Μετοχικός ακτιβιστής συνελήφθη για inside trading

”Είμαι επαγγελματίας επενδυτής. Ωστόσο, έκανα ένα λάθος.”, παραδέχτηκε ο μεγαλύτερος μετοχικός ακτιβιστής της Ιαπωνίας, Yoshiaki Murakami, κατά την προσαγωγή του ως κατηγορούμενος για inside trading.

Μετοχικός ακτιβιστής συνελήφθη για inside trading
”Είμαι επαγγελματίας επενδυτής. Ωστόσο, έσφαλα.”, παραδέχτηκε ο μεγαλύτερος μετοχικός ακτιβιστής της Ιαπωνίας, Yoshiaki Murakami, κατά την προσαγωγή του ως κατηγορούμενος για inside trading.

Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τόκιο πριν τη σύλληψή του, παραδέχτηκε ότι όταν εμπορευόταν μετοχές της NBS, γνώριζε την πρόθεση της Livedoor, ομίλου υπηρεσιών Internet, να προβεί σε επένδυση στην NBS με ποσοστό πάνω από 5%, κίνηση που αποτελεί εσωτερική πληροφόρηση και αντιτίθεται στην ιαπωνική νομοθεσία. Ωστόσο, όπως τόνισε, η εταιρία του είχε ήδη ξεκινήσει τις συναλλαγές πριν τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Ο κ.Murakami, δήλωσε ακόμα ότι έχει αποχωρήσει από την Murakami Fund που υπολογίζεται ότι διαχειρίζεται ενεργητικά ύψους 400 δισ. γεν, ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στον ”κόσμο των επενδύσεων” στο άμεσο μέλλον.

Ο κ.Murakami διατηρούσε στενές σχέσεις με τον κ. Takafumi Horie, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Livedoor, ο οποίος κατηγορείται για λογιστική απάτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v