To νέο φεγγάρι

Η πανσέληνος της Κυριακής κάθε άλλο παρά ”λειτούργησε” αναζωογονητικά για τις αγορές. Το νέο φεγγάρι, όπως όλα δείχνουν, μπαίνει κι αυτό… ανάσκελα. Χρήσιμη για όλους τους επενδυτές στη Σοφοκλέους η λαϊκή ρήση: ”Ξάπλα το φεγγάρι, όρθιος ο καπετάνιος”.

To νέο φεγγάρι
Καλή σας ημέρα

Η πανσέληνος της Κυριακής κάθε άλλο παρά ”λειτούργησε” αναζωογονητικά για τις αγορές. Ήταν φαίνεται… σε πλήρη αντίθεση με το ζώδιο του Ερμή, που και αυτός… ανάδρομος μου φαίνεται!

…Ιδέα δεν έχω από τα ζωδιακά, αλλά πολύ μου αρέσει να ακούω συζητήσεις γι’ αυτά. Και πάνω απ’ όλα, να ακούω συζητήσεις για το πώς τα ζώδια επηρεάζουν το χρηματιστήριο!

Το νέο φεγγάρι, λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, μπαίνει κι αυτό… ανάσκελα. Ξαπλωτό!

Το ξαπλωτό φεγγάρι μπορεί να μη σημαίνει τίποτα για τους αδαείς και τα πολυσπουδαγμένα γιαπάκια, σημαίνει όμως πολλά για την πρόβλεψη των καιρικών φαινομένων των επόμενων ημερών.

Ξάπλα το φεγγάρι σημαίνει… έρχονται άνεμοι, έρχεται ίσως και μίνι κακοκαιρία.

Κύματα, μικρά και ενίοτε μεγαλύτερα, προβλέπουν οι παρατηρητές των καιρικών φαινομένων για τις επόμενες ημέρες.

Τι κάνει ο καπετάνιος εκείνες τις ώρες; Κοιμάται στην καμπίνα του;

Σίγουρα όχι. Βρίσκεται στη γέφυρα και δεν φεύγει από εκεί αν δεν εκδοθεί νέο δελτίο, δελτίο υποχώρησης των καιρικών φαινομένων.

Καλό είναι και οι επενδυτές να ακολουθήσουν στη φάση αυτή την κίνηση του καπετάνιου. Στη… γέφυρα μέχρι να καβατζάρουμε, στη γέφυρα μέχρι να μας πει και αυτή η Fed… τι θέλει από τη ζωή μας…

ΥΓ.: Πετυχημένο: Με ερωτά αναγνώστης: ”Είπες για θερμό καλοκαίρι και το έχω σημειώσει. Εννοείς θερμό πριν φορέσουμε ή αφού φορέσουμε το παλτό;”.

Βασίλης Βαλαμβάνος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v