Κίνα-Ινδία προς προσφορά για πετρέλαια Καζακστάν

Η Κίνα και η Ινδία θα καταθέσουν από κοινού προσφορά για πετρελαϊκά αποθέματα στο Καζακστάν, προκειμένου να αποφύγουν έναν πόλεμο προσφορών, σύμφωνα με πληροφορίες που παραθέτουν με την προϋπόθεση της ανωνυμίας αξιωματούχοι.

Κίνα-Ινδία προς προσφορά για πετρέλαια Καζακστάν
Η Κίνα και η Ινδία θα καταθέσουν από κοινού προσφορά για πετρελαϊκά αποθέματα στο Καζακστάν, προκειμένου να αποφύγουν έναν πόλεμο προσφορών, σύμφωνα με πληροφορίες που παραθέτουν με την προϋπόθεση της ανωνυμίας αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις συνομιλίες.

Η Citic Group, η μεγαλύτερη επενδυτική επιχείρηση της Κίνας και η Oil & Natural Gas, η μεγαλύτερη παραγωγός της Ινδίας, αναμένεται να καταθέσουν κοινή προσφορά της τάξης των 2 δισ. δολαρίων για τα περιουσιακά στοιχεία της καναδέζικης Nations Energy στο Καζακστάν.

Οι εξαγορές με αντικείμενο επιχειρήσεις ενέργειας που έκαναν οι δύο χώρες πέρσι, είχαν διπλασιαστεί στα 16,9 δισ. δολάρια. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται οι δύο ασιατικές δυνάμεις: η China National Petroleum και η Oil & Natural Gas συμφώνησαν τον Δεκέμβριο την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Petro-Canada στη Συρία.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v