Εμπορική: Ευνοϊκά μηνύματα από την τεχνική ανάλυση

Το μεγαλύτερο μέρος της διόρθωσης στην ελληνική αγορά έχει συντελεσθεί, εκτιμά το τμήμα τεχνικής ανάλυσης της Εμπορικής Τράπεζας σε σημερινό της report. Όπως αναφέρει, η αγορά εισέρχεται σταδιακά σε μια φάση δημιουργίας βάσης τιμών, με απώτερο στόχο την περιοχή των 3.840 μονάδων.

Εμπορική: Ευνοϊκά μηνύματα από την τεχνική ανάλυση
Το μεγαλύτερο μέρος της διόρθωσης στην ελληνική αγορά έχει συντελεσθεί, εκτιμά το τμήμα τεχνικής ανάλυσης της Εμπορικής Τράπεζας σε σημερινό (21/6) report.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, η αγορά εισέρχεται σταδιακά σε μια φάση δημιουργίας βάσης τιμών, με απώτερο στόχο την περιοχή των 3.840 μονάδων, με βασική προϋπόθεση να μην επιδεινωθεί το κλίμα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και να αυξηθεί ο όγκος συναλλαγών.

Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο της τράπεζας, ο γενικός δείκτης δεν υποχωρεί χαμηλότερα των 3.362 μονάδων και σχετικά σύντομα ξεπερνά την πρόσφατη κορυφή των 3.653 μονάδων με παράλληλη αύξηση των συναλλαγών. Μια τέτοια εξέλιξη, επισημαίνει, θα απομακρύνει τον κίνδυνο εμφάνισης ενός νέου αξιόλογου πτωτικού κύματος στο άμεσο μέλλον, θα πιστοποιήσει την μεταστροφή της βραχυχρόνιας τάσης σε ανοδική και θα δημιουργήσει βάσιμες προσδοκίες για σταδιακή κάλυψη μεγάλου μέρους των πρόσφατων απωλειών του Γενικού Δείκτη.

Στην αντίθετη περίπτωση που δεν αντέξει η ευρύτερη ζώνη στήριξης πέριξ των 3.380 μονάδων (δεύτερο σενάριο που συγκεντρώνει αρκετά λιγότερες πιθανότητες επαλήθευσης), η επόμενη αξιόλογη ζώνη στήριξης βρίσκεται στις 3.235-3.170 μονάδες. Αυτή η περιοχή τιμών θεωρείται ισχυρότατη στήριξη, η οποία αν διασπαστεί, θα τεθεί σε αμφισβήτηση η διατήρηση της τριετούς ανοδικής τάσης, με αφετηρία το Μάρτιο του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v