευή και συντήρηση φοιτητικών εστιών καθώς και στην κατασκευή και συντήρηση κτιρίων όπου στεγάζονται κάποιες φυλακές.

Ελενα Λάσκαρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v