Ο J. Chirac παίρνει θέση για το Euronext υπέρ DB

Ο J. Chirac πήρε θέση στη μάχη για την κατάκτηση του πανευρωπαϊκού χρηματιστηρίου Euronext, δηλώνοντας ότι μία ”γαλλογερμανική λύση” με το Deutsche Boerse θα ήταν καλύτερη από την πρόσφατα συμφωνημένη συγχώνευση μεταξύ του παρισινού φορέα και του NYSE.

Ο J. Chirac παίρνει θέση για το Euronext υπέρ DB
Ο Jacques Chirac πήρε θέση στη μάχη για την κατάκτηση του πανευρωπαϊκού χρηματιστηρίου Euronext, δηλώνοντας ότι μια ”γαλλογερμανική λύση” με το Deutsche Boerse θα ήταν καλύτερη από την πρόσφατα συμφωνημένη συγχώνευση μεταξύ του παρισινού φορέα και του New York Stock Exchange.

Ο Γάλλος πρόεδρος έλαβε θέση καθώς διογκώνονται οι ανησυχίες των μεγάλων μετόχων και παραγόντων του Euronext για την εξαγορά των 10 δισ. δολαρίων και οι δηλώσεις του ενδέχεται να ενθαρρύνουν το Deutsche Boerse, τον γερμανικό ανταγωνιστή του NYSE, σε αντιπροσφορά.

Ορισμένοι μέτοχοι του Euronext, όπως αναφέρουν οι ”Financial Times”, έχουν ήδη επικρίνει την ”ξαφνική βιασύνη” για την επικύρωση της συμφωνίας με το NYSE.

Ο κ. Chirac παρέθεσε τα σχόλια κατά τη διάρκεια γαλλογερμανικής συνόδου κορυφής με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v