ΕΤΕ: Πάνω από προβλέψεις το discount, λέει η HSBC

Πολύ μεγαλύτερο του αναμενόμενου χαρακτηρίζει η HSBC το discount στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, ενώ η Marfin προχωρά σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της τράπεζας για το 2006.

ΕΤΕ: Πάνω από προβλέψεις το discount, λέει η HSBC
Πολύ μεγαλύτερο του αναμενόμενου χαρακτηρίζει η HSBC το discount στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, κάτι που κατά την εκτίμηση του οίκου αντικατοπτρίζει τις κακές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η αγορά μετοχών.

Το κλίμα ήταν ακόμη επιβαρυμένο από τις αυξανόμενες ανησυχίας που προκαλεί η διολίσθηση της τουρκικής λίρας και οι εξελίξεις στην Τουρκία.

Λαμβάνοντας υπόψη της τα παραπάνω δεδομένα, η HSBC εκτιμά ότι το deal θα οδηγήσει σε ”μείωση” των κερδών ανά μετοχή κατά 12%- δεδομένου ότι η υποχρεωτική δημόσια προσφορά θα έρθει σε πέρας και ότι η Εθνική θα βρεθεί με το 90,3% της τουρκικής τράπεζας.

Σε αύξηση των προβλέψεων για την κερδοφορία 2006 της Εθνικής, λόγω κυρίως υψηλότερων κερδών από συναλλαγές, προχωρά η Marfin σε έκθεσή της με ημερομηνία 1η Ιουνίου, όπου σχολιάζει τα αποτελέσματα τριμήνου της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή προχώρησε σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα έσοδα από τόκους, ενώ αντίθετα αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη μετά από φόρους στα 999,4 από 907,2 εκατ. ευρώ.

Η Marfin διατηρεί τη σύσταση outperform, καθώς και την τιμή στόχο των 44 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v