Υπεγράφη η συμφωνία 10 δισ. δολ. NYSE - Euronext

Το NYSE Group υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς του ευρωπαϊκού φορέα Euronext προς 7,78 δισ. ευρώ, ”προλαβαίνοντας” το Nasdaq στη δημιουργία του πρώτου διατλαντικού χρηματιστηρίου στον κόσμο.

Υπεγράφη η συμφωνία 10 δισ. δολ. NYSE - Euronext
Το NYSE Group υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς του φορέα ευρωπαϊκών δεικτών Euronext προς 7,78 δισ. ευρώ ή 9,96 δισ. δολάρια, ”προλαβαίνοντας’ το Nasdaq στη δημιουργία του πρώτου διατλαντικού χρηματιστηρίου στον κόσμο.

Η νέα εταιρία, που σύμφωνα με το ανακοινωθέν αποτελεί προϊόν συγχώνευσης μεταξύ ίσων, θα αποκαλείται NYSE Euronext και θα έχει την αμερικανική έδρα του στη Νέα Υόρκη, τη διεθνή στο Παρίσι και το Άμστερνταμ και το κέντρο επιχειρήσεων παραγώγων στο Λονδίνο.

Διευθύνων σύμβουλος του νέου ομίλου, που εκτιμάται ότι η αξία του θα ξεπερνά τα 20 δισ. δολ., θα αναλάβει ο κ. John Thain του NYSE.

Τον αγώνα ενοποίησης των χρηματιστηρίων ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου το Nasdaq Stock Market, με την προσφορά του για το London Stock Exchange, η οποία απορρίφθηκε.

Εκτοτε, η 2η μεγαλύτερη αγορά των ΗΠΑ έχει αποκτήσει το 25% του LSE, αλλά σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία δεν έχει τη δυνατότητα να καταθέσει νέα προσφορά εξαγοράς εάν δεν παρέλθουν έξι μήνες.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v