ΕΕΤΤ: Υιοθέτησε σχεδιο ΕΕ για χονδρική ευρυζωνικών

Την υιοθέτηση του Σχεδιου Μέτρων για την υιοθέτηση του Σχεδίου Μέτρων για την αγορά Χονδρικών Υπηρεσιών Ευρυζωνικής Πρόσβασης (αγορά 12) το οποίο είχε εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφάσισε στις 8 Ιουνίου 2006, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ. Ποιες κανονιστικές υποχρεώσεις επιβάλλονται στον ΟΤΕ.

ΕΕΤΤ: Υιοθέτησε σχεδιο ΕΕ για χονδρική ευρυζωνικών
Νέα κανονιστική Απόφαση αναφορικά με τη ρύθμιση των αγορών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, μετά την ψήφιση του Νόμου για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες, έλαβε, στις 8 Ιουνίου 2006, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ.

Πρόκειται για την υιοθέτηση του Σχεδίου Μέτρων για την αγορά Χονδρικών Υπηρεσιών Ευρυζωνικής Πρόσβασης (αγορά 12) το οποίο είχε εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την Απόφαση της ΕΕΤΤ, ο ΟΤΕ κατέχει Σημαντική Ισχύ στην εν λόγω αγορά και του επιβάλλονται μια σειρά από κανονιστικές υποχρεώσεις, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι οι ακόλουθες:

* Υποχρέωση Πρόσβασης και χρήσης συγκεκριμένων ευκολιών δικτύου σε κάθε ενδιαφερόμενο, καθώς και πρόσβαση σε σχετικές ευκολίες (όπως η συνεγκατάσταση). Αναφορικά με τους τύπους πρόσβασης ο ΟΤΕ υποχρεούται να διατηρήσει την υφιστάμενη προσφορά πρόσβασης και επιπλέον, να παρέχει και πρόσβαση στο επίπεδο BBRAS.

* Υποχρέωση Διαφάνειας, που εξειδικεύεται κυρίως στη δημοσίευση Προσφοράς Αναφοράς Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης, Συμφωνιών Επιπέδου Υπηρεσιών (SLA) και Δεικτών Αποτελεσματικότητας.

* Υποχρέωση μη διακριτικής μεταχείρισης προς όφελος του λιανικού τμήματος του ΟΤΕ (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών και συνδεδεμένων με αυτόν επιχειρήσεων).

* Υποχρέωση λογιστικού διαχωρισμού σχετικά με σημαντικές οικονομικές πληροφορίες για όλους τους χωριστούς λογαριασμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v